PDA

View Full Version : Kostume tradicionale shqiptare.


King_Gentius
21-04-05, 05:45
Shqiponja e Dukagjinit:

http://www.vlorenj.com/sitebuilder/images/sg2-622x469.jpg

www.vlorenj.comVendosni cfare foto te keni.

King_Gentius
21-04-05, 05:46
http://groups.msn.com/_Secure/0RQA0AzMVVPHlo!5zH*fOb6GiNqb8BUZhG42ca*1JFCbUU3JPB ywDI10dkWOigoSGfQlaZzjtUB2Txd*Gpez8P6fzgWFde!4ChJi zI0eDwFw/vrugova.1.jpg

King_Gentius
21-04-05, 05:48
Shqiptari ne Venedik(Galeria e Moskes).http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/alb-fustanellaveshje.jpg

King_Gentius
21-04-05, 05:51
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/veshjeslahdhearmebreziperleberitetepelenesshek19.j pg

King_Gentius
21-04-05, 05:52
Baroni Gjerman Franz Von Nopsca me kostum shqiptar.

http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/super-FrancBaronNopcaveshurmekostumshqiptarteMalesis.jpg

King_Gentius
21-04-05, 05:54
Opa qika marshalla.


http://home.planet.nl/~megen283/Malsore_12.jpeg

King_Gentius
23-04-05, 18:52
http://home.online.no/~bmatos/artimages/Lord_Bayron_in_Albanian_dress.jpg

Portrait of Lord Byron in Albanian dress by Thomas Phillips

King_Gentius
23-04-05, 18:52
Qika nga Berati (me kostum)

http://home.online.no/~bmatos/artimages/Costume_from_Berati.bmp

King_Gentius
23-04-05, 18:54
http://home.online.no/~bmatos/artimages/High_Albania_-_The_Book_by_Edith_Mary_Durham.bmp

Ky eshte kapaku i librit "High Albania", liber nga Mary Edith Durham, rrotull 1900.

King_Gentius
23-04-05, 18:57
Ky eshte nje arnaut ne Egjipt, ka marre ciften me gjith zagar te dale per gjah.

http://home.online.no/~bmatos/artimages/Jean_Leon_-_Albanian(Arnaut)_of_Cairo_1824-1904.jpg

Jean Leon - Arnaut of Cairo

King_Gentius
23-04-05, 19:00
Ky eshte nje polic shqiptar ne Egjypt, duke bere icik flirting me nje vajze te pandershme te quajtur Almeh(Kujdes portofolin plako :lol: ).

http://home.online.no/~bmatos/artimages/Almeh_Flirting_with_Albanian_Policeman,Cairo_Frede rick_Arthur_Bridgman_USA.jpg

Almeh Flirting with Albanian Policeman,Cairo, by Frederick Arthur Bridgman,USA

King_Gentius
23-04-05, 19:02
http://home.online.no/~bmatos/artimages/AA05.jpg

Lithograph Albanians by Amadeo Preziosi and Lemercier.
Date:1865

http://home.online.no/~bmatos/artimages/AA07.jpg

An illustration dating from the second half of the 19th century depicts a group of upper class Albanians in typical dress.
Date:ca. 1850-1900

King_Gentius
23-04-05, 19:03
http://home.online.no/~bmatos/artimages/C.Corot,_The_Albanian_Woman,oil,1872,Brooklyn_Muse um,_New_York.jpg

C.Corot, The Albanian Woman,oil,1872,Brooklyn Museum, New York

King_Gentius
27-04-05, 04:34
http://pristina.usmission.gov/usaid/1.jpg

King_Gentius
27-04-05, 04:38
http://home.planet.nl/~megen283/malsore_2.bmp


Arvanitas:

http://home.planet.nl/~megen283/Arvanite_2.bmp


Nje trim nga Vlora:

http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/veshjekostume.jpg

King_Gentius
27-04-05, 04:40
Zona e Mirdites

http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/superveshje3.jpg

King_Gentius
27-04-05, 04:41
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/superveshje2.jpg

King_Gentius
27-04-05, 04:41
http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/superveshje1.jpg

