PDA

View Full Version : 35 Vjetori i Internetit!!!


musl|m
30-09-04, 15:54
Stephen Crocker, Vinton Cerf, dhe nje grup tjeter studentesh dhe Len Kleinrock ne universitetin e Kalifornis, Los Angelos kan fillu te experimentojne me diqka qe sot quhet Internet...
DMTH Internetin qe sot ne e njofim si diqka e re ka fillu para 35 vite.

Me 2 Shtator 1969 jan lidhur 2 kompjutor qe kan arrit te dergojn informacione njeri tjetrit.
E-mail eshte zbuluar 2 vjet pas asaj, si dhe komunikimi sotem qe perdorim TCP/IP, ka dale ka fundi viteve 70-ta. Sistemi domain emrit eshte "lindur" viteve 80-ta, veren e 1988 Jarkko "wiz" Oikarinen ka shkru IRC klientin e pare ne universitetin Oulu, Finland. WWW ( ose "World Wide Web") eshte ngre me 1990.
Stephen Crocker dhe Vinton Cerf kan desht qe interneti sotem te jet edhe me i mire se sa eshte.
Stephen Crocker eshte president Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Kurse Vinton Cerf deshiron ne MCI te vendos IPV6.