PDA

View Full Version : Izrealiti Stephen Schwartz flet per SHQIPTARET


Arb
28-03-05, 16:32
Si nje gazetar dhe autor I pershire ne Historine Izrealite te Ballkanit dhe ceshtjet shoqerore per afro 30 vite, nuk mendoj se dikush tjeter mund te jete me I vemendshem se sa une ne ndjeshmerine qe perfshin ne marredhenjet ne mes te Izrealiteve, Serbeve, dhe popujve te tjere te Ballkanit dhe Sllaveve te Jugut. Libiri im, Sarajevo Rose, ne marredhenjet Izrealite-Muslimane ne Ballkanin Perendimor, tashme eshte publikuar. Ne te jam perpjekur qe te vej ne pah gabimet faktuale ne konkludimet e zonjes Gorin.

1.Zonja Gorin fillon me te konkluduarit se dhuna nga Shqiptaret Kosovare mund te pershkuhet si "terrorizem nga militantet Muslimane." Tani nuk ka dhe kurre nuk kane qene, ne kohet e fundit, "Militante Muslimane" ne Kosove, qe te jene ne anen e individeve e celulave te ndonje shteti Saudit apo shteti tjeter te Gjirit Persik, qe kane operuar permes agjensive te ndihmave. Shqiptaret e Kosoves perfshijne nje minoritet te madh katolik, te cilet nuk asgje me pak nacionaliste ne qendrimet e tyre se sa Muslimanet.

Te tri grupet e armatosura te perfshira ne luften kunder Serbise - Ushtria Clirimtare e Kosoves (UCK), Forcat e Armatosura te Republikes se Kosoves (FARK) dhe Levizja Kombetare per Clirimin e Kosoves (LKCK), te gjitha kane perfshire Katolike e po ashtu edhe Muslimane ne pozicionet komanduese dhe autoritete tjera. Asnje grup nuk ishte I organizuar ne baza Islamike. Shqiptarja me e famshme e koheve moderne ishte Nena Tereze. Biografisti I saj, nje mik personal I imi, Don Lush Gjergji, I cili jeton ne nje qytet te perzier Shqiptaro-Serb, te quajtur Viti. Ekzistojne famulltare Katolike anembane Kosoves.

2. Raporti I mesiperm I Zones Gorin eshte me shume I elaboruar me pohimin se Serbet "do te humbin Kosoven nga Shqiptaret Muslimane, fatet e te cileve jane tashme plotesisht ne duart e Fraksioneve nderkombetare Islamike." Gjersa Kosova do te humb Kosoven, nuk do te jete vetem nga Muslimanet, por nga pjesa madhore e Muslimaneve dhe Katolikeve Shqiptare. Nuk ka "grupe nderkombetare Islamike" qe jane te pranishme ose aktualisht te perfshira me Kosoven.

Asnje "grup nderkombetare Islamik" nuk ka qene I perfshire ne Luften e Kosoves. Bile grupacionet Saudite dhe grupe te tjera te Gjirit Persik te pemenduara me heret, te cilat operuan permes agjesive te ndihmave, ishin aktive vetem jashte Kosoves, ne Shqiperi dhe Maqedoni, deri sa luftimet ne Kosove perfunduan. Shqiptaret Muslimane te Kosoves jane skajshmerisht anti-Islamike dhe pro-Amerikane. Shqiperia arrestoj dhe depertoj grupin Islamik te "Rikthyesve Shqiptare" ne Egjipt, prej nga ata ishin provuar dhe zbatuar, dhe kane rrembyer pasurine e nje financuesi te Al-Kaides, Yasin Kadi, I cili banon ne Arabine Saudite

3. Zonja Gorin pohon se Kryeministri I Kosoves, Ramush Haradinaj eshte nje ekstremist Musliman. Ramush Haradinaj nuk eshte nje person fetar. Ai kurre nuk ka qene I perfshire ose I lidhur me ndonje grupa Islamik. Ai nuk ka lidhje me ndonje ideologji Islamike cfaredo qe te jete. Ai bile nuk eshte as nje "Musliman kulturor."

