PDA

View Full Version : Amerika shume vetjake ne transmetimin e lojrave olimpike


K-man
22-08-04, 03:48
une jetoj ne Amerike edhe e kom vrejt se Amerika eshte shume vetjake ne transmetimin e lojnave olimpike, bre none ja u kajsha. NBC-ja i zgjedh vetem ato sporte qe edhe amerika ben pjese, edhe i transmeton, e per sportet ku nuk merr pjese nuk ja nin hiq!! mandej ne fund te lojnave thot qe une qet numer te medaljeve e kam marr, edhe jam shteti me i suksesshem ne olimpliade.... :x

qka mendoni ju qe jetoni ne USA edhe po i percjellni lojnat olimpike?

Bom-Boni
25-08-04, 18:16
Une nuk jetoj ne USA dhe besoj se e thuani te verteten. Edhe ketu ne Gjermani transmetohen garat ne te cilat marrin pjese vet gjermanet pasi qe keta jane njera nga Kombet me perfaqsim te madhe te sportisteve ne gara. Kjo per mua nuk eshte edhe aqe tragjike.

Per mua tragjedia fillon me perfaqŽsimin simbolik te Shtetit ShqiptarŽ ne Lojrat Olimpike ne AthinŽ. Edhe te paret tane Iliret kan marre pjesŽ ne Lojrat Olimpike te antikes dhe me dinjetet i kane perfaqsu fiset dhe Mbreterit e tyre, edhe pse fatekeqsisht te dhena empirike per rezultatet e pjesemarreseve antik nuk ka.

Per mua tragjedi eshte bashkepunimi mes Lidhjeve sportive te ShqiperisŽ dhe Kosoves si dhe viseve tjera shqiptare ne Ballkan. Perderisa shtetet tjera me ambicione te cilat deshiroj qe kombet e tyre te prezentohen ne menyren me te denje para botes blejne sportist nga vendet e tjera te cilet nuk arrijne te kvalifikohen per Lojrat Olimpike Une nuk mundem ta arsyetoj nje gje te tille pse Shteti yne ame nuk i therret sportistet e dalluarŽ (karate, mundje, boksŽ, etj) te cilet jetojne jashte Shqiperis qe te marrine pjese dha ta perfaqsojne ShqiperinŽ ne menyren me denjetoze. Nuk besoj se ndonje sportist shqiptar do ta refuzonte nje nder te till qe te luftoje ne menyre sportive per ngritjen e Flamurit tone ne lartesi Olimpike.

Kulmi i tragjedis per mua eshte qe sportistet e dalluar nga Shqiperia shkojne dhe bejne gara per shtete te tjera e per qellime personale e ndrrojne edhe emer, mbiemer e perkatesi kombetare psh Luan Shabani (Leonis Samparis i greqizuar) fitues i medaljes se bronzet ne peshngritje (i diskvalifikuar per shkak te perdorimit te mjeteve te ndaluara).

Me vie keq qe pikerishte ne kete rubrike me duhet ta derdhi hidherimin tim. Une nuk po e shofe se si ne mundemi te prezentohemi para botes. Politikanet tone po shifet se sa te zellshem dhe te koruptuar jane, ekonomia jone apo me mire te theme ruinat tona ekonomike sa te zhvilluara jane, teknologjia jone, nuk e di se cfare teknike prodhojm ?! , turizmi i zhvilluar sa askush me deshire nuk na viziton nuk e dome as njeri-tjetrin, me te arritura shkencore, ... , une nuk po mundem me gjete nje lemi qe mundemi te krenohemi me ate se jemi shqiptarŽ.

Te vetmet perfaqsuese te cilat me dinjetet i perfaqsojne Shqiptaret ne pergjithesi jane femrat te cilat marrin pjese ne zgjidhjen e ĄMiss Worldď ose ne Evrovizionin e fundit ne Turqi. Nuk di se cfare te theme por po me duket se fjala e grave ĄNuk ka ma burraď tregon qarte per sukseset tona. Une nuk jam armik i mashkujve shqiptarŽ por rezultatet tona po flasin vet. Ku jeni or burra tregoni vehten tuaj ne menyre sportive.

Studenti i deshpruarŽ