Dardania.de

Dardania.de (https://www.dardania.de/vb/upload/index.php)
-   Poezia (https://www.dardania.de/vb/upload/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Vargje nga autori Xhelal Ferizi (https://www.dardania.de/vb/upload/showthread.php?t=26361)

lirik 25-02-10 12:00

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
ikė se pendjkjet
xhelal ferizi autori
disa gjėra i bej per inat te mohimit
ik o poet ik s e perndjekjet
po vjen i ziu kontrolli
ti sa e sa her i ke shmangur vdekjet
kush perdnjekjet i polli

ik kalo muret neper lagje shqiptare
ik se po te ndjekun barbaret
tradhtite hijet spiunlliqet mercenare
e kahdo te mjerė trutharėt

dikush te ndiqteme fjalė
dikush me hijena e shpoti
kohrat perndjekjet kurr nuk ti kan ndalė
talljet po ngrisin dolli

e del por si mbret i biri i rruspisė
qe fjalen perdredhė me njiqind ushkure e bishta
i biri i pansllavit e te zez ė trinitrisė
ne vlore e himare me tre gishta

vrapon neper gara bollano e omonija
e turr e vrap si hije pas lirikut
tradhtaret me thumba e kahdo ironia
sa shum taborre te armikut

ik lirik kalo mure si atlet
se dielli udhen te ndriqon
nuk ka neper prroje as djaj as nalet
qe ty mundet artin ta shemton


ik lirik vrapo prore malit
pende n merre me vete
se vargjet tua bukuritte djal pas djalit
si valet do ligjrojn mbi dete

se kot ekan kan stilet histerike

e varret qe mundohen te jen mbretri e jetes
oh se ti je penda e lindur magjike
ne ball do ti prijsh te vertetes

a nuk e shef se lulet me shum ngjyra e lloje
te gjitha me emrin esteteik
me me te zgjedhurat urime e aroma goje
te urojn ty penden e vargun lirik

se kot e ka i i ziu tradhtari
kot e ka hamshori
se ty te bekoj dielli o varg rrezatari
ty te pergzoj meterori

kot e kan zvarraniket mbi bari
qe heshtur vijn mbi fjera rrėshanė
per te kafshuar e helmuar ket art magjistari
te gjuhes amtare nanė


lirik ata vyshken fishtė e migjen
naimin e lan tha pran nji qiri
ata jan te smure ne gjak e ne gjen
por vargu do te mbes si safiri

autori xhelal ferizi

lirik 26-02-10 18:19

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
Ikė se perndjkjet
xhelal ferizi autori

ik o poet ik s e perndjekjet
po vjen i ziu kontrolli
ti sa e sa her i ke shmangur vdekjet
kush perdjekjet i polli

ik kalo muret neper lagje shqiptare
ik se po te ndjekun barbaret
tradhtite hijet spiunlliqet mercenare
e kahdo te mjerė trutharėt

dikush te ndiqteme fjalė
dikush me hijena e shpoti
kohrat perndjekjet kurr nuk ti kan ndalė
talljet po ngrisin dolli

e del por si mbret i biri i rruspisė
qe fjalen perdredhė me njiqind ushkure e bishta
i biri i pansllavit e te zez ė trinitrisė
ne vlore e himare me tre gishta

vrapon neper gara bollano e omonija
e turr e vrap si hije pas lirikut
tradhtaret me thumba e kahdo ironia
sa shum taborre te armikut

ik lirik kalo mure si atlet
se dielli udhen te ndriqon
nuk ka neper prroje as djaj as nalet
qe ty mundet artin ta shemton


ik lirik vrapo prore malit
pende n merre me vete
se vargjet tua bukuritte djal pas djalit
si valet do ligjrojn mbi dete

se kot ekan kan stilet histerike

e varret qe mundohen te jen mbretri e jetes
oh se ti je penda e lindur magjike
ne ball do ti prijsh te vertetes

a nuk e shef se lulet me shum ngjyra e lloje
te gjitha me emrin esteteik
me me te zgjedhurat urime e aroma goje
te urojn ty penden e vargun lirik

se kot e ka i i ziu tradhtari
kot e ka hamshori
se ty te bekoj dielli o varg rrezatari
ty te pergzoj meterori

kot e kan zvarraniket mbi bari
qe heshtur vijn mbi fjera rrėshanė
per te kafshuar e helmuar ket art magjistari
te gjuhes amtare nanė


lirik ata vyshken fishtė e migjen
naimin e lan tha pran nji qiri
ata jan te smure ne gjak e ne gjen
por vargu do te mbes si safiri