King_Gentius
27-04-05, 04:42
http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/superveshje1.jpg

King_Gentius
27-04-05, 04:44
Koncerti i pare Arvanitesh ne Greqi, 1985.


http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/superveshje-Veshjearvanitase-KoncertiparmekengevalleArberoreshmbajturme1985Greq i.jpg

King_Gentius
15-06-05, 05:31
www.grafikshqip.com/FotoAlbumi/index.php?cat=3

Ky website ka shume foto interesante.

http://www.grafikshqip.com/FotoAlbumi/albums/userpics/10001/normal_village%20Marathon.jpg

King_Gentius
15-06-05, 05:35
http://www.grafikshqip.com/FotoAlbumi/albums/userpics/10001/normal_The%20death%20of%20Marko%20Bocari.jpg

Sulmi i 300 Sulioteve mbi 4000 ushtareve te Mustafa Pashes se Shkodres ne 1823. Shqiptaret qe luftonin ne anen e turqve u terhoqen por kapedani arvanitas nga Suli, Marko Bocari u vra gjate betejes.

King_Gentius
15-06-05, 05:50
http://www.grafikshqip.com/FotoAlbumi/albums/userpics/10001/normal_Suliots%20fight.jpg

Suliotet dhe te rrethuarit e tjere nga Mesolongu mundohen heroikisht te cajne rrethimin e qytetit dhe ndeshen ashper me egjiptianet e Ibrahim Pashes se Egjiptit(1826). Te rrethuarit vendosen te cajne rrethimin pasi nuk kishte me as mace, as qen, as mi, as gomar, e as kale qe nuk ishte gatuar.

King_Gentius
15-06-05, 05:56
http://www.grafikshqip.com/FotoAlbumi/albums/userpics/10001/normal_The%20Suliot%20Women.jpg

Grate suliote hidhen nga shkembi i Zalongut qe te mos kapen te gjalla nga ushtaret e Ali Pashes se Janines (1803).

King_Gentius
15-06-05, 06:01
http://www.grafikshqip.com/FotoAlbumi/albums/userpics/10001/normal_Bashi-Bazouk_singing.jpg

Bashi-bazuke shqiptare duke kenduar, Kairo
by Jean Leon (1869)

King_Gentius
15-06-05, 06:02
http://www.grafikshqip.com/FotoAlbumi/albums/userpics/10001/normal_Bandit_QueenBridgman.jpg

Nje shqipo duke bere gili-vili me nje mbretereshe bandite.
by Frederick Bridgman

King_Gentius
15-06-05, 06:06
http://www.grafikshqip.com/FotoAlbumi/albums/userpics/10001/Bashi-Bazouk_and_his_Dog.jpg

Bashi-bazuk shqiptar

King_Gentius
17-06-05, 03:33
http://www.vlorenj.com/sitebuilder/images/the_fighter_returns_home_1881_C_WOODVILLE_W-270x413.jpg

King_Gentius
17-06-05, 03:35
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/fustanella-AlbaniaShkodraMenwithguncostume.jpg

King_Gentius
17-06-05, 03:35
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/2superkartolinangaMarubbi-shkodra-Med.jpg

King_Gentius
17-06-05, 03:36
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/kartolin-AlbaniaShkodraSoldierswithgunincostume.jpg

King_Gentius
17-06-05, 03:37
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/veshjeSHKODRANEJEkatolikefund19.jpg

Kostum gruaje katolike ne fund te shekullit te 19

King_Gentius
17-06-05, 03:38
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/supershkodrapamje2.jpg

King_Gentius
17-06-05, 03:39
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/veshjeMalesiaeKelmendit-Shkoder2000-306faqe-kostume.jpg

King_Gentius
17-06-05, 03:40
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/super-perdorur-capobandaalbanese-homepikonline.jpg

King_Gentius
17-06-05, 03:41
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/londonnews1880-TheAlbanianQuestion-themontenegrinministerofwaratpodgorica.jpg

Ministri Malazez i luftes ne Podgorice, 1880.

