PDA

View Full Version : Fryti i Bashkimit Eshte Bashkimi


Kepi
17-01-08, 23:48
Populli qe nuk luftone bashkarishte per bashkim, kurre s'do te jete i bashkuarr, prandaj rruajnje apo ktheni prape traditen e hershme shekullore per me e pase uraten dhe bekimin ne popullin tone dhe tek PERENDIA.
Sukseset e punes dhe luftravet te Kombit tone me te sukseshme dhe plot vler per historine dhe ardhmerine e pasardhesve, nga ajo Ilire e gjer me vone, nuk esht e askujte tjeter perveq se fryti i besnikerise dhe trimerise luanore te mbreterve shqiptare, te uruar e te bekuar nga vet PERENDIA ne kte toke te shejnte e falur me emrin SHQIPNI per shqiptaret.
Historia edhe sot me endje na i perkujtone ato momente te trimerise dhe krenarise plot lavdi ne ato shkrepa te SHQIPNIS ne krye me prijesit e saj mbretrore ne shekuj.
Une shpresoj se vatrrat tona shqiptare {edhe pse nje pjes bukur e madhe eshte e kolonizuar}, ende e ruajne kete si tradite nderi e lavdije ne kta treva bujare si nje dhurat dhe bekim i yni me i madhe i PERENDISE, qe Shqipnia dhe shqiptaret te bashkuar, te qelikte e te mpa mposhtur me fame nderi dhe histori te ndritur, te dije qe edhe sot, mot e perjete te vazhdoje traditen ne rrugen e te parve per te miren dhe mireqenjen e vet.
Per ti aritur qellimet tona kaq te medha, ne keta kohra te shpejtura dhe dhelperake, na nevojitet nje vetedije dhe fuqi me kurajo te madhe, vetebesim si dhe nje burrim i pashtershem atdhetarije e cila do te beje te harojme vetveten e te jetojme e punojme vetem per popullin dhe ATEDHEUN.
{ ATDHEU MBI TE GJITHA }
Tere jeta e jone duhet te jete e bazuar me nje vetemohim me nje besim te thelle shpirteror per ta kryer detyren ndaj kombit dhe ATDHEUT. E kjo seshte gje tjeter perveq dekolonizimit te tokavet shqiptare dhe BASHKIMIT KOMBTAR.
{ NJE ZOT, NJE SHQIPNI, NJE KOMB }.
Nga pervoja jetesore eshte pare dhe vertetuar se shqiptari pa e dashur kombin e tij dhe pa pasur jet me dashuri per ATDHE, ai nuk eshte i afte te doje as te afermit e tij e aq me pak ti sherbej KOMBIT E ATDHEUT NE VUATJE, MJERIM DHE RROBERI.
''PER TI ARITUR KETA QELLIME KONTRIBONI ME ZEMER, NDJENA TE PASTRA DHE BESIM NE FE}
Ne funde nje kshille: Leshojeni plotesishte ne dorre te PERENDISE, do te ju shperbleje me dorren e popullit tuaj gjere ne AMSHURI.
PERENDIJA JU BEKOFTE KU DO QE JENI.