autori xhelal ferizi

lirik 28-02-10 10:03

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
[LIST=1][*]Klubi Multikulturor Shqiptar // 89075 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Ulm&action=edit&redlink=1"]Ulm[/URL][*]Klubi shqiptar 'Nurije Zekaj' // 45141 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Essen&action=edit&redlink=1"]Essen[/URL][*]Shoqata 'Liria' // 79106 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Freiburg&action=edit&redlink=1"]Freiburg[/URL] im Breisgau[*]Shoqata 'Nėna Terezė' // 73037 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=G%C3%B6ppingen&action=edit&redlink=1"]Göppingen[/URL][*]Shoqata 'Mėrgimi' // 74363 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=G%C3%BCglingen&action=edit&redlink=1"]Güglingen[/URL][*]Shoqata shqiptare pėr informim dhe ndihmė e.V. // 21077 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Hamburg"]Hamburg[/URL][*]Shoqata pėr kulturė dhe ndihmė Kosova e.V. Hamburg // 21217 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Seevetal&action=edit&redlink=1"]Seevetal[/URL]-Fleestedt[*]Bashksia kulturore shqiptare e.V. // 22305 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Hamburg"]Hamburg[/URL][*]Shoqata shqiptare e punėtorėve // 22765 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Hamburg"]Hamburg[/URL][*]Klubi shqiptar Kosova e.V. // 21109 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Hamburg"]Hamburg[/URL][*]Klubi shqiptar 'Jusuf Gervalla' // 30451 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Hannover"]Hannover[/URL][*]Shoqata shqiptare Heidelberg // 69226 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Nusloch&action=edit&redlink=1"]Nusloch[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Ylfete Humolli' // 56244 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Helferskirchen&action=edit&redlink=1"]Helferskirchen[/URL][*]Klubi shqiptar 'Kaēaniku 90' // 50825 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6ln"]Köln[/URL][*]Shoqata Ganimetja Turbeshi pėr Kosovė e.V. // 57368 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Lennestadt&action=edit&redlink=1"]Lennestadt[/URL][*]Klubi kulturo sportiv gjermano-shqiptar 'Prishtina' // 79506 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=L%C3%B6rrach&action=edit&redlink=1"]Lörrach[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Bardhosh Gėrvalla' // 71640 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Ludwigsburg&action=edit&redlink=1"]Ludwigsburg[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Dardania' // 68199 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Mannheim"]Mannheim[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Z. Hajdini' // 72469 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Me%C3%9Fstetten&action=edit&redlink=1"]Meßstetten[/URL][*]Lidhja demokratike e shqiptareve nė gjermani // 45470 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=M%C3%BClheim&action=edit&redlink=1"]Mülheim[/URL]/Ruhr[*]Qendra e pavarur kulturore shqiptare "Rilindja" // 80937 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchen"]München[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Ylfete Homolli' // 75387 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Neubulach&action=edit&redlink=1"]Neubulach[/URL][*]Shoqata shqiptare Nordrhein-Westfalen // 57647 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Nistertal&action=edit&redlink=1"]Nistertal[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Jehona' // 90441 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrnberg"]Nürnberg[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Kadri Zeka' Nürtingen // 73257 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C3%B6ngen&action=edit&redlink=1"]Köngen[/URL][*]Klubi shqiptar 'Kosova' // 78315 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Radolfzell&action=edit&redlink=1"]Radolfzell[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Iliria' // 78628 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Rottweil&action=edit&redlink=1"]Rottweil[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Isa Boletini' // 71063 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Sindelfingen&action=edit&redlink=1"]Sindelfingen[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Malėsia' // 70197 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Stuttgart"]Stuttgart[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Rugova' // 70184 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Stuttgart"]Stuttgart[/URL][*]Shoqata shqiptare "2 Korriku" // 59846 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Sundern&action=edit&redlink=1"]Sundern[/URL][*]Shoqata kulturore shqiptare "Skenderbeu" // 53840 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Troisdorf&action=edit&redlink=1"]Troisdorf[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Drita'// 72070 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=T%C3%BCbingen&action=edit&redlink=1"]Tübingen[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Agimi' // 78532 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Tuttlingen&action=edit&redlink=1"]Tuttlingen[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Shaban Polluzha' // 79761 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Waldshu&action=edit&redlink=1"]Waldshut[/URL]-Tiengen[*]Shoqata shqiptare 'Shaban Polluzha' // 74731 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Wald%C3%BCrn&action=edit&redlink=1"]Waldürn[/URL][*]Shoqata shqiptare '7 Shtatori' // 73642 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Welzheim&action=edit&redlink=1"]Welzheim[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Katerina Cilka' // 65197 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Wiesbaden"]Wiesbaden[/URL][*]Shoqata e pjesėtarėve tė pėrkatėsisė shqiptare nė Wilhelmshaven e.V. "Kosova" // 26382 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Wilhelmshaven&action=edit&redlink=1"]Wilhelmshaven[/URL][*]Shoqata shqiptare '7 Shtatori' // 42289 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Wuppertal&action=edit&redlink=1"]Wuppertal[/URL][*]Shoqata shqiptare 'Dardania' Würzburg // 97225 [URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Retzbach&action=edit&redlink=1"]Retzbach[/URL][*][URL="http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=LDK_-_L%C3%BCneburg&action=edit&redlink=1"]LDK - Lüneburg[/URL] // 21337 [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/L%C3%BCneburg"]Lüneburg[/URL](1995-2000) e pa zyrtarizuar[/LIST]Marrė nga "[URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Lista_e_shoqatave_shqiptare_t%C3%AB_zyrtarizuara_n%C3%AB_Gjermani"]http://sq.wikipedia.org/wiki/Lista_e_shoqatave_shqiptare_t%C3%AB_zyrtarizuara_n%C3%AB_Gjermani[/URL]"
[URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Speciale:Kategori"]Kategoritė[/URL]: [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Shqip"]Shqip[/URL] | [URL="http://sq.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Gjermani"]Gjermani[/URL]
[B]Shikime[/B]Te dashur lexues po ua dergoj ketu edhe emrat e adresat e shoqatave shqiptare ne europė
te cilat ju me kontributin tuaj mund ti ndihmoni kontaktoni e forconi bshkpunimet me shqiptar