King_Gentius
17-06-05, 03:43
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/albaniansinGreece1833-1875-fustanella-Med.jpg

Shqiptare ne Greqi

King_Gentius
17-06-05, 03:43
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/fustanella-skica1892new.jpg

King_Gentius
17-06-05, 03:43
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/1887EngravingofAlbanianArmsSwordguns.jpg

King_Gentius
17-06-05, 03:44
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/albanianfustanella-.jpg

King_Gentius
17-06-05, 04:17
http://home.online.no/~bmatos/artimages/North_Albanians_Cock_Fight_19th_century.bmp

http://home.online.no/~bmatos/artimages/Pal_Golemi_by_Shpend_Bengu,Albanian.bmp

Muji dhe Halili

http://home.online.no/~bmatos/artimages/Muja_dhe_Halili.JPG

King_Gentius
17-06-05, 04:18
http://home.online.no/~bmatos/artimages/Po_ku_je,Adem_Jashari.JPG

King_Gentius
19-06-05, 19:42
http://img.photobucket.com/albums/v514/shqipo/valleshqiptare-postedbyArbman-alb.jpg

King_Gentius
19-06-05, 19:44
http://imageperfection.ca/albania/pic4.jpg

King_Gentius
19-06-05, 19:45
http://imageperfection.ca/albania/pic4.jpg

http://imageperfection.ca/albania/pic46.jpg

King_Gentius
21-06-05, 05:25
http://digital.library.upenn.edu/women/durham/albania/kastrati.gif

Djalosh nga Kastrati

King_Gentius
21-06-05, 05:29
http://img100.echo.cx/img100/8228/vv78709lo.jpg

E perkthyer nga anglishtja:

Kryetar i nje Fisi Shqiptar Kadri Ismalia
Rojtari i Shtate Shtigjeve. Kadri Ismalia, kryetar i fisit te Krasniqeve, ishte nje nga figurat me piktureske te Shqiperise. Ai zoteron me shume se 500 familje ne Veri, luftoi Serbet ne lufte kur pushtuan Shqiperine, and do te luftoje prape po te pushtoje ndonje me thelle ne vend. Gjysma e Shqiperise eshte akoma jashte kufijve.

King_Gentius
21-06-05, 07:36
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/londonnewspublications-MIRIDITESANDALBANIANSBUILDINGSTONEBATTERIES-16tetor1880.jpg

Mirditoret ngrene prita guri, 1880.

http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/londonnews1883-insurrectioninnorthernAlbania-manneroffighting-Med.jpg

Kryengritje ne Shqiperi Veriore 1883.

King_Gentius
23-06-05, 05:29
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/londonnews1881-NIGHTENTERTAINMENTDURINGRAMAZANATSCUTARI-shkoder-Medium-piktoriWOODVILLE.jpg

Nate feste Ramadani ne Shkoder 1881

King_Gentius
23-06-05, 05:30
http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/londonnews1895print-ALBANIANBAZAAR-DRAWNBYRCATONWOODVILLE.jpg http://img.photobucket.com/albums/v513/Illyrian/IllustratedLondonNews1892-ANALBANIANMORGIANA-DRAWNBYRCATONWOODVILLE.jpg

King_Gentius
25-06-05, 17:03
http://i13.photobucket.com/albums/a264/albos/theGreekKingOttoadoptsanoutfitInfluencedbyAlbanian s-fustanella.jpg

Shkrimi me duket se thote se mbreti i Greqise Otto adopton nje veshje te influencuar nga shqiptaret.

King_Gentius
25-06-05, 19:07
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image014.jpg

PASHKO VASA Z. Shoshi

Pashko Vasa, pjesėtar i Komitetit pėr Mbrojtjen e tė Drejtave tė Kombėsisė Shqtptare, autor i poezisė-manifest "O moj Shqypni" nė njė promemorje shkruar nė mars 1878 shėnonte: -Po lind njė ēėshtje e re, ēėshtja shqiptare. Nuk ka asnjė arsye qė shqiptarėt tė heqin dorė me vullnet tė tyre nga tė mirat e njė administrate autonome. Ata janė tė vendosur t'i kėputin tė gjitha lidhjet qė i bashkojne me Turqinė-.

