PDA

View Full Version : DEMOGRAFIJA POPULLSIS SE SHQIPERIS


Tomori
11-06-05, 14:58
Popullsia e Shqiperise

Popullsia e Shqiperise. Popullsia sipas gjinise, sipas zonave urbane e rurale,
nga Regjistrimet e Popullsise te viteve 2001 , 1989 , 1979.

POPULLSIA

URBANE

RURALE

Viti
Total
Meshkuj
Femra

Total
Meshkuj
Femra

Total
Meshkuj
Femra

2001
3.087.159
1.539.980
1.547.127

1.299.925
641.992
675.933

1.787.234
897.988
889.246

1989
3.182.417
1.638.074
1.544.343

1.137.652
577.090
560.472

2.044.855
1.060.984
983.871

1979
2.590.600
1.337.400
1.253.200

866.600
442.000
424.600

1.724.000
896.500
827.500

POPULLSIA

URBANE

RURALE

Viti
Total
Meshkuj
Femra

Total
Meshkuj
Femra

Total
Meshkuj
Femra

2001
100%
49,8%
50,2%

42,1%
49,4%
50,6%

57,9%
50,2%
49,8%

1989
100%
51,5%
48,5%

35,7%
50,7%
49,3%

64,3%
51,8%
48,2%

1979
100%
51,6%
48,4%

33,5%
51,0%
49,0%

66,5%
52,0%
48,0%
Perberja e Popullsise sipas Grup-Moshave

Grup Mosha Femra Meshkuj Total Grup Mosha Femra Meshkuj Total
Total 1.547.127 1.539.980 3.087.159 Perqindje 50.05% 49.95% 100%
0-4 130.102 139.824 269.926 0-4 4.3 % 4.6 % 8.8 %
5-9 147.997 155.666 303.663 5-9 4.8 % 5.1 % 9.9 %
10-14 159.359 165.890 325.249 10-14 5.2 % 5.4 % 10.6 %
15-19 150.390 144.896 295.286 15-19 4.9 % 4.7 % 9.7 %
20-24 120.969 111.143 232.112 20-24 4.0 % 3.6 % 7.6 %
25-29 111.067 101.942 213.009 25-29 3.6 % 3.3 % 7.0 %
30-34 111.704 104.542 216.246 30-34 3.7 % 3.4 % 7.1 %
35-39 110.707 108.516 219.223 35-39 3.6 % 3.6 % 7.2 %
40-44 106.411 108.701 215.112 40-44 3.5 % 3.6 % 7.0 %
45-49 83.340 87.753 171.093 45-49 2.7 % 2.9 % 5.6 %
50-54 69.733 73.856 143.589 50-54 2.3 % 2.4 % 4.7 %
55-59 58.381 61.754 120.135 55-59 1.9 % 2.0 % 3.9 %
60-64 55.410 57.859 113.269 60-64 1.8 % 1.9 % 3.7 %
65-69 42.394 45.246 87.640 65-69 1.4 % 1.5 % 2.9 %
70-74 33.669 31.859 65.528 70-74 1.1 % 1.0 % 2.1 %
75-79 22.492 16.758 39.250 75-79 0.7 % 0.5 % 1.3 %
80+ 14.587 9.635 24.222 80+ 0.5 % 0.3 % 0.8 %


Perberja e popullsise ne perqindje per grupmoshat 0-14 vjec, 15-64 vjec, mbi 65 vjec ne vitet 1990, 1995, 2000 dhe parashikimi per vitet 2005, 2010.

Parashikim
Mosha 1990 1995 2000 2005 2010
0-14 32.5 % 32.9 % 30.0 % 26.2 % 23.9 %
15-64 62.2 % 60.9 % 63.1 % 66.0 % 67.4 %
65+ 5.3 % 6.2 % 6.9 % 7.8 % 8.7 %

Numri mesatar i popullsise ne vite (1945-2000)

Viti Numri mesatar i popullsise (nė mijė)
1945 1,103.0
1950 1,215.2
1955 1,378.6
1960 1,607.3
1965 1,865.3
1970 2,135.6
1975 2,400.8
1980 2,670.5
1985 2,962.2
1990 3,255.9
1995 3,225.4
2000 3,087.2Shtesa natyrore ne vite (grafik)

