PDA

View Full Version : Televizion Shqiptar ne Diaspore? po a po jo?


henry_ch
13-12-08, 14:58
Une jam mergimtar qe afer 20 vite dhe jetoj ne zvicer, sidomos ne vitetet e fundit e kam ndi nje munges per media te mirefillta shqiptare, nuk e kuptoj pse nuk mirret asnje Revist, Gazet, TV apo Radio me ne apo me kerkesat tona, RTK-ja e ka njeher ne jave "TV DIASPORA" e cila sipas mendimit time eshte nje marri per ne, sepse e pasqyron nje diaspor te mbrapametun dhe primitive, e cila ne faktikisht nuk jemi.
Keshtu qe desha te pyes per mendimin e juj, qka mendoni ju, a kemi ne nevoj per nje TV ne Diaspor? pse po apo pse jo?

Alkimisti_ch
14-12-08, 01:43
Mendoj se ne kemi nevoj por meqe nuk jemi te mire-organizuar ateher kjo pune eshte pak sa e veshtire per tu realizuar. Ne radhe te pare kerkohet staf profesional nese ti don me pas nje televizion te mirfillte, pastaj studio me aparatur moderne e te gjitha keto kushtojne shume. Shteti prej nga ne vimi nuk mund te ndihmoj ne kete aspekt, zvicra nuk ka ndonje interesim per kete ndersa ne nuk jemi ne gjendje qe kete ta bejme mjete tona.
Shkurt sa per staf kemi kuader por nuk ka kush me i pagu dhe si? Me sa di une ka patur disa inciciativa qe te startohet ne kuader te SF1 nje emision ne gjuhne shqipe por nuk jam ne dijeni se pse kjo nuk eshte realizuar. Ka gjasa qe kjo gje nuk mund ti shkoj per shtati poltikes integruese te shtetit zvicerian prandaj per kete edhe ndoshat kan hequr dore.
Gjithsesi une do ta pershendesja nje nisme te tille e edhe do te kyqesha vullnetarisht sikur kjo te kerkohej dhe me knaqesi do te ofroja pervojen time 3 vjeqare si moderator ne nje radio lokale.Na mbetet te shpresojme!

henry_ch
15-12-08, 13:14
Pikrisht keto probleme i shoh edhe une, edhe pse mendoj se ka mjaft bisnismen shqiptar te cilet i kane mundesit per financim te kesi lloj projektesh, mendoj se nuk e ka pas ashkush guximin. Sa i perket Projektit per emisionet shqip ne SF2 aty ka ngel se Projektantat nuk kan mujt me siguru financimin nga shteti.
Me vjen shum mir gadishmeria jote Alkimisti per me punu ne kete drejtim, me kete rast kisha desht me pyet se a ka edhe tjer te gateshem me lancu nje kesi lloj projekti ne zvicer?

GURI SYLAJ
16-12-08, 09:29
Kjo ceshtje nuk ka te beje fare me mungese parashe sepse te gjithe neve ketu kemi makina te mira dhe jete te mire kuptohet se kete e bejem, ne shumicen e rasteve, me pune!Nuk eshte ne pytje as ceshtja e kuadrit profesional e as e vullnetit dhe deshires.
Ketu problemi qendron te organizimi i mergates shkel e shko dhe te mosinteresimi fare i shteteve Ame ,Shqiperise dhe Kosoves ,se cka po ndodhe me Mergaten Shqipatare neper bote.Kjo mund te shihet edhe ne casjet tjera ndaj kesaj Mergate!
Mugojne Ministri per Mergaten apo se paku zyra pran Ministrise se Puneve te Jashteme per kete qellim.
Mungon perkrahja shteterore per nje organizim te mirefillt kombtare te Mergates e jo neper Parti,klane e krahina.
Thjeshte ,nga mos dija ,apo ndoshta edhe per interese te caktuara ,Mergata eshte lene nene stihine e kohes kurse mundesite e Mergates Shqiptare jan kolosale ne cdo aspekt jo vetem per te miren e saje por edhe ne te mire te Trojeve nga kjo Mergate vjen!

