PDA

View Full Version : ~Mini Fustani~


Elina
25-10-07, 12:14
Supermodeli Britanik i viteve te 60-ta Jean Shrimpton,kur ne vitin 1965 ne garat e Victoria Derby ne Melburn eshte shfaqur me fustan te bardhe skaji i te cilit nuk mbulonte gjunjet e kembeve,,, - FUSTAN I SHKURTER-,,, te ashtuquajtur "MINI"-- u bene hit!!!

http://news.bbc.co.uk/olmedia/1390000/images/_1390510_jean_shrimpton150.jpg


Jean Shrimpton,paraardhesja e Twiggy,atebote para perdorimit te terminit supermodel ka qene supermodel i vertete.
Kater vite ka qene ne lidhje me fotografin e njohur David Bailey-ne,i cili ka qene inspirim dhe person baze per personazhin e David Hemmingsit ne fillim"Blowup". Po ajo qe e ka pipulloarizuar posacerisht,ka qene pikniku ne vrapimet e kuajve ne Australi.Ne pranvere te vitit 1965, gjate Melborne Cupes Jane Shrimpton ka shkaktuar senzacion ne Melbornin konzervativ,duke u shfaqur ne vrapin"VICTORIA DERBY"te gjith te pranishmit i ka stepur me fustanin provokativ te bardhe,te disenjatorit te ri Colina Rolfit skaji i se cilit nuk mbulonte gjunjet po mbaronte diku mbi ta. Qeshtja te jete edhe me e keqe,,,Jane nuk ka mbajtur as kapele,as corape e as dorza ,gje qe ka qene e detyrueshme ne raste te tilla!!! Manekina kinse ka qene plotesisht e pavetedijeshme per reaksionet qe do t'i shkaktoje ne mediat dhe shoqerine australiane.

http://www.icons.org.uk/library/stock-images/mini-skirt/00003877.jpg Ja pra ky ishte fustani origjinal te cilin e kishte veshur Jean!

Faktikisht kur ekspertet e modes australiane Maggie Tabberer dhe Lil Whiteman ne fillim te viteve te 60-ta me nje fjale i kane spijunuar mini fundet e fustanet,,,kane deklaruar se fjala eshte per teke qe nuk do te zgjasin shume.
Tabbeler ka deklaruar "mini nuk do te ndodhe kurre" ndersa Whiteman ka shkruar "Gjuri nuk eshte kurgje tjeter pos nje nyje e levizshme, ndaj nuk duhet te eksponohet".
Jo vetem qe mini eshte bere hit i vertete(sa qe nga faqet e revistave shpesh jane ftuar qe ta tejkalojne kete trend) mini fundet e fustanet bashke me kravata te gjera dhe kembeza te gjera jane te pashmangshme dhe ne fotot e modes se viteve te 60-ta.

egi
26-10-07, 22:03
http://www.ict4us.com/mnemonics/images/en_aminoacids.jpg

Elina
27-10-07, 10:17
Mini fustana te viteve te 70-ta,,,shum te lezetshem ...:tongue:


http://content.answers.com/main/content/wp/en/9/91/Mini-skirts_at_wedding_-_c1972.JPG