PDA

View Full Version : Molla...


emine
14-07-08, 13:16
MOLLA

Frut, me ndikim te madh pozitiv..
1 Ul ne menyre te dukshme, rezikun e semundjeve te zemres,
2 Ndihmon kundra kapsllikut,
3 Mbajne konstante,vlerat e sheqerit ne gjak..

Molla, eshte sinonim i vitalitetit dhe shendetit.
Mrekullia tjeter e molles si frut,eshte qe ate mund ta hash ne cfaredo lloj kohe..pra ajo mund te quhet ndryshe dhe nje "Snack fruit":

Nje molle ne dite.dhe ti nuk ke nevoje per doktor..-thote nje fjale e urte.

Mrekullia e frutit te molles,qendron sidomos tek lekura..Vitamina C dhe betakarotin,qe kane dhe ndikimin pozitiv ne shendetin tone.
Nje studim ne Hollande,ku njerezit e testuar u ushqyen me nje molle ne dite ,gjithashtu me 2 luge qepe te grire,dhe 4 gota caj.arriten te ulin ne menyre te dukshme rezikun e semundjes se zemres.
Gjithashtu,molla ben nje ulje te dukshme te kolosterines ne gjak duke ndihmuar keshtu ne semundjen e diabetit, apo te emoragjise cerebrale.
Ka lloje te ndryshme mollesh,por ai me specifiku per keto lloj semundjeje eshte,molla e ngjyres se gjelber,qe ne bote njihet me emrin
"Grany Smith".
Duhet te shtojme, se Vitaminat e molles mund ti marrim ne nje fare menyre dhe nepermjet lengut te saj(Kalium dhe Eise):Megjithate duhet theksuar,se asnjehere lengu i molles,nuk do te ishte nje zevendesim i vete frutit..

Jana
24-07-08, 11:28
Qata edhe i ha shum....flm per keto info....