4. Zonja Gorin shprehet se NATO bombardoj Serbine "te ndaloj nje gjenocid qe mjekesia ligjore e konsideroj te pavertete." Po, gjenocidi eshte ndaluar. Nuk ndodhi. Asnjeri nuk ka pohuar se ka ndodhur, vetem se ishte bere orvatje. Gjenocidi nenkupton vrasjen e te gjithe popullit; qartesisht, Shqiptaret nuk ishin vrare te gjithe. Zonja Gorin me tej referohet se "cdo raport eksploziv qe vjen nga Ballkani - Bamiresit Islamike zi grupe furnizuese te terrorit, ne celulat terroriste te pa-mbuluara ne Bosnje dhe Kosove," gje qe demton reputacionin per moderim te Muslimaneve te Ballkanit. Faktet te pershkruara pjeserisht me larte, tregojne krejtesisht te kunderten.

Shqiperia I ka trajtuar agjentet Islamike shume ashper. Qendrat bamirese Islamike jane mbyllur nga Autoritetet Boshnjake, te cilat zene evidence te pazavendesueshme te aktivitetit te Al-Kaides ne Europe dhe ia dorezuan hulumtuesve te Amerikane. Anetaret e mbetur te celulave terroriste po ashtu u identifikuan dhe u neutralizuan me mbeshtetjen e autoriteteve Bosnjake. Asnje celule Islamike nuk eshte zene ne Kosova, pos perfaqesuesve bamires te lartpemendur Saudit dhe te Gjirit Persi, te cilet ishin hetuar arrestuar, dhe larguar, ose ne menyren tjeter aktivitetet e tyre jane paksuar.

5. Ne paragrafin e njejte, Zonja Gorin referohet ne trazirat e Marsit te vitit te kaluar ne Kosove si te koordinuara. Asnje gazatar serioz apo trup administrativ nderkombetar nuk ka bere nje pohim te ketille. Trazirat ne Kosove ne Mars 2005 sihin spontane, te shkaktuara nga pakenaqesia e udheqjes se Kosoves nga Kombet e Bashkuara, shkalle e larte e pa-punesise, deshtimi qe te ri-vendosin sherbimet publike te atilla si ujin dhe rrymen, kollapsi I sistemit te pensionimit, refuzimi per privatizimin e ekonomise, dhe pa-kenaqesi tjera te ngjajshme.

6. Zonja Gorin thote se, "Ne jemi informuar per varreza masive, 800.000 te zhvendosur, thoshte Bill Klinton." Varrezat masive me te vertete nuk jane zbuluar akoma ne Kosove, dhe ky ehste nje fakt I pa-sfiduar nga askush. Ekzistojne disa prej tyre dhe puna per eskavimin e tyre ehste e gjate. Afer nje milione Shqiptare te Kosoves ishin zhvendosur, depertuar, dhe larguar per ne Maqedoni, Shqiperi, Mal te Zi, Bosnje-Hercegovine, dhe bile ne Serbi, asshtu sic eshte pare ne raportet e transmetimeve te lajmeve ne te gjithe boten. Kampet e medha te refugjateve ne Maqedoni, Shqiperi dhe Mal te Zi nuk ishin fabrikime.

7. Zonja Gorin ka tentuar qe te zvogeloj numrin e viktimave Shqiptare nga agresioni Serb ne Kosove nga "100,000" tek "rreth 2,000." Masa prej 100.000 te vrarave dhe te zhdukurve ishte publikuar si me e larte gjate intervenimit ne Kosove perderisa atje nuk kishte gazetare nderkombetare brenda Kosove. Ishte nje vleresim. Numri I pranuar sot, I leshuar nga autoritetet Katolike, eshte perafersisht 12,500 Shqiptare te vrare dhe te zhdukur, shumica e tyre femije. Une nuk dua qe te bej loje numrash ne kete, pasi qe e konsideroj si degradues duke iu pergjigjur numrit te Izrealiteve te vrare gjate Holokaustit.