Para se t'hupet kėshtu Shqypnija, me pushkė nė dorė le t'desė trimnija.

(Pashko Vasa)

King_Gentius
25-06-05, 19:09
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image009.jpg

KUSHTRIMI S. Kristo

Kushtrimi i maleve,
britmė e lirisė.

King_Gentius
25-06-05, 19:09
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image010.jpg

King_Gentius
25-06-05, 19:11
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image011.jpg

BESA-BESĖ NJĖ BESĖ E KEMI P. Lena

Vllazėn t'gjithė t'nji gjakut jemi,
besa-besė, njė besė e kemi,
t'bashkojmė pushkėt pėr liri,
me dhanė jetėn pėr Shqypni.

King_Gentius
25-06-05, 19:12
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image005.jpg

BESĖLIDHJA Sh. Hysa

Janė mbledhė burrat nė kuven,
kane lidhė besėn nė Prizren,
krahanorėt kanė ēit n'patare
me i dalė zot tokės shqiptare.

King_Gentius
25-06-05, 19:14
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image003.jpg

KUVENDI I LEZHES Z. Shoshi

Nė 1444, nė qytetin e Lezhės. Gjergj Kastrioti Skėnderbeu mblodhi nė njė kuvend historik prijėsit shqiptarė pėr t'i bashkuar e pėr t'i pėrballuar kėshtu invazionit osman, qė ishte invazioni mė i tmerrshėm pėr kohėn. Kuvendi i Lezhės qe njė shprehje e fuqishme e vullnetit dhe e unitetit tė popullit shqiptar.

Bajnė kuvend burrat e dheut,
tuj dhanė besėn Skcėnderbeut,
tuj dhanė besėn me luftue,
shpatėn turkut me ja vue.

King_Gentius
25-06-05, 19:15
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image004.jpg

"KUVENDI I LIDHJES SHQIPTARE TĖ PRIZRENIT" A. Buza

Si dikur nė Kuvendin e Lezhės shqiptarėt u mblodhėn sėrish nė Kuvendin hislorik tė Lidhjes Shqiptare nė Prizren. "Ndėrgjegjja e popullit shqiptar ngre krye kundėr idesė sė nėnshtrimit..."

King_Gentius
25-06-05, 19:22
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image002.jpg

ME SHPATE NĖ DORĖ F. Haxhiu

Gjergj Kastrioti Skenderbeu, Hero Kombėtar,
kryetrimi shqiptar, luani qė komandonte luanė.

Historia e ka shkruar,
njėzet e pesė vjet radhė,
turqit shpatėnė ja panė,
theu gjithė ata sulltanė.

King_Gentius
25-06-05, 19:23
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image016.jpg

GJYQI I KRYENGRITĖSVE NĖ SINJE 1847 V. Kilica

Shqipėtarėt u ngritėn kundėr reformave tė Tanzimatit. Kryengritjet shqiptare tė kėsaj kohe tregonin pėr formimin e njė ndėrgjegjeje kombėtare dhe luajtėn rol pėr zhvillimin e mėtej-shėm tė ngjarjeve nė Shqipėri, sidomos tė atyre tė Lidhjes Shqiptare tė Prizrenit.

Hajde, mor Rrapo, o lule,
lumthi ti bilbil qė zure,
njė pasha me shtatė tuje.

King_Gentius
25-06-05, 19:24
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image017.jpg

LUFTĖTARĖ TĖ LIDHJES N. Bakalli

"Shumė furtuna na u versulėn,
asnjėherė nuk na pėrkulėn.
Dhe gjithmonė mbas ēdo betejet
me gjak t'ri na u mbushėn dejet."

King_Gentius
25-06-05, 19:26
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image018.jpg

DREJT KUVENDIT TĖ MADH P. Kokushta

Abdyl Frashėri, ideologu dhe njė nga udhėheqėsit kryesorė lė Lidhjes Shqiptare, duke udhėtuar me trimat luftėtarė pėr nė Prizren.

King_Gentius
25-06-05, 19:42
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image021.jpg

NE JEMI TĖ GJITHĖ TĖ VENDOSUR P. Mele

"Gjokset tona vum mbi topa,
tym e flakė le t'digjet toka".

