PDA

View Full Version : Speed Up net And Computer


Lani_Cracker
03-12-06, 13:38
TIP TRICKES XP? SPEED shpejtėsia deri 80 % STRONG :lol:

=LANI-CRACKER=Nuk Jap Pergjegjsi per Demet qe i shkaktoni

1.Start>>Run>>Msconfig Tani Shkoni Startup Ku lexon hiqni pikat D.m.th Disable All te STARTUP

2.Start>>Run>>dfrg.msc Paloni Particionet e Juaja.

3.Start>>Run>>nusrmgr.cpl tani Change the Way users log of tani i keni 2 pika i hekni ato dy pikat apply options dhe OK

================================================== =Shutdown Windows XP Faster
1.Start>>Run>>regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control
Kliko Nė "Control" Folder
Zgjidhė "WaitToKillServiceTimeout" Kliko me Djathen dhe Modifiko
aty e keni 2000 E ju e bėneni 1000Faster Dual Boot Timeout

shkoni c: pastaj lart nė shirit C:\boot.ini e shenoni dhe tani ENTER
si ne foto
http://img409.imageshack.us/img409/1178/lanis1dv.jpg


===========================================
Hacking SERVICE PC
===========================================


foto1
http://img423.imageshack.us/img423/3328/1properties2fz.jpg

Foto2
http://img375.imageshack.us/img375/4558/2properties1ba.jpg

foto3
http://img291.imageshack.us/img291/4701/3properties6yt.jpg

foto4
http://img322.imageshack.us/img322/4563/4properties4rv.jpg

SERVICE

Foto1
http://img321.imageshack.us/img321/1100/00be.jpg

foto2
http://img390.imageshack.us/img390/9391/16zv2.jpg

foto3
http://img467.imageshack.us/img467/1484/service15dp.jpg

foto 4
http://img50.imageshack.us/img50/4503/service28yz.jpg

foto 5
http://img439.imageshack.us/img439/1905/service3i9qz.jpg


Optimize the Windows Server Service

1. Kliko Start -> Run -> Shkruje regedit -> Tani Kliko Ok apo ENTER.
2. Shko HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\lanmanserver\parameters]
3. te Size Me djathen Klikoni mbi edhe aty eshte 1 ju bėneni 3

Speed Boot - Shave 2 Seconds
Fshin Historin Temp filet etc..
Kirjo Batch file

RD /S /q "C:\Documents and Settings\"UserName without quotes"\Local Settings\History"
RD /S /q "C:\Documents and Settings\Default User\Local Settings\History"
RD /S /q "D:\Temp\" <--"Deletes temp folder, type in the location of your temp folder"

1.Start>>Run>>notepad dhe tani si ne foto
http://img143.imageshack.us/img143/8081/laniii8ir.jpg
Runeni Me emer DeleteTemp.bat
Pastaj shkoni pėrseri
1.Start>>Run gpedit.msc
Computer Configuration --->Windows Settings --->Scripts dhe kliko dy her ne Shutdown --->Kliko ADD dhe tani Gjeje Batch file ku e keni rujatur tani shtyp ok ad press ok
foto:D
http://img135.imageshack.us/img135/2253/lani51am.jpgUNLOAD DLLs TWEAK
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\AlwaysUnloadDLL]
""="1"


Speed Menu d.m.th Properties Menyn dhe STart-in

shkoni te HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
zgjidh MenuShowDelay Tani me Djathen Medify dhe Ndryshoni
Bėneni 0 Tani Ristartoni Pc-nėRam Memory Hacked..

key HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory
Management\PrefetchParameters\ Tani ne Anen e djatht e keni DisablePagingExecutive tani modifikoni
aty ėshtė 0 ju duhet ta bėni 1

Pastaj Prefetch disable
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory
Management\PrefetchParameters\ enablePrefetcher aty ėshte 0 ju bėneni 1
Pastaj ristaroni


Disabling Recent Documents History

Windows XP

1. Hap Regisry Editor (Shko Start/Run, Shkruj regedit, dhe Kliko ok).
2. Shko Te HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Policies\Explorer.
3. Krijo NoRecentDocsHistory D_WORD key "qeles ". Kliko mbi Valu tani hapet.
4. Tani mbasi ta krijoni emrin ja leni NoRecentDocsHistory Dhe Vleren ja leni 1 ose value 1
5. Kliko OK Tani Mbylle Regjitrin Dhe tani do ti shifeni Efektet
Automatically Killing Tasks on Shutdown

Autmatikisht Heq programet kur fiket Pc ja qe ju del End now Edhe Cancel e d.m.th e heq automatikisht

1. Hape Registry Editor-in.
2. shko te HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop.
3. Val-un AutoEndTasks dhe ju ndryshojani bėneni 1 vleren ose Value
4. Tani Mbyll Registry Editor-in ose Regjitrimin.accelerate Your WinXP by Speeding Diskcache
1. run "regedit"
2. Shko [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\IoPageLockLimit];
3. Modifiko vleren dhe Hex sipas madhėsis se juaj tė Ramit:
RAM: Modifiko value(Hex)
64M: 1000;
128M: 4000;
256M: 10000;
512M or more: 40000.
4. Ristarto.

===============================================Speed up Network |INTERNETI|


Speed up browsing with DNS catch
Start>>Run>>regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Dnscache\Parameters]

"CacheHashTableBucketSize"=dword:00000001
"CacheHashTableSize"=dword:00000180
"MaxCacheEntryTtlLimit"=dword:0000fa00
"MaxSOACacheEntryTtlLimit"=dword:0000012d

e Beni Kopje Dhe paste
Dhe Krijoni nje Text skedar apo file me emer
dnscache.reg
dhe e runi dhe tani e hapni dhe yes edhe okSpeed up Network Browsing and sharing
1. Hap Regedit-in.

2. Shko tek HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace

3. Find a key named {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}

4. Kliko me Djathten delete ose fshije.

Pastaj Ristaro Kompjuterin
Speed up your web browsing

Start>>Run>CMD tani ipconfig /flushdns
Pastron DNS-n foto
http://img85.imageshack.us/img85/5338/lani0gy.jpgXP PRO QOS MYTH Speed up Net 20%
1. Kyqesh si Administartor .
2. Kliko Start -> Run -> Shkruje gpedit.msc -> Tani Kliko Ok apo ENTER.
3. Shko te Local Computer Policy -> Administrative Templates -> Network -> QoS Packet Scheduler.
4. E keni ne Anen e djathen properties te "Limit reservable bandwidth".
5. Tani shtyp Piken Enabled box.
6. Ndysho "Bandwidth limit 20%" Bėne 0.
7. Kliko OK dhe Mbylle gpedit.msc.
foto
http://img91.imageshack.us/img91/3721/gpeditlani7dk.jpg
8. Tani Shko START SETTINGS -> My Network Connections -> View Network Connections -> Me djathen kliko ne Local Area Connection -> Zgjidhe (tani shikoj protoklet ne list)
9. Ristarto per Ndyshime dhe efekte.


Ndyshimi maximal IE rrjetes Pak me te shpejtė
Kliko Start -> Run -> Shkruje regedit-> Tani Kliko Ok apo ENTER.Tani...
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Internet Settings]
"MaxConnectionsPerServer"=dword:00000032
"MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:00000032================================================== ==