8. Zonja Gorin shprehet se "masakra e Recakut duket se ka qene e sajuar." Ky eshte nje pohim falls qe mund te merret seriozisht. Ata te cilet e bjne kete pohim I bashkohen akuzave qe dimplomati Amerikan William Walker, I cili vizitoj Recakun pasi ndodhi masakra, ishte gjithashtu nje mbeshtetes te "skuadrave te vdekjes" ne Ameriken Qendrore. Te dy akuzat burojne ne te majten Marksiste dhe jane fyese dhe cnjerezuese.

10. Zonja Gorin ri-shpreh pohimin e mirenjohur kontraversal se "Izrealitet dhe Serbet," te dy popujt ishin te persekutuar nga Brigadat Naziste Kroate, Boshnjake dhe Shqiptare gjete LDB." Numri me I vogel I te mbijetuarve Izrealite ne Ish Jugosllavi ne Luften e Dyte Boterore ishte ne Maqedoni, e cila ishte nen kontrollin Bullgar, ku 90 perqind te Izrealiteve jane depertuar dhe vrare. Numri me I larte I te mbijetuarve ishte ne Kosove, ku 62 perqind te Izrealiteve mbijetuan.

Serbia dhe Kroacia (me vone perfshire Bosnje-Hercegovinen) te dyja kishin nje numer te larte te martireve Izrealite gjate Holokaustit. Kryeqyteti Serb, Beogradi, ishte deklaruar nga Gjermanet si I pari Jundenrein, ose qyteti "I lire I Izrealiteve" ne Europe. Ne Bosnje, njesitet famekeqe te Waffen SS nuk kane luajtur rol ne terheqjen e Izrealiteve nga territori I tyre, e cila ishte bere nga Gjermanet dhe Kroatet. Boshnjake te WAffen SS ishin te ngarkuara te luftojne Partizanet Muslimane dhe Serbe, duke perfshire banoret e fshatrave nga te cilat shumica e te rekrutuareve vinin.

Sa I perket Shqiptareve, eshte e vertete se divizioni Shqiptar Skenderbeu Waffen SS ka dorezuar rreth 210 Izrealite ne Kosove tek Nazistet, Asnje Izrealit nuk iu eshte dorezuar Nazisteve ne Shqiperi, I cili ishte vend I vetem qe doli prej Luftes se dyte boterore me popullate me te madhe Izrealite se sa kishte ne fillim te luftes. Ky fakt eshte shenuar ne Muzeumin Memorial te Holokuaustit ne SHBA dhe nga Yad Yashim ne Izreal, ku Shqiptaret Muslimane jane nderuar si "fisniket e paster."

11. Zonja Gorin shprehet se "me 1999, nen presion te SHBA-ve dhe ne mes te protestave nga Izrealitet qe e dinin me mire, Izreali iu bashkua luftes se NATO-s kunder Jugosllavise, duke I lene Serbet te hutuar dhe te zemeruar ne nje kohe kur nje e madhe e Europes ishte tashme duke u gelltisur me nje vale te re kunder-Semitismit.

Sot, te gjithe ata Izrealite qe mbeten ne Kosove para intervenimit tone jane pastruar bashke me Serbet." Keto dy deklarata jane plotesisht te pa-sakta. Izreali nuk luajti asnje rol ne akcionin e NATO-s kunder Jugosllavise pos te ofroj ndihme mjeksore dhe strehim per refuxhatet Shqiptare, dhe une nuk e kuptoj pse nje akuzim I tille e pershirjes ne akcionet ushtarake duhet te behet kunder Izrealit. Komuniteti Izrealit tani ekziston ne Kosove, me qender ne Prizren dhe e njohur nga Komiteti I Perbashket I Distribuimit, organizata globale kryesore Izrealite e ndihmave.

