PDA

View Full Version : Kosova kėrkon Qytetarė!


Arb
09-10-04, 19:28
Me 23 Tetor:

KOSOVA KERKON QYTETARE!!!

Nese ne nuk marrim pjese ne votime kesaj here, rrezikojme te marrim pjese ne ndonje lufte te ardhshme, pasi Serbia aty eshte, duke shtuar miqte e duke fuqizuar ushtrine.

Nga: Arber Ahmetaj

Nje qytetar I Kosoves, me te drejte vote me daten 23 Tetor, e ka ne dore ta shpetoj Kosoven. Kurre me pare ne historine tone nuk ka qene me lehte qe qytetaret e saj, individualisht, pa u armatosur, as pa kenduar kenge patriotike, pa hyre ne rradhe ushtaresh, as pa u prere me thika, pa friken e burgut, as te zingjireve te tankeve, pa u lodhur shume, e pa u hyre nje therre ne kembe, mund ta shpetojne Kosoven.

Qytetari I Kosoves kesaj here ka vetem per te bere nje shenje ne leter, ta palos ate, dhe ta hedh ne kutine e votimit. Cilesdo parti Shqiptare qe ia ka enda mund t'ia jap voten dhe kurre me pare ne historine e vendit tone, ndoshta as kurre me ne te ardhmen, nuk do te kete nje shans me te larmishem, nje numer me te mjaftueshem partish per te zgjedhur.

Qytetari I Kosoves qe deshiron me se fundi te bej dicka per atdheun e vete, e ka kete shans. Pike rendesie nuk ka se kush ka kontribuar me pare, kush e ka sjell Kosoven deri ne kete dite, cili eshte me hero, e cili me pak, kush ka derdhur gjak, e kush ka derdhur djerse: rendesi ka se me daten 23 Tetor, Kosova ka nevoje per voten e te gjithe qytetareve te saj.

Te ngrihesh nga gjumi, te lash syte, te vishesh, te dalesh per nje shetitje ne kete vjeshte te bukur, te kalosh nga qendra e votimit, te votosh per pese minuta, te kthehesh ne shtepine tende, dhe te kesh ndjesine se ke bere dicka te madhe per vendin tend, ky eshte nje shans, qe nuk kapet kesaj here, ndoshta s'do te na jep me. Kosova po hyn ne nje rruge te re, te pa-sigurte e te pa-qarte edhe per ata qe kane mendi e fuqi.

Nese ne nuk marrim pjese ne votime kesaj here, rrezikojme te marrim pjese ne ndonje lufte te ardhshme, pasi Serbia aty eshte, duke shtuar miqte e fuqizuar ushtrine.

As pike as presje nuk ka hequr nga synimet e saj te zeza per Kosoven. Per te shmangur kete zezone, per ne e per Serbine, duhet te votojme me daten 23 Tetor. Miqte e Serbise jane gati te thone se "Shqiptaret nuk jane te interesuar ne demokraci, ata jane te zhgenjyer me udheheqesin e vete, ata jane gati te te ri-kthehen nen Serbi."

Per te deshmuar te kunderten duhet te dalin me zgjedhje, duhet te votojme per partite tona, te majta e te djathta. Te deshmojme besimin dhe lidhjen tone me drejtuesit tane, pavaresisht dobesive te tyre.

Edhe Presidentet, Kryeministrat dhe Politikanet e te gjithe botes kane dobesi, qytetaret shpesh merziten me ta, madje nuk I mbeshtesin, nuk marrin pjese ne zgjedhje, por ata kane nje luks qe ne nuk e kemi, ata kane shtetin e tyre, bejne si te dojne ne shtepine e tyre. Ne nuk e kemi shtetin tone. Ne kemi miqe qe na mbrojne me fjale dhe me arme, por sic jane deklaruar ata nuk do te rrine gjithe jeten duke na mbrojtur, ata nuk do te rrine gjithe jeten ne Kosove.

Ne duhet vete te bejme shtetin tone, ushtrine tone, shtepine tone. Ne themelet e tyre qendrojne pjesemarrja e qytetareve.