shkruani andej letra per kontakte e bashkpunime
te shqiptarit me shqiptarin
qdo her duke zgjedhur gjuhen dhe fjalen me kujdes

per kordinimet tuaja dhe bashkpunimet tuaja si bashkatdhetarė-

shkruani letra ktyre shoqata pasi q e te keni gjetur ne librat e telefonit

numrat e tyre
dhe kontaktoni per bashkpunime e renditje gjith kombtare

nenshkruani peticiionin kunde r kroracis ė
ne gjygj te strasburgut te europes kunder talljeve te kroacise
qe behen ndaj shqiptarve mergimtarė paditeni kroacine ne gjygjin e strasburgut me nje peticion qe fyen jo vetem kombin shqiptar
por edhe vizen e qendrimin ne shtetet e europes fyen komplet administratene europes e botes ku shqiptari kalon pa viza
e vetmja esht kroacia qe pa kurfar trupi vjedh mundin e shqiptarve
per nje vize kalimi duke maltretuar me mbushje te komplikuara dokumentesh
ne konsulata kroate formular te pa kuptimt per nje vize kalimi
kroacis do ti hakmerren brezat shqiptar per ket sjellje nuk do ti harrohen keto vuajtje qe ua shkakton shqiptarve te cilet kan ne pasaporta leje qendrimi te perherhshem ne vendet eruopiane kroacia po i vbjedh parat e shqiptarve mergimtar dhe atyre ne atdhe per nji viz kalimi per te ndertuar rruget e
tyre rrugete kroatve dhe pasurimi i burokracise kroate me hani e plaqke
po behet nga mundie parat e shqiptarve ne mergim

kundershtoni per maltretimin e shqiptarve me peticion paditeni kroacine
ne gjygjin e strasburgut dhe kekroni kthimin e parave te gjith mergimtarve shqiptar q ekroatet ua kan plaqkitur pa te drejte
ne rrugen tranzite me viza jam i bindur se mergata shqiptare dhe kosva e shqiperia do te fitojn gjygjin

keto jan poshtersi te ulta e te ndrya qe u bejne koratet me viza kalimi vetem per nji tranzit kalimi per te shkuar ne shtepi mergimtarve shqiptar
ky rracizem maltretues duhet ti thuhet stop me vendosmeri dhe qdo lloj plaqkitje te shqiptarve rrugve e neper kufij
mjaft ma me poshtersi deri sa esht gjygji i strasburgut perse rrini pasiv shfrytzojeni punoni me peticion e nenshkrime

mjaft ma me fashizmin e tyre plaqkitsit ustash antishqiptarė
dhe ata ne kufij q e po na zhvatin para pa arsye qe nuk ju dihet destinimi nga bandat dhe klanet mafioze


kroacia duhet ti ndal keto sjellje antishqiptare
qe neket rast po e luan rroline nje serbie te dyt
dhe po i pengon per tranzit mergimtarėt shqiptarė
kroacia na ka pranuar vetem nen trysnine e amerikes per ndryshe nuk do ta pranonte kurr koosven ajo esht serbi e dyte per ne shqiptarėt

te gjith ata q ekan lidhje shqiptare dhe adresa qe shkojne ne dobi te interesuarve per kontakte dhe unitet ne sherbim te atdheut
le ti japin ne nje teme te evqant adresat sepse adresat sherbejn per bashpunim dhe kontakte
pa bashkpunim kontakte dhe kordinim
nuk ecet para te humbur dhe te tretur keshtu do te mbesim pa komb pa atdhe pa liri te mjere te humbur te tretur punoni ne sherbim te qeshtjes kombtare
dhe te interesave tuaja duke u forcuar individi dhe lidhjet forcohet kombi

e shoqeria shqiptare punoni kontaktoni mos rrini se kohrat po ecin e ne po ngecim

