PDA

View Full Version : Fjalet qe perdorin grate dhe nenkuptimi i tyre!


~AnnA~
21-12-08, 16:57
1.) Mire : Kjo eshte fjala qe grate perdorin gjate kohes qe po diskutoni mbi nje teme qe ato kane te drejte dhe burrave i duhet te mbyllin squpin.

2.) Pese minuta: Nese eshte duke u veshur , dmth se do zgjase gjysem ore.Pese minuta eshte pese minuta vertet vetem atehere kur ju thote juve se keni kohe vetem pese minuta per te pare ndeshjen perpara se te filloni ta ndihmoni ate ne punet e shtepise.

3.) Asgje: Kjo eshte qetesia para furtunes.Kjo fjale nenkupton diÁka , ndaj duhet te jeni te pergatitur.Zenkat qe fillojne me fjalen asgje , nuk para mbarojne mire.

4.) Jepi , vazhdo: Kjo ne fakt eshte nje sfide nga ana e saj , jo leje.Mos e degjoni!

5) Psheretime me ze te larte: Kjo ne fakt eshte nje fjale , por shpesh eshte nje shprehje jo foljore e keqkuptuar nga burrat.Nje psheretime me ze te larte ne fakt tregon se ajo mendon se ju jeni nje idiot dhe se ajo vete nuk e kupton se pse e harxhon kot kohen e saj duke ndenjur me ju. (shih piken 3. ne lidhje me shpjegimin e fjales asgje).

6.) Ne rregull: Kjo eshte nje nga shprehjet me te rrezikshme qe nje grua mund ti thote nje burri.«do gje eshte ne rregull nenkupton se ajo deshiron te mendohet gjere e gjate perpara se sa te vendose se sa dhe se kur do tíju ndershkoje per gabimin qe keni bere.

7.) Falemderit: Nese nje grua ju falenderon mos e pyesni apo mos u mpakni.Thjesht pergjigjuni me ďsíka perseĒ.

8.) Mos u shqeteso, e morra vesh: Nje shprehje tjeter e rrezikshme , perdoret ne rastet kur nje grua ja ka treguar nje burri disa here diÁka per te bere dhe tani po e ben vete.Kjo do te vijohet nga nje burre qe pyet ďsi eshte punaĒ , si rrjedhimi pergjigjes se gruas ne piken #3.