PDA

View Full Version : BSPK-te angazhohet qe Puntoret te Kthehen ne vendet te Punes


Shpati
31-01-05, 13:49
Me kete Teme te re ftoj ddiskutuesit te japin mendimet :


Me Greven e 3 Shtatorit ne fillim te viteve te nendhjeta qe organizoi BSPK ne at koh u larguan numer i madh i Puntorve nga Puna.

Nuk esht normale as humane qe Puntoret te presin 15 vite ose te mbesin 15 vite pa Pune.

BSPK ne at koh esht marr me Politik edhe pse ka pas ather parti Politike ?
E tash e njeta ka obligim qe te merret me qeshtjet e Puntorve :

Puntoret te i kthej ne vende te Punes
Ata qka jan per Pensione per shkak te moshes te marrin se paku nivelin 50% te Rrogave te tashme .
Sistemi i Pensioneve ne kosov esht i pa drejt.

Pensionet jan te njeta si per at qka ka punuar dhe kontribue ne Kosov si per at qka nuk ka Punuar fare.
Absurd ?
Por edhe me absurd ne kosov marrin pensione ata qka nuk kan Punuar fare ne kosov por kan Punuar ne Bot te jashtme. Te njetit marrin nje pension ne Bot te Jashtme edhe nje pension ne kosov.

BSPK duhet te angazhohet per klientelen e saj esht koha e fundit.

Shpati
08-02-05, 14:38
Me kete Teme te re ftoj ddiskutuesit te japin mendimet :


Me Greven e 3 Shtatorit ne fillim te viteve te nendhjeta qe organizoi BSPK ne at koh u larguan numer i madh i Puntorve nga Puna.

Nuk esht normale as humane qe Puntoret te presin 15 vite ose te mbesin 15 vite pa Pune.

BSPK ne at koh esht marr me Politik edhe pse ka pas ather parti Politike ?
E tash e njeta ka obligim qe te merret me qeshtjet e Puntorve :

Puntoret te i kthej ne vende te Punes
Ata qka jan per Pensione per shkak te moshes te marrin se paku nivelin 50% te Rrogave te tashme .
Sistemi i Pensioneve ne kosov esht i pa drejt.

Pensionet jan te njeta si per at qka ka punuar dhe kontribue ne Kosov si per at qka nuk ka Punuar fare.
Absurd ?
Por edhe me absurd ne kosov marrin pensione ata qka nuk kan Punuar fare ne kosov por kan Punuar ne Bot te jashtme. Te njetit marrin nje pension ne Bot te Jashtme edhe nje pension ne kosov.

BSPK duhet te angazhohet per klientelen e saj esht koha e fundit.

Edhe pse ne princip te gjith qka jan debuar kan te drejt te kthehen ne vende te punes.
Duhet te ket edhe perjashtim per disa grupe:
1.Ish Policet
2.Oficeret e APj
Pse keto grupe duhet te perjashtohen ?
Ata qka nuk kan nderrmarr asgje ne te mir te mbrojtjes te qytetarve,dhe qlirimit te vendit nuk di pse te kerkojn te kthehen ne vende te punes.
Veq pare me kasirat e ather kur duhet te kryejn punen me ia mbath.
Normalisht Jo.

IB
10-02-05, 12:17
Lidhur me kete tem kam nje mendim se qyshe ateher edhe tani BSPK-s
eshte marur ma teper me politik se sa me interesat e punetorve dhe deri sa kjo vazhdon keshtu te mjeret ata punetor qe priten 15 vite por ata do te presin edhe 15 vite tjera dhe do te kenaqen me me vitrat te cilat i marrin tani kete e them me keqe ardhje por realiteti po shifet.

Shpati
10-02-05, 13:20
Lidhur me kete tem kam nje mendim se qyshe ateher edhe tani BSPK-s
eshte marur ma teper me politik se sa me interesat e punetorve dhe deri sa kjo vazhdon keshtu te mjeret ata punetor qe priten 15 vite por ata do te presin edhe 15 vite tjera dhe do te kenaqen me me vitrat te cilat i marrin tani kete e them me keqe ardhje por realiteti po shifet.

Kjo esht ma se e vertet,
Por udheheqsit mund te zgjedhen prap,te tjer.
Kush e kryen punen le te udheheq.
Nuk di qka presin puntoret ?
Pse nuk shkojn neper vendet e tyre te Punes.
A deri sa banda e Rugoves por edhe ndonje udheheqes i sindikatave . Fabrikat Shoqrore ti bejn Fabrikat e tyre .

IB
10-02-05, 13:49
Si te shkojn ne vende te punes kur atyre ua kane nxanur vendet e punes te tjeret si per shembull ne RTK e shum vende tjera p.sh ne ate kohe ua nxenen vendet e punes shkijet kurse tani jane shqipetar e neqofte se tentohet te shkohet ne vende te punes ateher nuk jet tjeter send por vetem te behet luft vllavrerse e kjo kurr nuk duhet te ndodhe dhe une mendoi se te gjithe ata qe jane punesuar pas luftes nuk jane anetar te sindikates se pa varur te kosoves dhe nga kjo duhet qe sindikata te reformohet rrenjesisht ne menyr qe ti perfshij te gjithe punetoret. po e shof se prap e fute politiken ne kete qeshtje e keshtu nuk zgjidhen problemet pershendetje i nderur.

Shpati
01-04-05, 08:18
Si te shkojn ne vende te punes kur atyre ua kane nxanur vendet e punes te tjeret si per shembull ne RTK e shum vende tjera p.sh ne ate kohe ua nxenen vendet e punes shkijet kurse tani jane shqipetar e neqofte se tentohet te shkohet ne vende te punes ateher nuk jet tjeter send por vetem te behet luft vllavrerse e kjo kurr nuk duhet te ndodhe dhe une mendoi se te gjithe ata qe jane punesuar pas luftes nuk jane anetar te sindikates se pa varur te kosoves dhe nga kjo duhet qe sindikata te reformohet rrenjesisht ne menyr qe ti perfshij te gjithe punetoret. po e shof se prap e fute politiken ne kete qeshtje e keshtu nuk zgjidhen problemet pershendetje i nderur.

Tema nuk esht dedikuar per grupe njerzish por ne pergjithsi siq esht rasti ne Trepq ku ende nuk jan kthyer 25000 Puntor.
Ku i ter Qyteti ka humbur ne substanz.
Por edhe ne Qytete tjera.

Shpati
01-04-05, 08:20
Ne ket Teme ka punuar dikush me Sakic !

I propozoi Bondit ta mbyll dhe ta dergoi ne Arkiv.
Edhe pse Bondi nuk i ka kryer detyrat e shtepis dikush ia ka zbrazur Arkivin.
Nga e njeta Teme jan fshir disa Mesazhe.