lirik 01-03-10 19:51

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]xhelal ferizi autori i vargjeve shqiptare
[/FONT][/COLOR]
NDRYSHONI
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]ndryshoni s e mjaft ma me errsirė
ndryshoni ne secilen mikro’pjesė
dhe merrni mėshiren nga shpirt gjera e quajtura dritmirė
se shqiptari ne pranga te akujve po vdes[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]dhe merrni shpirtė mirsi thell nga thellsija e diellit
ne gjenet e tij kopshtare
sa ma thell te virgjra nga vlerat e qiellit
vendosni ne ndjenjat shqiptare[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]se kshtu ma nuk ecet neper ket ferr akull
qe vdekson shum tipare
do te bjen etnija ksaj gremine shakull
dhe jeta e motivet shqiptare[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]xhelal ferizi autori
[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]

lirik 01-03-10 22:41

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
Ikni o kthetragji

nga autori xhelal ferizi

ikni nga ne o,kthetragji
lshonani diell'e hanė e yje
se u tha etnija n' letargji
se u thanė ara e fusha e pyje

ikni o tradhtarė pushtues e shkels tjerė
lshone token ku i thonė shqiptare
s,keni lėnė stinė as pranverė
lirė me ecė n' binarė kombtare

ikni o tė poshter bijė tė aferes
e tė tjerave talente myku
qe ja ndalni hovin vleres
gjithfar huti e soj qyryku

leni fronet sulltaniane
e bashkupnimin me demona
se u mbyt toka iliriane
po qajn,t' varfra trojet tona

ikni se ju jeni kolerė
mish me sy pa mend e dije
jeni klane e rrogtarė t' mjerė
jeni te urdhrave bishta e hije

leni lirshėm gurė e dhe
n' hov le te ecė drita shqiptare
gzimi shqip,n qdo gjak me nxe
tue marr hov n' per rrugė shkollare


e mos shpėrndani rrugve qorre
gjithfar lloje zhgjyre t'mjera
qe shqiptarėt nen dhe as vorre
t 'mos ken paqė n' shekuj pranvera

ikni tash leni karrigat
he u ndaft mishi ashtit tuej
he me ju u zgerdhifshin t' ligat
sa te ken shekujt dhe e ujė

sot po qanė toka shqiptare
se ju lidhė e mbani nė fre
veq pse hasmi u jep dy pare
me ja derdhun lotin rrke

ikni o hije sataniane
o virusa dergja t zeza
s leni treg as s' leni plane
lirė me ecė nder t' shqipes breza

autori xhelal ferizi

lirik 01-03-10 22:54

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
Ikni o kthetragji

nga autori xhelal ferizi

ikni nga ne o,kthetragji
lshonani diell'e hanė e yje
se u tha etnija n' letargji
se u thanė ara e fusha e pyje

ikni o tradhtarė pushtues e shkels tjerė
lshone token ku i thonė shqiptare
s,keni lėnė stinė as pranverė
lirė me ecė n' binarė kombtare

ikni o tė poshter bijė tė aferes
e tė tjerave talente myku
qe ja ndalni hovin vleres
gjithfar huti e soj qyryku

leni fronet sulltaniane
e bashkupnimin me demona
se u mbyt toka iliriane
po qajn,t' varfra trojet tona

ikni se ju jeni kolerė
mish me sy pa mend e dije
jeni klane e rrogtarė t' mjerė
jeni te urdhrave bishta e hije

leni lirshėm gurė e dhe
n' hov le te ecė drita shqiptare
gzimi shqip,n qdo gjak me nxe
tue marr hov n' per rrugė shkollare


e mos shpėrndani rrugve qorre
gjithfar lloje zhgjyre t'mjera
qe shqiptarėt nen dhe as vorre
t 'mos ken paqė n' shekuj pranvera

as mbi dhe e as nen dhe
te mos ken stine kurr te qeta
tu i ngacmue mendarje e fe
ne kalne e grupe e u shkue jeta

e te mos ken kohe karajfile
te mos i qeshin as bregut t detit
po pse armik me aq shum hile
ua than fushat e bereqetit

pse s ju len kund ndoj bujqsi
as prodhim por i mban mjerime
permbi dhe ku ka shqipni
ua kthen syte neper mergime

e si len kund shprese shqiptarit
qe e ka syrin kah liria
ja jep doren mercenarit
por ndoj shteg s po e ka shqipnia

veq do viza e do halle
ku n sundim e mban varfria
hyn merzia ne gurė e zalle
per me ik po msyn djelmnia


ikni tash leni karrigat
he u ndaft mishi ashtit tuej
he me ju u zgerdhifshin t' ligat
sa te ken shekujt dhe e ujė

sot po qanė toka shqiptare
se ju lidhė e mbani nė fre
veq pse hasmi u jep dy pare
me ja derdhun lotin rrke

ikni o hije sataniane
o virusa dergja t 'zeza
s' leni treg as s' leni plane
lirė me ecė nder t' shqipes breza

autori xhelal ferizi

lirik 02-03-10 00:57

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
[COLOR=black][FONT=Verdana]Te duan tė gjallė te varrosur kosovė