Sa do I zoti, qofte edhe I mbi-natyrshem te jete Rugova, nuk mund te shpetoj vendin tone, sa me I forte dhe I drejte te jete Haradinaj nuk mundet kurre te shpetoj vendin tone, sado trim dhe guximtar te jete Thaci, nuk mundet kurre qe t'I dale matane vetem. Ja pse ne diten e zgjedhjeve e gjithe jane te barabarte, te gjithe kane, nje vote.

Askush nuk mund te krenohet se eshte me I forte dhe me I mencur, me I ditur, apo me I vendosur, per te ardhmen e Kosoves. Dita e votimeve eshte dite e barazise dhe lirise, eshte dite e shumefishimit te forces se atdheut, eshte dite e ri-lindjes dhe e proves, eshte dite e gjykimit dhe e drejtesise.

Ate dite te gjithe jemi te pasur me nej vote, me nje gur ne themelet e se ardhmes sone. Ai qe nuk voton ate dite, ai nuk e ka asgje Kosoven. Ai eshte anti-Shqiptar.

Pas zgjedhjeve, nese pjesemarrja eshte e ulet nuk do te kemi me te drejte te ngreme hundet nese na quajne "popull jo-politik, para-politik, te denje per autonomi, per shkrirje te autonimise, per shuarje te shpreses sone per pavaresi." Nga te gjitha krimet, vetevrasja eshte me e urryera. Vetevrasja kolektive eshte marrezia me e pa-shembullt.

Ne mos marrshim pjese ne votime, ri-ngjallim institucionet dhe shpresat tona, nuk ka fuqi qe na del perpara. Edhe ata qe jane ne prag te dhenies se shpirtit: le te vdesin duke votuar. Kosova do t'ju jete mirenjohese si atyre qe rane per lirine e saj duke luftuar, Kosoves me 23 Tetor I duhen qytetare. Ata do te jene prezente.

"Bota Sot"

Krokodilli
09-10-04, 19:52
Me 23 Tetor:

KOSOVA KERKON QYTETARE!!!

Nese ne nuk marrim pjese ne votime kesaj here, rrezikojme te marrim pjese ne ndonje lufte te ardhshme, pasi Serbia aty eshte, duke shtuar miqte e duke fuqizuar ushtrine.

Nga: Arber Ahmetaj

Nje qytetar I Kosoves, me te drejte vote me daten 23 Tetor, e ka ne dore ta shpetoj Kosoven. Kurre me pare ne historine tone nuk ka qene me lehte qe qytetaret e saj, individualisht, pa u armatosur, as pa kenduar kenge patriotike, pa hyre ne rradhe ushtaresh, as pa u prere me thika, pa friken e burgut, as te zingjireve te tankeve, pa u lodhur shume, e pa u hyre nje therre ne kembe, mund ta shpetojne Kosoven.

Qytetari I Kosoves kesaj here ka vetem per te bere nje shenje ne leter, ta palos ate, dhe ta hedh ne kutine e votimit. Cilesdo parti Shqiptare qe ia ka enda mund t'ia jap voten dhe kurre me pare ne historine e vendit tone, ndoshta as kurre me ne te ardhmen, nuk do te kete nje shans me te larmishem, nje numer me te mjaftueshem partish per te zgjedhur.

Qytetari I Kosoves qe deshiron me se fundi te bej dicka per atdheun e vete, e ka kete shans. Pike rendesie nuk ka se kush ka kontribuar me pare, kush e ka sjell Kosoven deri ne kete dite, cili eshte me hero, e cili me pak, kush ka derdhur gjak, e kush ka derdhur djerse: rendesi ka se me daten 23 Tetor, Kosova ka nevoje per voten e te gjithe qytetareve te saj.