King_Gentius
25-06-05, 19:43
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image023.jpg

LUFTĖTARĖ S. Koci

Shqiptarin s'e ka qitė lokja prej barkut, por huta prej ēarkut.

King_Gentius
25-06-05, 19:44
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image029.jpg

NĖ TROJET TONA J. Gjikopulli

Rrėnjėt kemi ndėr shkėmbinj,
shtatin lart, ballin ndėr re,
dhe kur lufta sjell gjėmim,
nga shkėmbinjtė lindim ne.

King_Gentius
25-06-05, 19:45
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image030.jpg

SEF KOSHARJA B. Asllani

"Sef Kosharja i pari i fisit,
hije t'paska maja e lisit.
Hije m'ka, o bijtė e mi,
kam dhan jetėn pėr Shqipni"

King_Gentius
25-06-05, 19:46
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image032.jpg

King_Gentius
25-06-05, 19:47
http://www.agimi.com/kulture/lidhja-e-prizrenit/image/image032.jpg

ĒAJME RRETHIME H. Kruja

Ē'kanė kto male qė ushtojnė,
ē'kanė luginat qė gjėmojnė?
Po luftojnė dhe i kanė zanė pritat:
Azem Bejta e Shotė Galica.

Kupid
26-06-05, 04:10
Dear King_Gentius,

thanks for this theme. I looked at every picture. interesting.

King_Gentius
12-07-05, 07:09
http://i13.photobucket.com/albums/a264/albos/londonnews-retribution-endofbloodfe.jpg

Vizatim i Independent London News, 1881: Hakmarrja ne Shqiperi.

King_Gentius
12-07-05, 07:11
Valle burrash, Vlore :)

http://img333.imageshack.us/img333/8904/valljaeburrave8lo.png

King_Gentius
22-07-05, 19:16
http://www.albmuzika.com/img/28nentor1912_isa_boletini.jpg

Isa Boletini me shoket e tij ne Vlore

King_Gentius
23-07-05, 05:00
http://i13.photobucket.com/albums/a264/albos/kosovaliber77foto.jpg

King_Gentius
23-07-05, 05:03
http://i13.photobucket.com/albums/a264/albos/kosov-Albanianrebelsattackedretreat.jpg

Forcat shqiptare te Kosoves ndermoren aksione kunder ushtrise Serbe (1915).

King_Gentius
23-07-05, 05:04
http://i13.photobucket.com/albums/a264/albos/londontype-shqiptdukekercyernedurre.jpg

Durres 1914, koha e ardhjes se princ Wied-it.

King_Gentius
26-07-05, 17:00
http://www.tetova.de/modules/myalbum/photos/912.jpg

King_Gentius
09-10-05, 00:51
Hero I popullit Cerciz Topulli

http://www.korcavizion.com/galeria/Korcacolor/Cerciz-topulli.jpg http://drenasi.msshost.com/photo/1058254280Topulli-Ademibeu.jpg

King_Gentius
09-10-05, 00:52
http://www.korcavizion.com/galeria/Korcacolor/Ceta-e-CTopullit-korcavizion.jpg

Ceta e Topullit

King_Gentius
09-10-05, 00:53
http://www.korcavizion.com/galeria/Korcacolor/Ceta-QPanaritit-korcavizion.jpg

Ceta e Panaritit

King_Gentius
09-10-05, 00:53
http://www.korcavizion.com/galeria/Korcacolor/Ceta-KBabjenit-korcavizion.jpg

Ceta e Babjenit

King_Gentius
09-10-05, 00:54
Mihal Grameno

http://www.korcavizion.com/galeria/Korcacolor/Mihal-Grameno-korcavizion.jpg

King_Gentius
09-10-05, 01:03
http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/veshjegra-GreetingsfromAlbania-Grou.jpg


Nje fushe me lule te rralla :D

King_Gentius
09-10-05, 01:09
Nje Djalosh nga Mirdita.