shkruan xhelal ferizi

te duan ty kosovė me nji barrė thes plot gjarpij mbi shpinė
qė tė ecėsh rrugve qe i quajn demokratike
neper secilen dekadė mot shekull muaj e stinė
te duan neper lojra te pa kufij ne dasma satanike

te duan me nji peshė vagon zjarrė ngarkesė
me ecė ti reformave mizore
te duan ne qdo oreks krokodilash me te perbi me ftesė
me hipnoza mbledhje e shprehje fajde me tafore

te japin me pi gjithfar knetash ujė demagogjije
qe buron prej shekujve qe pollen faren e djallit
te japin dofar shpresash te quajtura orgjije
qe ti te mbetesh qyqja simbol i pikes s e hallit


te duan me katran ne per trotoaret e qytetrimit
per lemoshė ne qender te planetit
si shembull lakuriqe qe ti ne skenė te aktrimit
te dukesh si e leckosura e bija e lanetitdhe te mbajn me dofar gjylpanash neper damarė
myk dhurata per gjak plehrisht me te dehė neper mot
te duan qe mbi ty pansllaviant me derdhė farė
mbi femrat tua t' virgjra te duan n'dhunė e n' lot


te duan tabelė qitje poligon per djaj
te duan si vaginė publike
neper mishin tėnd rriqna e qakaj
me pi gjakun tend e lot e qelizat antike

te duan me zift te valė me benzinė
me flakė me prush ne zemer te pa faj
te duan te rrenqethur ne ankth ne qdo stinė
qe etjen ta shuash me me lot e me vaj

te duan neper te pafundme mjerane protokolle
te duan neper konferenca laviro kozmetike
te duan per krymba ty oj zemer molle
me ti krymbė me hile fiset tua antike

te duan te perthurur me plane
te duan simbol te urisė
te duan te mjegulluar neklane
ne qthurje simbol te kurvrisė

te duan o kosova ime
te duan n' konventa halle
te duan gjithmonė jetiime
te vyshkur mbi dhe e zalle

te duan per kryqe minare
per qender lotsjellsesh e shkop
per goditjet nderkombtare
sadizmat me ty m e i ngopė

nuk te duan iliriane ne fakte shkencore
as perlė e mesdheut me aromė kontinentale
nuk te duan as erė as prejadhje arbnore
me t' grrye dojnė fusha suka brigje e male

ta duan peshen e planetit
dhe hallet qe nuk i mbanė as qielli
te duan vajtim ma shum s eujt e detit
dy gisht me te ndjet neperjetsi ty dielli

rusija cariste kulqedra gojė lubija
qe nuk ngopet dhe ngransja qe don te gllabroj glob
ne denesje te perjetshme ty te don serbija
se argtimi i saj esht yti kob

te duan te jesh ma e gatshmja shpi publike
qe te zbrazen mbi ty shum zuzarė
te duan objekt tallje njimij gjuhė cinike
qetnik carist e tinzarė

ta duan q emagjen ta keshė plot me jargė sllaviane
me myk me kuleq t' satanit
dhe ta duan gatimin ta keshė tallaviane
oj fusha e gjerė e dardanit


sa shum kaluan mbi ty thundra bisha
sa thikat sa shpatat e zingjirė
oj ti ne mes t' ballkanit ma e lakmueshmja grisha
ata duan t' perbijnė e ne te duam te lirė

XHELAL FERIZI AUTORI[/FONT][/COLOR]

lirik 02-03-10 01:03

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
Violina

autori xhelal ferizi

Zėri ,i,saj,si,za,i,bilbilit,
i,zbret,yjet,me,ndigjue,
i,nxitė,flett,e,karajfilit,
n,gaz,e,lot,per,me,u,njomsue,
kur,perthyhet,n,per,hapsina,
e,prej,zanit,nxjerret,rimė,
ah,se,q,bien,moti,e,stina,
si,currilat,.mbi,zallinė,
edhe,leht,pikojn,,currueshem,
lot,t,bilbilit, dalė prej ,,mallit,
qielli,i,zotit,bjen,ndigjueshem,
qan,me,lot,si,uji,i,zallit,
ah,violinė,ti,zėri i,zemres,
qe,i,prek,genin,mallengjimit,
qe,nis,gjakun,nen,zog,t,themres,
deri ne kokė ne majė t' shpirtzimit
me,ata,tinguj,dehė,pranveren,
edhe,flladin,n,per,ajrije,
pashė,at,zog,qe,hjeshon,veren,
a,s,ma,kndon,ndoj,kang,shqipnije
autori xhelal ferizi

lirik 02-03-10 15:14

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
Shesin dhen e shesin dhi
autori xhelal ferizi
per me ikė ne tjeter dhe
nė vend tė uj't me pi merzi
tjeter diell nuk ka me i nxe

per veq diellit me ngjyrė tė arit
perveq tokes energjike
s'ka hjeshi si n' trojet t' parit
si n' shqipni ku i thonė etnike

tjetri dhe nė shpirtė s' t' shėron
as prej bari s' del magjia
si'q del ėmbėl e dheut tonė
nė ėmbėlsi ku rrin shqipnija