Te ngrihesh nga gjumi, te lash syte, te vishesh, te dalesh per nje shetitje ne kete vjeshte te bukur, te kalosh nga qendra e votimit, te votosh per pese minuta, te kthehesh ne shtepine tende, dhe te kesh ndjesine se ke bere dicka te madhe per vendin tend, ky eshte nje shans, qe nuk kapet kesaj here, ndoshta s'do te na jep me. Kosova po hyn ne nje rruge te re, te pa-sigurte e te pa-qarte edhe per ata qe kane mendi e fuqi.

Nese ne nuk marrim pjese ne votime kesaj here, rrezikojme te marrim pjese ne ndonje lufte te ardhshme, pasi Serbia aty eshte, duke shtuar miqte e fuqizuar ushtrine.

As pike as presje nuk ka hequr nga synimet e saj te zeza per Kosoven. Per te shmangur kete zezone, per ne e per Serbine, duhet te votojme me daten 23 Tetor. Miqte e Serbise jane gati te thone se "Shqiptaret nuk jane te interesuar ne demokraci, ata jane te zhgenjyer me udheheqesin e vete, ata jane gati te te ri-kthehen nen Serbi."

Per te deshmuar te kunderten duhet te dalin me zgjedhje, duhet te votojme per partite tona, te majta e te djathta. Te deshmojme besimin dhe lidhjen tone me drejtuesit tane, pavaresisht dobesive te tyre.

Edhe Presidentet, Kryeministrat dhe Politikanet e te gjithe botes kane dobesi, qytetaret shpesh merziten me ta, madje nuk I mbeshtesin, nuk marrin pjese ne zgjedhje, por ata kane nje luks qe ne nuk e kemi, ata kane shtetin e tyre, bejne si te dojne ne shtepine e tyre. Ne nuk e kemi shtetin tone. Ne kemi miqe qe na mbrojne me fjale dhe me arme, por sic jane deklaruar ata nuk do te rrine gjithe jeten duke na mbrojtur, ata nuk do te rrine gjithe jeten ne Kosove.

Ne duhet vete te bejme shtetin tone, ushtrine tone, shtepine tone. Ne themelet e tyre qendrojne pjesemarrja e qytetareve.

Sa do I zoti, qofte edhe I mbi-natyrshem te jete Rugova, nuk mund te shpetoj vendin tone, sa me I forte dhe I drejte te jete Haradinaj nuk mundet kurre te shpetoj vendin tone, sado trim dhe guximtar te jete Thaci, nuk mundet kurre qe t'I dale matane vetem. Ja pse ne diten e zgjedhjeve e gjithe jane te barabarte, te gjithe kane, nje vote.

Askush nuk mund te krenohet se eshte me I forte dhe me I mencur, me I ditur, apo me I vendosur, per te ardhmen e Kosoves. Dita e votimeve eshte dite e barazise dhe lirise, eshte dite e shumefishimit te forces se atdheut, eshte dite e ri-lindjes dhe e proves, eshte dite e gjykimit dhe e drejtesise.

Ate dite te gjithe jemi te pasur me nej vote, me nje gur ne themelet e se ardhmes sone. Ai qe nuk voton ate dite, ai nuk e ka asgje Kosoven. Ai eshte anti-Shqiptar.

Pas zgjedhjeve, nese pjesemarrja eshte e ulet nuk do te kemi me te drejte te ngreme hundet nese na quajne "popull jo-politik, para-politik, te denje per autonomi, per shkrirje te autonimise, per shuarje te shpreses sone per pavaresi." Nga te gjitha krimet, vetevrasja eshte me e urryera. Vetevrasja kolektive eshte marrezia me e pa-shembullt.

Ne mos marrshim pjese ne votime, ri-ngjallim institucionet dhe shpresat tona, nuk ka fuqi qe na del perpara. Edhe ata qe jane ne prag te dhenies se shpirtit: le te vdesin duke votuar. Kosova do t'ju jete mirenjohese si atyre qe rane per lirine e saj duke luftuar, Kosoves me 23 Tetor I duhen qytetare. Ata do te jene prezente.

"Bota Sot"

I LUMT GOJA KUSH I KA FOL KETO FJAL,,,, JU PERSHENDES

mr_beni
09-10-04, 21:31
Me 23 Tetor:

KOSOVA KERKON QYTETARE!!!

