PDA

View Full Version : Ne Tregjet E Maqedonise Po Shitet Ushqim I Pakontrolluar


FUKAJAMA
17-09-06, 17:16
NE TREGJE PO SHITET USHQIM I PAKONTROLLUAR...

Mishra pule, sallama te ndryshme, shiten ne tregun ne menyre te hapur, ne kushte te tmerrshme...Te dyshimta , pa etiketa te prejardhjes , dhe pa afat te perdorimit .Qytetaret te revoltuar kane mbrojne organizatat veterinare...

Ne teren nuk ka inspektor te mjaftueshem, krejt ushqimin ne Shkup e kontrollojne dy veta...Ekspertet sugjerojmne, kontrollimi i sigurise se ushqimit duhet te kete prioritet te nje niveli te larte...

"Te formohet nje komision per vleresimin e kualitetit te prodhimeve ushqimore ne nivel republikan, ne te cilen pervec se do te jene te kyqur direkt njerez te cilet kontrollojne procesin e vleresimit te cilesise se produkteve ushqimore, njeashtu do te kycen edhe ekspert te cilet mirren me problematiken e prodhimtarise se ushqimit dhe teknologjine e ushqimit" deklaroi Lubica Karakasheva , profesor univerzitar...


Edhe ekspertet europian vjet, deklaruan se te ne shitet ushqim i pakontrolluar...


Perktheu nga Maqedonishtja, H N

Matriali eshte huazuar nga http://a1.com.mk/vesti/default.asp?vestid=67803

Sead
21-10-06, 20:45
hahahaha ta honksh temen une ty shum zanzi e paske ama ska lidhje bre se gjithcka qe vendoset ne shitore i kalon te gjitha testimet e inspektoratit shtetror
qe dmth nuk ka shanca me pas asi gjera te tilla por gjithcka qe endet ne mediat pamar parasysh te vendit apo jasht gjithnje ato jan qe bejn nje propagant ndaj shtetit apo ndaj vet prodhimtaritPa dyshim mundesh mi hanger te gjitha :)