kush ti l'mon brushat si era
plot shpirtsi kah ndjenja e ballit
si n' shqipni kur del pranvera
me valbardhat n' kullim t' zallit

ne preher te kuj't pushon ma i lirė
kujt i thua mėmė e at
kush ta njeh lotin ma mirė
se dheu yt qė t' ka rritė shtat


kush tė flet me gjuhė amtare
si natyra me atdhe
ku e gjenė token ma bujare
se nė tokė tenden ku je le

e atje te ai dheu i huaj
nuk ti lmon dhimbjet merzia
te behet gjaku lot e ujė
se gji s' t' jep kush si shqipnia

tjeter nanė ma ledhatare
bij e bijat s' kan me gjetė
per veq tokes sė shtrejtė shqiptare
ku shqiprojnė malet me det

edhe fśshat me bregore
gji ku te jep ajo vala e detit
e mbi harqet ylberore
ku lshon sharm rrezja e argjendit

jo nuk ka si nė tokė shqiptare
qė me krah ti bėn barkushat
me flutrue per mbi behare
permbi maja e ku rrijn fushat

e ta mbushe zemren kullimi
si diamanti ata currila
si melos shkon gurgullimi
me ra ne fushė me karajfila

po ku ka si gurrat tona
po ku ka si a to ujvare
ku shndrijn yjt kah nett e vona
si ne magjiken toke shqiptare

nga autori xhelal ferizi liriku i kohrave te mergimit
dhe i perndjekjeve burgjeve e kurbeteve

lirik 04-03-10 01:30

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
Nėse qeshni si dielli

autori xhelal ferizi


Nėse qeshni si dielli retė e zeza do te ju ken zili
sterrat do tė mbulojnė artin tuaj te buz'qeshur pa hile
dhe re mizore qehret tuaja diellore kan me i nxi
rrezet do te ua k'pusin permbi karajfile
'''''''''''
nese qeshni si vet hana
hijet do tė ju vijnė errsira nata
se moden e zezė e ka ne dorė satana
ne afatet kohore te gjata
-------
nese qeshni si ylli
e i ngjani ne stil te padjallzisė se ndonje meteori
do te ju dalė ndonji shtrigė a shtrigarė nga pylli
te ju kėrkoj tė qeshni si djalli ma mizori
autori xhelal ferizi

lirik 04-03-10 01:44

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
Zogjt e lirisė

autori xhelal ferizi

zogjt e lirisė po ikun trishtueshėm nga hijenat

po ikun harabelat dallėndyshet e kanarinat

se po vijnė me kokė krokodilash vlerėngrėnėse balenat

po ndjehen tė qakajve e ujqve ulurimat


ne degė shqipe nuk ka ma bilbila
po ikun ne dhena tjera
se zvarrė gjarpijt po bien mbi karajfila
e qanė e padjallzuara pranvera

po vijnė gjithnji e ma shum qenje zvarranike
te prishura ushujza shpirtrore
kund gjak tė ėmbėl pėr tė mos lėnė nė shqipėri etnike
as qeshje tė ngjyrave mbi lulet gazmore


autori xhelal ferizi

lirik 04-03-10 01:53

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
Drejtėsinė duke kėrkuar

autori xhelal ferizi


mba s shum perpjekjeve e mundimeve
mbas shum lutjeve me fe
pas shum e shum vrapimeve
e mora globin me dhe


dhe po e rrrotulloja globin nėpėr duar
me shpejtsi kureshtare
gjithkah duke hulumtuar
nėpėr akte shekujsh nė sirtare

po e rrotulloja globin gjithkah
me sy shkencorė e magjik
pėr tė gjetė sė paku nė ndonjė krah
dikund drejtsinė sa nje pikė

o zot sa shum globin e rrotullova
si nė oren e gjeografisė
kah detet e malet shkova
me penden bashk isha nisė

kėrko gjithkah nėpėr vende mbi dhe
kontinente e nė qdo shtet
nė skutat me diell duke nxe
gjithkund ku kishte jetė

por kot e rrotullova
me shekuj me tė gjitha mjetet
sa kėrkimet pėrballova
kėrkova lule e fletėt


edhe drites e flladit e hijeve
gjithkah nėpėr ligje tė gjithqkajes
materjeve e tė gjitha dijeve
dhe shekujve mbi kohra shekuj majes

tė gjtha nė penden time kėrkimtare
i kisha intelgjencat bėrthamė e sisteme
dhe gjuhėt e kodet ndėrkombtare
dhe zbėrthimet pėr probleme

kėrkoja nėpėr vrima tė globit rrumbullak
edhe mikromilion vogėlsirat
nė tė planetit pėrbėrje rruza e gjak
nė vlerat ma tė mirat

mendoja se duke rrotulluar globin me mendje digitale
nė nji skutė dikund magnet
duke kaluar dhe e fusha e male
drejtsinė e imagjinuar kam me e gjetė