Nese ne nuk marrim pjese ne votime kesaj here, rrezikojme te marrim pjese ne ndonje lufte te ardhshme, pasi Serbia aty eshte, duke shtuar miqte e duke fuqizuar ushtrine.

Nga: Arber Ahmetaj

Nje qytetar I Kosoves, me te drejte vote me daten 23 Tetor, e ka ne dore ta shpetoj Kosoven. Kurre me pare ne historine tone nuk ka qene me lehte qe qytetaret e saj, individualisht, pa u armatosur, as pa kenduar kenge patriotike, pa hyre ne rradhe ushtaresh, as pa u prere me thika, pa friken e burgut, as te zingjireve te tankeve, pa u lodhur shume, e pa u hyre nje therre ne kembe, mund ta shpetojne Kosoven.

Qytetari I Kosoves kesaj here ka vetem per te bere nje shenje ne leter, ta palos ate, dhe ta hedh ne kutine e votimit. Cilesdo parti Shqiptare qe ia ka enda mund t'ia jap voten dhe kurre me pare ne historine e vendit tone, ndoshta as kurre me ne te ardhmen, nuk do te kete nje shans me te larmishem, nje numer me te mjaftueshem partish per te zgjedhur.

Qytetari I Kosoves qe deshiron me se fundi te bej dicka per atdheun e vete, e ka kete shans. Pike rendesie nuk ka se kush ka kontribuar me pare, kush e ka sjell Kosoven deri ne kete dite, cili eshte me hero, e cili me pak, kush ka derdhur gjak, e kush ka derdhur djerse: rendesi ka se me daten 23 Tetor, Kosova ka nevoje per voten e te gjithe qytetareve te saj.

Te ngrihesh nga gjumi, te lash syte, te vishesh, te dalesh per nje shetitje ne kete vjeshte te bukur, te kalosh nga qendra e votimit, te votosh per pese minuta, te kthehesh ne shtepine tende, dhe te kesh ndjesine se ke bere dicka te madhe per vendin tend, ky eshte nje shans, qe nuk kapet kesaj here, ndoshta s'do te na jep me. Kosova po hyn ne nje rruge te re, te pa-sigurte e te pa-qarte edhe per ata qe kane mendi e fuqi.

Nese ne nuk marrim pjese ne votime kesaj here, rrezikojme te marrim pjese ne ndonje lufte te ardhshme, pasi Serbia aty eshte, duke shtuar miqte e fuqizuar ushtrine.

As pike as presje nuk ka hequr nga synimet e saj te zeza per Kosoven. Per te shmangur kete zezone, per ne e per Serbine, duhet te votojme me daten 23 Tetor. Miqte e Serbise jane gati te thone se "Shqiptaret nuk jane te interesuar ne demokraci, ata jane te zhgenjyer me udheheqesin e vete, ata jane gati te te ri-kthehen nen Serbi."

Per te deshmuar te kunderten duhet te dalin me zgjedhje, duhet te votojme per partite tona, te majta e te djathta. Te deshmojme besimin dhe lidhjen tone me drejtuesit tane, pavaresisht dobesive te tyre.

Edhe Presidentet, Kryeministrat dhe Politikanet e te gjithe botes kane dobesi, qytetaret shpesh merziten me ta, madje nuk I mbeshtesin, nuk marrin pjese ne zgjedhje, por ata kane nje luks qe ne nuk e kemi, ata kane shtetin e tyre, bejne si te dojne ne shtepine e tyre. Ne nuk e kemi shtetin tone. Ne kemi miqe qe na mbrojne me fjale dhe me arme, por sic jane deklaruar ata nuk do te rrine gjithe jeten duke na mbrojtur, ata nuk do te rrine gjithe jeten ne Kosove.

Ne duhet vete te bejme shtetin tone, ushtrine tone, shtepine tone. Ne themelet e tyre qendrojne pjesemarrja e qytetareve.