13. Ne te njejtin paragraf, Zonja Gorin shprehet, "nje ambasador Italian, I kerkoj lidereve izrealite Amerikane qe te bejne thirrje per nderprerjen e bombardimeve mbi Jugosllavine, duke cituar se UCK-ja ishte e mbeshtetur nga veshje terrori Iraniane dhe se nje Kosove e Pavarur do te ishte nje udhe per te shperndare terrorin anembane Europes. "Ambasadori Italian" dhe veshjet mbeshtetese Iraniane" kane mbetur te pa-emer. Une nuk dyshoj se diplomati Italian, mbase ka qene I shqetesuar nga fluksi I Refugjateve Shqiptare ne vendin e tij, mund te kete bere nje deklarate me pa-pergjegjesi dhe mund te emerohet; une do te isha I interesuar te njoh identitetin e tij.

"Veshjet mbeshtetese te terrotit Iranian" te perfshira ne Kosove nuk mund te emertohen sepse nuk ato nuk ekzistojne. Iranianet nuk ishin dhe nuk jane perfshire ne Kosove aspak, edhe pse popullata Shqiptare Muslimane e Kosoves eshte se paku 30 perqind Shia. Sido qe te jete, Kosova nuk do te behet ure e shperndarjes se terrorit anembane Europes; ngarkesa e ketille mund te aplikohej me lehte ne Britanine, Gjermanine, Spanjen, Frances, dhe vete Italine.


14. Zonja Gorin shprehet se "Sot, Serbia eshte vendi I vetem I mbetur I multi-etnicitetit ne Ballkan, ku Serbet, Romet, Izrealitet, Shqiptaret dhe Muslimane te tjere, se bashku me 22 nacionalite te tjera bashke-jetojne. Kjo nuk eshte e sakte. Te gjitha nacionalitetet banojne, disa ne grupe te madha, ne Slloveni dhe Kroaci, te cilat nuk duan te konsiderohen Ballkan, por gjithashtu ne Bosnje-Hercegovine, Mal te Zi (historikisht ose tani pa shume Izrealite) dhe Maqedonia, e gjithashtu edhe Serbia. Maqedonia ka nje rrjet televiziv te Romeve I cili eshte unik ne Bote. Nuk ekzistojne territore te pastra etnike ne ish Jugosllavi.

15. Zonja Gorin shpreh pa-kenaqesi se gjyqi i Sllobodan Milloshevicit ne Hage ka marr 4 vite. Ajo me mire te cmoj standardet e larta dhe punen e durueshme te tribunalit. Ajo harron te permend se Milloshevici I eshte dorezuar tribunalit nga vete autoritetet Serbe.

17. Zonja Gorin sugjeron se Lideri Shqiptar I Kosoves, Ibrahim Rugova eshte nje Islamist, I cili, sikurse Jasir Arafati, "pranon ndihmen e Perendimit per aq sa arrin afer qellimit te tij." Ne realitet, ashtu sikur cdonjeri me njohuri qe e din rreth kesaj teme, arafati nuk ishte Musliman ne sensin fetar. Ai nuk I ka ndjekur faljet muslimane pos ngjarjeve zyrtare dhe eshte thene se nuk e din tekstin e te falurit. Ibrahim Rugova, sikur Ramush Haradinaj, nuk eshte nje person fetar. Ai gjithashtu kurre nuk eshte perfshire ose lidhur me ndonje grup islamik. Ai gjithashtu nuk ka ndonje lidhje me ideologjine islamike cfaredo qofte ajo. Ai gjithashtu nuk ehste bile nje "musliman kulturor."

Zonja Gorin eshte e mireseardhur ne opinionet e saj, por ato jane vetem opinione, dhe jane te bazuara ne fakt te vertetuar. E gjithe bota ishte deshmitare e aksioneve te regjimit te Milloshevicit ne ish Jugosllavi. Ata nuk mund te fshihen nga te dhenat historike duke krijuar paralele fallco. Serbia nuk eshte tani, dhe kurre nuk do te jete, Izreal. Ne realitet eshte nje vend ku urrejtja ndaj Izrealiteve eshte e parapergaditur.

Stephen Schwartz, nje autor dhe gazetar, eshte autor I Dy Fytyrat e Islamit: Shtepia e Saudit nga Tradita e Terrorit. Schwartz eshte nje kontribues I rregullt ne National Review, The Weekly Standard, dhe publikime tjera.

Artikulli eshte i perkthyer nga Gjuha Angleze[/b]