dhe me penden time nė kėt rrotulim kozmik
e kahdo ku shtrihet jeta
kėrkova si nji fenomen mitik
por drejtsinė askund mbi glob nuk e gjeta
autori xhelal ferizi

lirik 04-03-10 15:20

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
[COLOR=black][FONT=Verdana]Bankes botrore

shkruan autori xhelal ferizi[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]penda e mergimtarit
aman bankė oj bankė botrore
mi qetso fijet nervore
t’ fala ke nga vargje t’mija
jam nji djalė po nga shqipnija
me nji pendė e qė i thonė qelike
le e rritė n’ shqipni etnike
mbshtjellė me lot mbshtjellė me varfri
n' t’lashten t’bukuren dardani[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] ku ai hasmi n’ bajoneta
nuk na la me u gzua kah jeta[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] as ndoj gzim kurr me shiju
as,hare nė gjak me vlu,
nuk na la t’ ėmblen rini
as shijimet n’ cak me i mbrri
nuk na la as mbrėmje t’ qeta
as shetitje n ‘ fllade t’ lehta[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] as me dalė me u gzue me vasha[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]shum hamshorė e harambasha
neper shekuj krajli e pasha[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] mbret zaptues e’shum sulltana
qifligarė ,e kapetana[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]gjenerala e shum majora[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]mercenarė e puthadora
shum polic e shum ushtarė
shum ordi e shum gjandarė
shum sisteme antinjerzore
shum pushtuest ah kambė e dore
na kan lidhė n’ pranga e’ n’ lot
n’ t’ zi’ na ecen muaj e mot[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] vite e shekuj e epoka
na ka kndue qyqja te koka[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Na i kan marrė po prona e toka
na kan kja po gurė e dhe
na kan nda n’ parti e fe

na kan nda ne kan lan gurė
na kan kputė qdo lidhje e urė
na kan mbyllė me gozhdė n' qivur
loti lotin s e ka pritė
kur ndoj gzim nder ne s’ ėsht rritė
kur ndoj zog as kanarinė
s, ka kndue lirshem mbi ledinė

sot oj bankė oj nanė botrore
m ‘kan mbetė fushat djerrinore
m’ kan mbetė keq po fusha e ara
m’ ka mbetė keq po fisi e fara
m’ ka mbetė keq po nė anarki
shtet e komb ku i thonė shqipni

gjithkah n’ fise n’ pėr etni
si n’ qamri e n’ myzeqe

edhe n ‘kosovė n’ t’ dardanes dhe
si n’ malsi e nė at fushė shkoder
si ne mal ne vrri e koder
m’ ka mbetė shteti andej pa drita
mu ka nxanė po shtegu e prita
xhelal ferizi vazhdojne vargjet shqiptare
[/FONT][/COLOR]

lirik 04-03-10 15:26

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
[COLOR=black][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]edhe toka m’ kjanė n’ qdo pore[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]xhelal ferizi penda mergimtare
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] se e m’ kan lidhė me pranga dore
po m kjan mali e po m kjan fshati
dhe etnik ku shtrinė pėr s’ gjati
pėrmbi krye tu u ndejtė varfrija
sot n ‘pshtjellim , n’ mjegull shqipnija
nuk po ecė kah shkolla e,dija
un pėr ty i kam do lot
qė n’ qerpik po m’ pikun sot
e po m’ bien t’ nxehta me pika
pse un shqipja djem e qika
ne te lashtin n’ t’,ėmblin dhe
s ‘mund ti shoh pe r’ t’ gjallė tu u bre
kahdo sillen ,me harresė
mblue me pluhur pre ne besė
kur per t’ zi m’ ka mbetė n ‘pėr mjegull
pa gjetė shteg as pa gjetė rregull
se pėr besė ,nuk gjejnė ndoj shteg
rrugė mergimi po mi djeg
e kan marrė boten nė sy
n’ shpresė e shpirtė tash mė jan thy
djem,e vasha qe me besė
si harroj deri sa t vdes
se jan gjak e i imi fis
kem nji shqipe kem nji plis
kem nji gjuh kem nji kulturė
kem nji dhe nji lis e,gurė
kem nji mish e kem nji lkurė
kem nji mish e kem nji asht
kem nji kafk e gjuh te lashtė
kem nji tru e kem nji rrashtė
qe ajo nana lindė na i ka
bashk si moter edhe si vlla
prej nji zjarri na ka nda
prej nji lisi me shum degė
ku jetojmė sot toskė e gegė[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=SimSun]♪[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]
por un sot mbi gurė e zallė
po e shkruaj ah ktu nji hall
ma ndegjo moj bankė botrore
po ta jap besen arbnore
nė dash me fjal n ,dash me qelike
jam tue lidh ktu si publike[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Fjalen besen ilirike
hapur n faqe te internetit
le t’ sheh bota e dhe i detit
se un djali i i shqipnisė etnike
qe ish perlė e koh’ s antike
nji marrveshje e dua me ty
t’ mos mė rrijn gjith kta dy sy
tha e shterrė ne lot qerpiku
se tu u tallė po rrin,armiku
me at lojė prej meteliku
edhe korrupti i pa farė
shum kerdi ben ndėr shqiptarė
ma jep mua po i her at fron
ta lulzoj po at dheun tonė
un e ti t’ lidhim nji besė
pa ndoj hile e interes
autorė xhelal ferizi
[/FONT][/COLOR]