Ajo rroba e zeze ne shpatull me duket quhet Xhokja e zeze, dhe ishte nje rrobe ne kujtim te Skenderbeut, te cilen Mirditoret e vishnin deri ne diten e pavaresise nga Turqia. Biles, ka edhe nje artikull nga New York Taims ne 1885 qe e permend kete rrobe.

Klikoni ketu per artikullin: http://i4.photobucket.com/albums/y105/King_Gentius/AlbaniansofShkodraNYTimesMay1885.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/veshjengaMirdite.jpg

King_Gentius
09-10-05, 01:11
http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/veshje-Albanianmen.jpg http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/veshjeshkodrani.jpg

King_Gentius
09-10-05, 01:13
Krenet e Dukagjinit


http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/BajraktarteDukagjinit-TheChiefsfrom.jpg

King_Gentius
09-10-05, 01:14
http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/PrengPashaiMirdits-veshje.jpg http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/veshje-SakolBegBaaci.jpg

Prenk Pasha i Mirdites dhe Sokol Bege Baci

Naki
15-01-06, 14:59
Tema e ngjajshėme e hapur nga Zt. Kalt zhvendoset nė kėtė temė-tė hapur mė herėt .
Qysh tani pėr mirėkuptim ju faliminderit.

Naki

http://www.dardania.de/v2/board/viewtopic.php?t=7069

Barbaroza
29-01-06, 14:36
http://galeria.albasoul.com/albume/Mjedise-dhe-objekte-karakteristike-

King_Gentius
31-03-06, 06:35
http://img.photobucket.com/albums/v696/Gzim/NEW/nganjelibermeveshjeshqyposh.jpg

King_Gentius
25-04-06, 04:01
http://img493.imageshack.us/img493/9955/pauljoanovichalbsworddancevesh.jpg

King_Gentius
25-04-06, 04:02
http://img23.imageshack.us/img23/3411/kartolinevalljashqiptare19109y.jpg

King_Gentius
25-04-06, 04:03
http://img199.imageshack.us/img199/9774/595709801l0bw.jpg

King_Gentius
20-06-06, 07:07
http://www.grafikshqip.com/albums/Arti-dhe-Shqiptaret1/ACFONAhga4vw.jpg

"Vallja e Shpatave"
Paul Ivanovich, shekulli 19. Muzeumi i Vjenes.

Prishtinasja_
14-07-06, 18:40
http://www.tetova.de/modules/myalbum/fotos1/532.jpg

Prishtinasja_
14-07-06, 18:43
Veshje tropojane

http://www.tetova.de/modules/myalbum/fotos1/533.jpg

Prishtinasja_
14-07-06, 18:46
Veshje nga Tropoja

http://www.tetova.de/modules/myalbum/fotos1/528.jpg

Veshje burrash nga

Prishtinasja_
14-07-06, 18:48
Gruaja Shqiptare

Pikturė e vitit 1872 e punuar nė vaj nga C. Corot. Qėndron e ekspozuar nė Brooklyn Museum, Nju Jork.

http://www.tetova.de/modules/myalbum/fotos1/526.jpg

King_Gentius
29-07-06, 07:25
Kostume Arbereshe (Itali).

http://www.pianalbanesi.it/pages/storiaecultura/images/canti.jpg

Prishtinasja_
05-04-07, 17:29
Me pelqejn shume kostumet tradicionale shqiptare !!!

Vallja e Shotes ne veshje tradicionale nga Drenica

http://www.beepworld.de/memberdateien/members33/ajetsahiti/drenica_dance_and_costume.jpg

Prishtinasja_
05-04-07, 17:39
Valle Burrash nga Rugova :biggrin::biggrin::biggrin: (http://galeria.albasoul.com/3143?g2_serialNumber=2)(http://galeria.albasoul.com/3143?g2_serialNumber=2)http://www.trepca.net/2006/foto/kultura/valle_ansamblit_rugova.jpg

Prishtinasja_
05-04-07, 21:14
Veshje nga Tropoja

http://www.tetova.de/modules/myalbum/fotote/528.jpg

Prishtinasja_
05-04-07, 21:15
http://www.tetova.de/modules/myalbum/fotote/532.jpg

