PDA

View Full Version : Kuptimi i fjales dhe fjalise


jadore
05-10-12, 23:06
Ndodhe gjate komunikimit ne biseda perdorimi i shume fjalive qe nuk i dime rrenjen apo kuptimin se nga vie ajo fjali, megjithate kuptohen nga te gjithe . ( personalishte shume here kam kete problem kur ndalem e analizoj fjalite qe perdore sidomos me shprehjet e vjetra )

nis konkretishte me dy shperhjet qe i hasa sot ,e mu bene shkas per hapje teme ketu

nga lind fjalia dhe demethenja e saj ..

rahmet shpirti i past ..fjala rahmet ,cfare nenkupton ?
dhe
ndjese paste ! ne cka aludon ndjesa ..?

elvio
05-10-12, 23:16
Ndodhe gjate komunikimit ne biseda perdorimi i shume fjalive qe nuk i dime rrenjen apo kuptimin se nga vie ajo fjali, megjithate kuptohen nga te gjithe . ( personalishte shume here kam kete problem kur ndalem e analizoj fjalite qe perdore sidomos me shprehjet e vjetra )

nis konkretishte me dy shperhjet qe i hasa sot ,e mu bene shkas per hapje teme ketu

nga lind fjalia dhe demethenja e saj ..

rahmet shpirti i past ..fjala rahmet ,cfare nenkupton ?
dhe
ndjese paste ! ne cka aludon ndjesa ..?Rahmet??

Sinonim me ndjese jo(besoj)edhe pse ekzakt nenkuptoj shpirti ne qetesi:smile:

Ndjese-ndiej,mos harrese-kujtim:smile:

jadore
05-10-12, 23:42
Rahmet??

Sinonim me ndjese jo(besoj)edhe pse ekzakt nenkuptoj shpirti ne qetesi:smile:

Ndjese-ndiej,mos harrese-kujtim:smile:


aty me krijohen paqartesite elvio ,tek shprehja ndjese paste! ..nese kuptimi i fjales ndjese eshte , keqardhje , faj , pendese , atehere cfare simbolizon kjo shprehje ,per cfare duhet te ndjeje faj , pendese apo keqardhje nje i vdekur qe ne ja referojme lutjen , ndjese paste ! !