Shtesa natyrore ne vite (1937-2000), koeficentet e lindshmerise dhe vdekshmerise.Popullsia dhe familjet ne Shqiperi, 1923 – 2001,
Numri i Familjeve, Dendesia per KM 2, Pjesetare per Familje
Vitet
POPULLSIA
Numri i familjeve
Dendesia per km 2
Pjesetare per familje

Gjithsej
Meshkuj
Femra

1923
814,380
421,618
392,762
143,065
29.0
5.7

1930
833,618
428,959
404,659
146,249
30.3
5.7

1945
1,122.044
570,361
551,683
196,850
39.0
5.7

1950
1,218,945
625,935
593,008
211,613
42.0
5.8

1955
1,391,499
713,316
678,184
251,756
48.0
5.5

1960
1,626,315
831,294
795,021
279,805
56.6
5.8

1969
2,068,155
1,062,931
1,005,224
346,588
71.9
6.0

1979
2,590,600
1,337,400
1,253,200
463,333
90.1
5.6

1989
3,182,417
1,938,074
1,544,343
675,456
110.7
4.7

2001
3,069,275
1,530,443
1,538,832
726,895
106.7
4.2


Treguesit e zgjatjes mesatare te jetes dhe te vdekshmerise, 1950 – 2000
Vitet
Zgjatja mesatare e jetes
Zgjatja mesatare e jetes per moshen 15 vjec
Vdekshmeria infantile
Vdekshmeria per moshen 1-4 vjec

1950
51.6
53.9
143.1
105.3

1955
55.0
56.3
103.9
124.3

1960
62.0
58.6
96.6
58.6

1965
64.1
58.6
92.9
34.2

1969
66.5
60.1
89.1
22.2

1975
67.0
60.0
84.8
18.9

1979
68.0
60.1
74.1
17.4

1985
70.2
60.0
46.4
14.4

1990
70.7
60.6
45.4
15.5

1995
73.1
60.6
26.4
12.0

2000
74.6
62.4
22.8
9.1


Popullsia sipas Rretheve dhe ndryshimet e saj ne vitet 1989 dhe 2001
Rrethet
Numri i banoreve
Ndryshimi (nė %)

1989
2001

SHQIPERIA
3,182,417
3,069,275
-3.56

Berat
136,461
127,837
-6.32

Bulqize
50.282
42.968
-14.55

Delvine
23.785
10.765
-54.74

Devoll
38.094
34.641
-9.06

Diber
99.368
85.699
-13.76

Durres
164.484
181,662
10.44

Elbasan
211.948
221.635
4.57

Fier
204,137
199,082
-2.48

Gramsh
43,565
35,750
-17.94

Gjirokaster
66,373
54,647
-17.67

Has
21,881
19,660
-10.15

Kavaje
81,015
78,179
-3.50

Kolonje
24,781
17,161
-30.75

Korce
177,127
142,909
-19.32

Kruje
54,046
63,517
17.52

Kucove
39,937
35,338
-11.52

Kukes
79,421
63,786
-19.69

Kurbin
52,806
54,392
3.00

Lezhe
62,001
67,734
9.25

Librazhd
71,982
72,387
0.56

Lushnje
134,280
143,933
7.19

Malesi e Madhe
43,784
36,692
-16.20

Mallakaster
40,925
39,529
-3.41

Mat
76,674
61,187
-20.20

Mirdite
50,447
37,056
-26.54

Peqin
30,002
32,964
9.87

Permet
39,775
25,780
-35.19

Pogradec
71,446
70,471
-1.36

Puke
48,969
34,386
-29.78

Sarande
63,983
35,089
-45.16

Skrapar
46,503
29,845
-35.82

Shkoder
192,505
185,395
-3.69

Tepelene
49,850
32,404
-35.00

Tirane
368,213
519,720
41.15

Tropoje
44,779
27,947
-37.59

Vlore
176,788
147,128
-16.78

Edmond
17-01-06, 01:30
Me vjen shume mire qe keni hellur ne perpikmeri statistikat e popullsis, shpresoj te kontaktojme per te bere nje pyetje specifike nese mundesh , desha te te pyesja a i keni per c'do qytet statistikat e rritjes se popupsis per c'do vite? faleminderit dhe flasim se shpejti.