PDA

View Full Version : Sulm i Cetnikeve Serbe ne Surigane te Skenderajt


Arb
09-02-05, 02:34
"Incident" me motive te paramenduara politike

Sulmi i Serbeve ndaj Shqiptareve te Suriganes, i cili ka ndodhur te Shtunen ne oret e mesdites, nuk ka qene i rastit. Ai ka qene i pergaditur me heret per qellime te caktuara politike, dhe me te eshte tentuar te provokohet nje 17 Mars i ri ne Kosove, sic po trumbetohet aq shume nga Beogradi kohet e fundit.

Keshtu mendojne te lenduarit Shqiptare te ketij sulmi, te cilet, fale intervenimit te shpejte te njesiteve te ShPK-se, i kane shpetuar me se keqes.

Serbet nga Beogradi, te cilet kishin ardhur gjoja per t'u sjelle ndehima bashkekombasve te tyre ne enklaven e Banjes, gjate rruges deri ne Surigane kane provokuar qytetaret, duke kenduar kenge cetnike, duke bertitur, "Ketu eshte Serbi," duke i fyer banoret, kane tentuar ta nxisin reagimin e Shqiptareve.

Sipas fjaleve te lenduarve, fale gjakftohtesise dhe pjekurise se banoreve te kesaj ane, nuk ka ndodhur ndonje shkallezim edhe me i madh i dhunes.