PDA

View Full Version : «do moment, Ádo sekondŽ...


musl|m
08-07-06, 14:26
Cdo moment, Ádo sekonde perderi sa ju po e lexoni kete tekst, ne Ádo sekonde qe kalon:

NE CDO SEKONDE:

8.000.000 Qeliza vdesin ne trupin tuaj!

8.000.000 Qeliza te reja krijohen ne vendin e qelizave te vdekura!

Cdo qelize formon afersisht 200 Proteina!

Me shume se 2.5 Miljon rruza te kuqe prodhohen ne trupin tuaj!

Zemra e juaj pompon 83ccm gjak!

Gjaku ne aorten tuaj shperngulet per 33cm larg!

5000 qeliza nervore prodhohen ne nje embrion ne uterusin e nenes!

10.000 sinjale jipen nga nje fijez e vetme nervore!

4 Foshnje lindin!

2 Persona vdesin!

Drita qe vjen nga Hena godet syt Tane!

Toka udheton 300.000 Km ne gjithesi!

16 Miljon tonelata uje avullohen dhe ngjiten ne qiell!

16 Miljon tonelata shi bien ne Toke!

616 Miljon tonelata te hidrogjenit transformohen ne 612 tonelata te heliumit!

100 Rrufe godasin Boten!

"Ti nuk angazhohesh me asnje Áeshtje, nuk lexon nga Ai pjese nga Kur`ani dhe nuk ben ndonje veper, vetem se ne jemi prezantuesit tuaj, kur ju nderrmerni ate. Zotit tend nuk mund ti fshihet as ne Toke e as ne Qiell as sa grimca e as me e vogel se ajo e as me e madhe, por vetemse eshte evidentuar ne librin e sigurte" (Junus, 61)

Ndiqe prezantimin ne Flash animacion (http://www.harunyahya.com/albanian/presentations/every_moment/index.html)