Prishtinasja_
05-04-07, 21:19
http://www.ansambli.20m.com/images/foto_nga_pr11.jpg
(http://www.forumishqiptar.com/attachment.php?attachmentid=41632&stc=1&d=1081712348)

Prishtinasja_
05-04-07, 21:21
http://www.mjeku.20m.com/images/kupa_e_kosoves9.jpg

Prishtinasja_
05-04-07, 21:22
http://www.mjeku.20m.com/images/kupa_e_kosoves15.jpg

Prishtinasja_
05-04-07, 21:23
Kostume nga "Rrafshi i Dugagjinit "

http://panairi-kosova.com/old/images/MdheM_ne_veshje_kombetare.jpg

Peja-Boy
06-04-07, 18:12
Veshja Tradicionale Rugovase !!

545

King_Gentius
25-04-07, 05:32
http://img185.imageshack.us/img185/2189/lff3a27caf0e4c74cb70b03na2.gif

King_Gentius
25-04-07, 05:34
Shqiptare nga Manastiri 1902

http://img.photobucket.com/albums/v514/shqipo/Shqiperi/-COSTUMES-CHILDRENWITHGUNSCABINETPH.jpg

King_Gentius
25-04-07, 05:36
http://i140.photobucket.com/albums/r34/kamasie/IMG_7372.jpg

King_Gentius
25-04-07, 05:36
http://i140.photobucket.com/albums/r34/kamasie/IMG_7373.jpg

King_Gentius
25-04-07, 05:37
Shqiptar nga Rumania 1866

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/43/Preziosi_-_Arn%C4%83ut%2C_1866.jpg/385px-Preziosi_-_Arn%C4%83ut%2C_1866.jpg

Reana
28-04-07, 21:46
http://www.albanianarts.com/aart/files/image0000000495.jpg

"Malesorja", nder veprat me te bukura te artit grafik, krijuar ne Kosove nga
Fatmir Krypa

Reana
28-04-07, 22:01
http://www.albanianarts.com/aart/files/image0000002558.jpg

Fotografi e patitulluar nga Afrim Spahiu

http://www.albanianarts.com/aart/files/image0000001942.jpg

"Nena" nga Fahredin Spahiu

Reana
28-04-07, 22:08
http://www.albanianarts.com/aart/files/image0000000816.jpg

Nuse tradicionale nga rrethi i Prizrenit, foto nga Burim Myftiu

http://www.albanianarts.com/aart/files/image0000000799.jpg

"Dasma", pikture nga Gjergj Pali

Prishtinasja_
29-04-07, 09:54
Veshje burri Malėsia Gjakovės-Shishman-Rekė e Keqe :smile:


http://shqiperia.com/foto/Image/prill-1/kostume2.jpg

Prishtinasja_
29-04-07, 09:54
http://shqiperia.com/foto/Image/prill-1/kostume3.jpg

Prishtinasja_
29-04-07, 09:59
http://www.fieriweb.com/galeri/albums/userpics/10001/normal_6%7E0.jpg

http://www.fieriweb.com/galeri/albums/userpics/10001/normal_57.jpg

Prishtinasja_
29-04-07, 10:02
Veshje Tropojane ..:smile:

http://www.tetova.de/modules/myalbum/fotote/533.jpg

Reana
01-05-07, 03:33
http://www.imagewoof.com/view_image/d6aae2100/PICT2829a.jpg

Jean-Baptiste Camille Corot

"Gruaja e re nga Albano" 1872 (qyteti Albano ne Jug te Romes),

Pikture e Muzeut te Arteve te Bukura ne Brooklyn, New York (kete pikture e kam fotografuar enkas per lexuesit e keaj teme).

Reana
01-05-07, 03:41
http://imajr.com/temp/f917759a71_PICT2829a_30992.jpg

(postuar ne imajr.com :tongue: )

King_Gentius
16-11-07, 06:36
http://www.stampwants.com/makethumbdetails.php?pic=uplimg/23/mb114600_108160024_mainpic.img&w=500&mx=Y

King_Gentius
16-11-07, 06:37
[http://www.stampwants.com/makethumbdetails.php?pic=uplimg/23/mb114600_108160024_mainpic.img&w=500&mx=Y