lirik 06-03-10 11:44

Titulli: Vargje nga autori Xhelal Ferizi
 
[COLOR=black][FONT=Verdana]N' qoftė se ti m' jep ndoj besė dore
autori xhelal ferizi penda mergimtare
per me u lidhė per tokė arbnore
kam me marrė un me ndihmė t' zotit
tokė e dhe tė kastriotit
kam me lidhė bashtina e ura
me zhvillim e kah kultura
edhe projekte strtategjike
gjith ku i thone shqipni etnike

popullin tim kam me e que para
e jo mjeranėt he u humb't fara

qe sa e moren do pushtet
na i shkretuen po tokė e det

ata jan lan n' korrupt t' pa fe
se q na i dogjen gurė e dhe
bankė botrore lule ftue
bes e fjal ti i lidh me mue

ta dhash besen e shqiptarit
kam me rrjedhė si ngjyra e arit
plot burime me ide
me e luzue shqipninė mbi dhe

nė tokė arbnore me u lidhė vneshta
se shqipninė un gjith e deshta

me at erė qė ėsht pa hile
si e ka lulja karajfile

e jo si pleshta e disa morra
si hiena e disa vorra

si do kurva e zemer qorra
qe shqipninė po duan me e thye
me genjeshtra fund e krye
po premtojnė me fjalė te kota
tue mashtrue me do zallota

ata korruptin e kan emer
qe nuk kan as shpirt as zemer
as pak gjak ndoj pikė shqiptari
veq se shiten kah dinari
e un besoj kah shqiptaria
e un besoj se kah kredija
kur te marr per fise t mija

me vjen mbrapa e gjith shqipnija

se per bes e shpirt te qiellit
kam me i lidh si rrezja e diellit

edhe progresin e zhvilimin
kam me,i zhdukė korrupt e,krimin

se per tradhti un nuk ja le
veq se shqiop si diell me nxe
jo me nxe per rankoviqa
per ushujza e kok iriqa
jo me nxe per mercenarin
por ne drite me qitė shqiptarin

ka me mbajtė te gjallė si shtyllė
siq e,mbanė qielli at yllė

kombi im me besė e fe
me e ndertue nji shqipni t' re

pse n' dor t' keqe ra shqipnija
ka ra ligji e pasurija
kahdo mblue e ka varfria

qe kush hallin nuk ja qanė
po ja nxijne po diell e hanė

shtri per toke n' mshirė t' vujtrisė
te agjentures s e trinitrisė

aman zot t i m jep fuqi,
t' flutroj n' krah pėrmbi ajri
mbi tradhtarė e mercenarė
sabtues e ziliqarė
e te bej kra permbi dhe
at shqipni qe e kam n' tri fe
qe u plagos kjo gjeraqinė
ta bėj t 'lumtur n' mot e stinė

e ti gzoj po gurė,e dhe
e ti ndali grek e shkje
zvarranik e belaqorė
shum sherbyes e puthadorė
qe genjejnė driten per diell
qe na na i prishin tokė e qiell
e nuk lėnė shqipe kombtare
mbi at token qehlibare
me u punsue as me jetue
por kahd o e kan varfrue
e kan lene si iqyqe nate
pa ju mbjell qepė as patate
veq se shkret me do djerrina
ne skamje e lot shkojne moti e stina
prandaj bankė pak shpirte a e ke
ma ndegjo fjalen mbi dhe

ta marr n'dorė po at timon
ti largoj djaj e demon

se un besė kam n' t' madhin zot
se shqipnija qe kjanė n' lot
kan me m dashtė me muaj e mot,

kur t ju hapi front e punė
caqe t reja, e plan pa dhunė
ehde te jetes lumturi
kahdo te kendshme bukuri
gjith ku i thone te lashtit atdhe
por si rrezja kam me i nxe
me punsime e pasuri
me jetue me dashuri

ne mirsi tė,re mėlmesė
kur t' ju fali rreze e shpresė

ardhmerinė me shpresė te ballit
me i vizllue kokrrat e zallit

mos me pas ma qikė as djalė
n' perendim me ikė me dalė
por se ne toke medtireane
me lulzue fushat dardane
pemė perime e bujqsia
kaho perlė me qenė shqipnija

jo me i kė me u mbytė n' valė deti
per nji vizė e lojė kurbeti
qe kurdisė ja ka demoni
mbreti i zi edhe padroni
autori xhelal ferizi penda e mergimtarit


[/FONT][/COLOR]


Te gjitha kohėt janė nė GMT +1. Ora tani ėshtė 12:09.

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.