Sa do I zoti, qofte edhe I mbi-natyrshem te jete Rugova, nuk mund te shpetoj vendin tone, sa me I forte dhe I drejte te jete Haradinaj nuk mundet kurre te shpetoj vendin tone, sado trim dhe guximtar te jete Thaci, nuk mundet kurre qe t'I dale matane vetem. Ja pse ne diten e zgjedhjeve e gjithe jane te barabarte, te gjithe kane, nje vote.

Askush nuk mund te krenohet se eshte me I forte dhe me I mencur, me I ditur, apo me I vendosur, per te ardhmen e Kosoves. Dita e votimeve eshte dite e barazise dhe lirise, eshte dite e shumefishimit te forces se atdheut, eshte dite e ri-lindjes dhe e proves, eshte dite e gjykimit dhe e drejtesise.

Ate dite te gjithe jemi te pasur me nej vote, me nje gur ne themelet e se ardhmes sone. Ai qe nuk voton ate dite, ai nuk e ka asgje Kosoven. Ai eshte anti-Shqiptar.

Pas zgjedhjeve, nese pjesemarrja eshte e ulet nuk do te kemi me te drejte te ngreme hundet nese na quajne "popull jo-politik, para-politik, te denje per autonomi, per shkrirje te autonimise, per shuarje te shpreses sone per pavaresi." Nga te gjitha krimet, vetevrasja eshte me e urryera. Vetevrasja kolektive eshte marrezia me e pa-shembullt.

Ne mos marrshim pjese ne votime, ri-ngjallim institucionet dhe shpresat tona, nuk ka fuqi qe na del perpara. Edhe ata qe jane ne prag te dhenies se shpirtit: le te vdesin duke votuar. Kosova do t'ju jete mirenjohese si atyre qe rane per lirine e saj duke luftuar, Kosoves me 23 Tetor I duhen qytetare. Ata do te jene prezente.

"Bota Sot"

Mua me te vertet me pelqeu ky tekst por desha ta di se vetem qytetaret e Kosoves po mujkan me shpetu kosoven, e te tjeret si p.sh katundaret edhe ata kane te drejt votimi

Arb
10-10-04, 06:12
Mua me te vertet me pelqeu ky tekst por desha ta di se vetem qytetaret e Kosoves po mujkan me shpetu kosoven, e te tjeret si p.sh katundaret edhe ata kane te drejt votimi

Mr_Beni,

Me "qytetare te Kosoves," autori i shkrimit nuk ju eshte drejtuar vetem atyre qe banojne ne zonat urbane te Kosoves.

Me "qytetare te Kosoves," ai i eshte drejtuar te gjithe popullit te Kosoves.

Nje VOTE me shume, nje gur me shume ne "THEMELIN E FUQISHEM TE SE ARDHMES SE SHKELQYER TE KOSOVES!"

Kujtimi
10-10-04, 17:28
Faliminderit Arber Veq mbasi ka kanditu edhe Veton Viqi per krytar.Me vjen turp te them se jam Kosovar..............

LUMI_007
30-12-04, 00:02
AMERIKA E SHPĖTOJ KOSOVĖN MĖ 1999 E TANI PO NDIHMOJNĖ RRETHANAT NDĖRKOMBĖTARE

Mė 1999 Amerika me Angalinė, Gjermaninė e me aleatė tė tjerė, i shpėtoj Kosovėn e popullin shqiptar. Kurse sot Kosovėn po e ndihmojn rrethanat ndėrkombėtare. Por, disa drejtues e zyrtarė tė institucioneve dhe disa prijės tė partive politike, me epshe jo tė shėndosha, me aktivitete nė rrugė tė gabuar dhe me mjerime tė tjera, janė duke e dėmtuar Kosovėn dhe rrezikuar njohjen e pavarėsisė. Kėshtu, me ose pa qėllim po ndihmohen forcat e antikosovare dhe rrezikohen populli e ēėshtje kombėtare shqiptare. Kėto veprimtari janė duke i befasuar e mund t’i largojnė edhe miqtė tonė ndėrkombėtarė nga dėshira e orvatjet pėr ta realizuar pavarėsinė e Kosovės. Mjerisht, ata kosovarė qė janė duke gabuar, me kokėfortėsi e nėn petkun e atdhetarizmit po vazhdojnė rrugėn qė ofron vetėm dėme dhe rreziqe. Kurse, disa individė tė biznesit dhe ndonjė mjeran politikan, po pėrpiqen pėr ta “ korruptuar” ndonjė ndėrkombėtar. Pastaj, pa dashur tė kuptojė realitetin, dėmet qė mund t’i shkaktojnė dhe rrezikun qė mund t’i ofrojnė Kosovės e popullit shqiptar, po i trashin buzėt e rrudhin vetullat kur i takojnė njerėzit qė me qėllime fisnike, njerėzore dhe kombėtare po njoftojnė pėr gjėra tė gabuara.

