PDA

View Full Version : Traditat


ekonomisti4
29-07-05, 16:07
[b] Vendosa te shkruaj dicka per traditat, por nuk dija se ku te gjeja vend per te shkruar, prandaj vendosa qe ketu ne rubriken e kultures kombetare te fus edhe nje teme per traditat.
Dje me 28.07.2005 ne qytetin e Tetoves u zhvilluan disa ndeshje ne mundje popullore me emrin qe mbante ky organizim " TRADITA VAZHDON" ku ne kete manifestim nese mund ta quaj u grumbulluan shume e shume njerez dhe dashamir te ketij sporti ne mundje popullore qe kishte nje pauze te gjate mbi 20 vite.
Mendoj qe nga kjo date e tutje ky sport do te behet tradicional dhe do te ringjallet perseri nje tradite e nje sporti t elashte qe daton nga koha e lashte romake ku edhe atje eshte shpall ky sport per se pari here.
Ne Turqi, apo Greqi nuk me kujtohet mire se ne cilin vend , ne vitet e 60_ta eshte zdhvilluar nje ndeshje ne mundje popullore ne mes dy mundesve te cilet i quajne pashallare dhe ndeshja eshte zvilluar tri dite e dy nete ku ne fund ndeshja ka perfunduar tragjedikisht, sepse nga lodhja e tepert e mundesve , mundesit perfundojne te dy me vdekje dhe mbete hystori e ketij sporti. .......

JU KISHA LUTUR KUSH KA TE DHENA DHE INFORMATA ME SHUME NE LIDHJE ME KETE SPORT LE TE SHKRUAJE NE KETE RUBRIKE, DHE TI THEMI EDHE NE QE TRADITA VADHDON, DHE NUK DUHET ZHDUKUR KURRE...
me respekt nga Gostivari[b]

King_Gentius
30-07-05, 18:37
Mundje heh

http://rjr10036.typepad.com/photos/uncategorized/064302.jpg

:lol: :lol:

http://rjr10036.typepad.com/photos/uncategorized/tf208203a20118.jpg

:lol: :lol: :lol:

http://rjr10036.typepad.com/photos/uncategorized/tf208203a20216.jpg

Ja dhe greket:


http://www.sunbronze.com/185.jpg

http://p083.ezboard.com/fbalkansfrm12.showAddReplyScreenFromWeb?topicID=10 30.topic&index=20

http://p083.ezboard.com/fbalkansfrm12.showAddReplyScreenFromWeb?topicID=10 30.topic&index=20

http://p083.ezboard.com/fbalkansfrm12.showAddReplyScreenFromWeb?topicID=10 30.topic&index=20

http://p083.ezboard.com/fbalkansfrm12.showAddReplyScreenFromWeb?topicID=10 30.topic&index=20

ekonomisti4
02-08-05, 13:14
Flm shume per keto fotot, me respekt nga Gostivari