PDA

View Full Version : Kockat e fosilizuara te nje Tiranosauri Rex


~AnnA~
08-05-09, 20:31
http://www.cdodite.com/fotografite/artikujt_foto410x/Sintetizohet_nje_proteine_e_TRexit.jpg


Kockat e fosilizuara te nje Tiranosauri Rex (Tyrannosaurus rex), rezervonin nje surprize per shkencetaret: proteina me nje moshe prej 67 miliona vitesh.

Nje risi, pasi deri me sot, mbijetesa e proteinave ishte cilesuar e pamundur per me shume se 1 milion vjet. Ekipi i Mari Shueicer (Mary Schweitzer) i universitetit te Karolines se Veriut (SHBA) ka arritur te vecoje nje pjese te fibrave elastike, perberes kryesor organik i kockave, nga te cilat eshte arritur te sintetizohet proteina e T-Rex-it. Proteina e zbuluar eshte krahasuar me proteinat e kafsheve te sotme. Rezultati: proteina e dinosaurit ka 58% ngjashmeri me ate te pules. Nje tjeter prove qe mbron hipotezen e nje “farefisnie” midis dinosaurve dhe shpendeve te sotem.