Aktualisht Kosova ėshtė protektorat ndėrkombėtar. Mbasi, ende nuk ėshtė shtet sovran dhe i pavarurė, gabohet nė qoftė se Kosovėn e imagjinojmė si mbretėri! Mirėpo, duhet kuptuar se disa zyrtarė ndėrkombėtarė pak a shumė pro-Beogradit, nė detyra me pėrgjegjėsi kanė pėrkrahur e avansuar individė “liberalė”. Pastaj, fakte tė shumėta tregojnė qė zyrtarėt ndėrkombėtarė, duke shkelur normat ndėrkombėtare e ligjet e vendit, nė Kosovė kanė pėrkrahur e avancuar edhe persona tė paaftėsi tė duhura politike. Pėrkrahjen dhe mbajtjen e kėtyre personave nė pushtet nė Kosovė, ndėrkombėtarėt e kanė bėrė edhe pėr tė mos lejuar tė marrinė detyrė me pėrgjegjėsi ndonjė person i dyshuar pa ose me arsye pėr veprimtari tė dyshimta.
Mjerisht, pėr ta ruajtur funksionin, po ndodhė qė ndonjė zyrtar po i servon popullit fjalė me peshė shumė tė madhe! Nė qoftė se kėto deklarime nuk pėrputhen me tė vėrtetėn, mund tė jenė pėrpjekje pėr ta mashtruar pėrsėri popullin e Kosovės ose ėshtė problem medicinal nė sferėn e tė menduarit. Me siguri, njohėja e pavarsisė ėshtė kapitale dhe faktor kryesor pėr stabilitet e jetė nė liri tė popullit dhe ka pėr tė ofruar rezultate pozitive nė Kosovė e nė regjionė. (Luten lexuesit e nderuar ta kuptojnė mirė dhe tė mos e keqpėrdorin kėtė mendim tė shėnuar vetėm pėr ta ndihmuar Kosovėn nė kėto rrethana).

Nė kėtė shkrim detyrohem t’i njoftoj zyrtarėt ndėrkombėtarė nė Kosovė, nė Ėashington, nė Neė York, nė Bruksel e nė Hagė qė forca tė rrezikshme tani janė duke ndėrmarrur aksione tė shumta kundėr Kosovės pėr tė shkaktuar trazira e konfronitme ndėrmjet nacionaliteteve. Gjthashtu, pėr qėllime tė rrezikshme kėto forca gjenden nė aksione pėr t’i konfrontuar bartėsit shqiptarė tė funksioneve tė Kosovės dhe liderėt e partive politike. Nuk po kursehet asgjė pėr tė gjetur, nxitur e bindur njerėz qė tė japin deklarata tė rrejshme kundėr kėtij ose atij funksioneri aktual, dhe kėtij ose atij prijėsi tė partive politike. Mendoj qė njoftimi pėr mundėsinė e kėtyre rreziqeve, drejtuesit e bashkėsisė ndėrkombėtare nuk duhet t’u bėjnė asnjė lėshim forcave agresive.

Dr.R.Xhema
Prishtinė, mė 28 dhjetor 2004

Arb
29-02-08, 00:15
Nje thirrje e ketille te kthehet ne veprim, ne zgjedhjet e ardhshme...