PDA

View Full Version : Ekspertet Boteror Alarmojne Se Uji Eshte Resursi Me I Cmum


FUKAJAMA
24-09-06, 00:38
EKSPERTET BOTEROR ALARMOJNE SE UJI ESHTE RESURSI ME I RENDESISHEM

Ekspertet boteror per uje ne Shkup alarmojne se uji eshte resursi me i rendesishem dhe nese menjeher nuk ndalet harxhimi i pakontrolluar i tyre , bota do te perballet me munges te ujit per pije…

Ekipi boteror i ujit ofroi plan per kursimin e ujit…

“Ideja eshte qe te reduktohet harxhimi i ujit dhe njeher nese e rregullojme problemin dhe ne ate menyre te mbesim edhe ne te ardhmen.Me kete do te kursenim ujin , do kursenim para dhe do t`i rrisim kapacitetet “ , deklaroi Bambos Harallambos, kryetar i organizates boterore per humbje te ujit.

Amerikanet e Usaidit e kritikuan Maqedonine se per fryme banori harxhon dy here me shume uje se shtetet tjera europiane.

Qytetaret jane te pakujdesshem , por demtim ende me te madh bejne firmat te cilat ne garen per profit ne menyre te pakontrolluar harxhojne uje.Burimet Rashqe dhe Nerezi jane te sjellur ne rrezik , dhe me kete Maqedonise i kanoset krize ujore…

“Sistemet e ujesjelljes ne Maqedoni momentalisht perballojne humbje prej 45 % nga uji qe prodhohet.Kjo perqindje patjeter duhet te ulet me qellim qe kompanit te behen te vetvarura” , tha Majkll Edi , Usaid.

Kjo eshte konferenca e pare e mbajtur ne kete teme ne Ballkan dhe sipas eksperteve te cilet erdhen ne Shkup, kjo perfaqeson rastin qe Maqedonia te behet lider me ndikim ne rajon , per kontrollimin dhe kursimin e ujit.


Perktheu nga Maqedonishtja: H N

Matriali eshte huazuar nga http://a1.com. mk/vesti/ default.asp? VestID=68053