PDA

View Full Version : Homepage-Tuning


Kercovari
12-05-06, 19:53
Homepage-Tuning

-Regullat e Webdisign
-Optimizim te Fotografive
- HTML-Urdherat
- HTML-apo XHTML
- Buketim te JavaScript ne HTML faqe
-Veglat per te vendosur Web faqe
- E shume e shume te tjera duke fillu nga nje Web faqe personale deri tek profesionale.

I ftoje te gjithe ato qe kan njohuri ne kete lemi te japin kuntribut te pakursyer duke dhene secili shembull ne menyre te vet dhe sa ka njohuri sipas renditjes te nentitujve qe te interesuarit te munden me mire te kuptojne,mundesisht skjarime grafike ose fotografi te skederit sa me te vogel por te dukshem per te mos e ngarku faqen pa nevoje.

Kercovari
13-05-06, 13:07
Cka ne te vertet na duhen per te kriju nje Web-Faqe?.
Editore te thjeshte ose nje Editore te sotisfikuar komplet.
Te marim shembul Editorin Notepad.exe nen Windows,do te verejme se Editori nuk eshte komplet dhe eshte shume large te permbush kerkesat.
HTML-Editori Faza 5 ne te shumten e rasteve jepe rezulatete te shkelqyera si per krijues te web-faqe personale,poashtu edhe per krijues Profesional per te gjithe ato qe kan njohuri te verpojne me NetObjekt Fuzion veglen, dhe me vendosje te HTML-code.
Per njohesit e gjuhes Gjermane ,ne www.freeware.de (http://www.freeware.de/) u jepet mundesia te gjejne HTML-Editor sipas deshires per te cilin une dua te theme se aty do te gjeni Editore te vlefshem .

Per ato qe kan HTML-Editor Faza 5,nuk paraqet asnje problem gjate veprimtaris,bile,Editori faza 5 u jepe nje pasqyre te realte qe te mundeni te mbani nen kontrolle cdo aktivitet gjate punes i cili eshte i preferuar dhe funkcional gati ne te gjithe Webbrowser,si Windows Internet Explorer,Netscape Komunikator punime,punime nen Linux me Konkueror,Mac OS X me safari,poashtu edhe me Opera Browser Sistem punes.
Por,vlen te permend se Netscape ne detaje te ndryshem,CSS(Caskading Stylesheets) vetem prej nga HTML-4 Verzioni e me nalte jep rezultate te duhura,poashtu edhe Java Script Frame,qe do thote se nuk jan te afte te gjithe Brovseret cfardo HTML-versioni te marrin persiper.

Te krijosh apo te vendosish nje web-faqe vetem me HTML,eshte e pamundur pershkak te mundesive te kufizuara,prandaj duhet te shkojem ne programe dhe Skripte te Zgjeruara si Java-Aplets,Java Script,PHP,CGI-Scripte me Perl Python etj.

Eshte qesharake te mendohet dhe te thuhet se „kam vendos web faqe me HTML“. HTML eshte kriju thjesht per te vendos Informacione ne web faqe,dhe s`ka te beje me gjuhe programore .Ne te vertet CGI-Module ku shpesh i gjejme si „Perl“ te shenuar mbeshtesin per muri web faqe dhe njihen si gjuhe programore,Pastaj ketu kemi edhe menyra tjera dhe mundesi te programohet dhe publikohet nje web faqe.Java me te ashtequajturen( Java Aplets),PHP dhe MYSQL(vendos ne rpaktike Datenbanken).

Kodimet:

XHTML-HTML-SGLM.Cka jan keto? Me ndihmoni u lutem!