Guri i madh
16-12-08, 17:48
Une jam mergimtar qe afer 20 vite dhe jetoj ne zvicer, sidomos ne vitetet e fundit e kam ndi nje munges per media te mirefillta shqiptare, nuk e kuptoj pse nuk mirret asnje Revist, Gazet, TV apo Radio me ne apo me kerkesat tona, RTK-ja e ka njeher ne jave "TV DIASPORA" e cila sipas mendimit time eshte nje marri per ne, sepse e pasqyron nje diaspor te mbrapametun dhe primitive, e cila ne faktikisht nuk jemi.
Keshtu qe desha te pyes per mendimin e juj, qka mendoni ju, a kemi ne nevoj per nje TV ne Diaspor? pse po apo pse jo?Milaim Zeka ka than se neve te diaspores sahati na esht ndal ne at moment qe e kemi lshue vendlindjen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


ne jemi te harruar nga qeveria vetem at,her kur kerkojn donacione at,her ju bjen nder mend se edhe ne egzistojm dikund


kishte me qen ne interes kombtar po ta kishim nji televizon per neve ne mergim

henry_ch
17-12-08, 19:34
Mendoj se Milaim Zeka nuk eshte patjeter njeri i cili duhet te citohet.

Qeveria e Kosoves nuk ka me nevoj te kerkon donacion apo te vjen ne perendim qe te naj merr paret, sepse ne me deshir vet ua dergojm ne kosov edhe ate pa falenderim:

Ne vitin 2006 ka qene buxheti i tere i kosoves 650Mio. Euro, kurse ne ate vin nga Diaspora Shqiptare kan hy 650Mio. Euro ne kosove, jo Donacione te shteteve te huaja apo te tilla, vetem pare ne Shqiptaret te ciliet jetojn jasht, kur ta kesh kete parasyh ne faktikisht e perbejm Buxhetin e Kosoves.

Une prap jam i interesuar ta di se a ka te interesuar per nje Projekt te tille per nje TV shqiptar ne Zvicer?

henry_ch
17-12-08, 19:34
Mendoj se Milaim Zeka nuk eshte patjeter njeri i cili duhet te citohet.

Qeveria e Kosoves nuk ka me nevoj te kerkon donacion apo te vjen ne perendim qe te naj merr paret, sepse ne me deshir vet ua dergojm ne kosov edhe ate pa falenderim:

Ne vitin 2006 ka qene buxheti i tere i kosoves 650Mio. Euro, kurse ne ate vin nga Diaspora Shqiptare kan hy 650Mio. Euro ne kosove, jo Donacione te shteteve te huaja apo te tilla, vetem pare ne Shqiptaret te ciliet jetojn jasht, kur ta kesh kete parasyh ne faktikisht e perbejm Buxhetin e Kosoves.

Une prap jam i interesuar ta di se a ka te interesuar per nje Projekt te tille per nje TV shqiptar ne Zvicer?

Shqiptare_ne_Turqi
26-12-08, 21:42
Kjo ceshtje nuk ka te beje fare me mungese parashe sepse te gjithe neve ketu kemi makina te mira dhe jete te mire kuptohet se kete e bejem, ne shumicen e rasteve, me pune!Nuk eshte ne pytje as ceshtja e kuadrit profesional e as e vullnetit dhe deshires.
Ketu problemi qendron te organizimi i mergates shkel e shko dhe te mosinteresimi fare i shteteve Ame ,Shqiperise dhe Kosoves ,se cka po ndodhe me Mergaten Shqipatare neper bote.Kjo mund te shihet edhe ne casjet tjera ndaj kesaj Mergate!
Mugojne Ministri per Mergaten apo se paku zyra pran Ministrise se Puneve te Jashteme per kete qellim.
Mungon perkrahja shteterore per nje organizim te mirefillt kombtare te Mergates e jo neper Parti,klane e krahina.
Thjeshte ,nga mos dija ,apo ndoshta edhe per interese te caktuara ,Mergata eshte lene nene stihine e kohes kurse mundesite e Mergates Shqiptare jan kolosale ne cdo aspekt jo vetem per te miren e saje por edhe ne te mire te Trojeve nga kjo Mergate vjen!

Uné si Shqiptare ne Turqi,e kam pyetur ministérin e punve té jashtém té Kosovés Skénder Hysenin,se ambasada e Kosoves ne Ankara,a dot fillon sé shpejti ne njé puné té mirefilld pér ne Shqiptarét, ?? Mé ka pérgjegjur se kan projekte ne té ardhmen ...

Pra Guri,mendoj se na duhej pak té presum ,se veq sa jem ba shtet n'veti,... Por absolutisht nuk e thom ,..shum me prit, sepse tash, bashk me Shqipérin jem ba dy shtete e mena lan pas dore ésht humbje dhe per interesat kombétare ...
Pra siqe pas ka then dhe guri i Madh,ne interesin kombétaré ésht dhe TV'ja Shqip , sikur qa té punohet ne két drejtim ...