PDA

View Full Version : Si ta download windows XP servic pack2


dexter
07-04-07, 14:31
Pershndetje kush nga ju mund te me ndihmoj qe ta download windows XP servic PACK 2 dhe dua ta qes ne cd tung dexter .

dexter
07-04-07, 14:43
Dhe diqka se harrova pra te jet si CD BOOT pra te bej pun te formatoj nje kompjuter dhe ti ja instaloj windows xp servic pack 2 me te mira

Zero Cool
07-04-07, 19:00
ooooooooo shoki jem dexter,
Pyet ma mire, a don qe ne PC ku e ke te instaluar Windows XP te instalosh edhe Service Pack 2, apo don qe te besh nje CD ne te cilen do te jete e Windows XP i perbashket (slip streaming) me SP2 ?
1. Nese e ke Windows XP me apo pa Service Pack 1 , atehere instalo Windowsin dhe pastaj pa marre parasysh ne qfare formati jan SP1 dhe SP2, mund te instalosh keto .
Kurse nese don te fusesh SP2 ne nje CD e cila permbane vetem Windows XP atehere duhet te kesh njohuri pak ma teper, pa marre parasysh spjegimin (me fotografi) qe do ta jepja (vetem per ty se tkam jaran :wink: ).

Tani me trego qka don?

dexter
07-04-07, 22:47
Pershendetje ZERO COOL pajtohem me ty se nuk e kam shkruar temen aq kjart dhe kerkoj falje per ket dhe do te mundohem ne te ardhmen ti permisoj keto gabime .
Shiqo pytja ime eshte qe une po dua qe ta bej nje CD komplet me WINDOWS XP SERVIC PACK 2 nese mundesh me trego rrugen si te ja bej .
Pra nuk po dua ta instaloj servic pack 2 ne windows .
Pra thjesht ta bej nje CD timen me WINDOWS XP TE INTEGRUAR ME SERVIC PACK 2 qe ta perdor per formatim te PC ndonjeher .
Shpresoj qe isha i kjart dhe FLM PER RRESPEKT ME TE MIRA NGA DEXTER .

Zero Cool
08-04-07, 11:57
Per formatim te PC mundesh me perdore edhe Windows XP pa service Packs! Por te ja fillojme ate qe don ti:


Nese keni nje CD te mehershme me Windows XP ne te cilen nuk eshte i integruar SP2, atehere eshte mire ta integroni SP2 keshtu qe do te keni "drivers" te nevojshem per PC-ne tuaj. Ketu po mendoj ne disa "drivers" si qe jane "drivers" per PCI Express kartelen apo VGA kartelen e integruar ne motherboard, si dhe shume tjere.
E gjitha qka ju nevojitet eshte nje CD me Windows XP pa SP2 (Service Pack 2).

Nese i ben te gjitha ashtu si do ti spjegoj une suksesi eshte i 100%

Krijimi i CD-se

1 Bere nje strukture te "folderave" ne C: (direkt ne particionin e Hard Diskut C: ). Do te duket keshtu:

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Dirs.png


2. Kopjo permbajtjen e CD-se sate te Windows XP, me te gjithe "folderat" e mshefur, ne C:\SS\XP . Tani struktura e "folderave" do te duket keshtu:

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_DirsXP.png


3. Shkarko SP2 Service Pack (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a&displaylang=en) te plote (Network Installation). Dhe ruje ne "folderin" C:\SS\SP .

* Nese linku i dhene nuk punon atehere kerko ne google kete: WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe , dhe instaloje ne "folderin" e dhene.

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_DownloadSP.png

Kur shkarkimi eshte bere kliko te START pastaj RUN shkruje CMD dhe shtyp ENTER
Hapet nje dritare e zeze (MS-Dos) ne te cilen duhet te shkruash origjinal keshtu: CD \ dhe shtype ENTER
Tani ne ate dritaren e zeze(MS-Dos) do te shkruan keshtu C:\>

4. Nese ke arrite qe aty te shkruan C:\> atehere shkruaj kete komande (pa gabime) si ne foto dhe shtyp ENTER

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_ExtractSP.png

Zero Cool
08-04-07, 12:10
5. Tani hapet nje dritare e vogel ku duhet te caktosh ku do te behet extraktimi i Service Packut. Kliko te Browse dhe caktoje "folderin" C:\SS\SP

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_ExtractSPdir.png

6. Kliko OK the "filet do te extraktohen ne "folderin"e caktuar

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_ExtractingSP.png

7. Struktura e "folderave" tani do te duket keshtu:

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_FilesMoved.png

8. Integroje Service Pack-un me kete komande:
cd \SS\SP\i386\update kliko ENTER
pastaj
/integrate:c:\SS\XP kliko ENTER
shiqo foton:

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_update.png

Zero Cool
08-04-07, 12:23
9. Tani integrimi do te filloj dhe do te hapet nje dritare ku mund te shihet procesi i integrimit

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Integrate.png

10. Dhe ne fund lajmerimi i integrimit te suksesshem

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Integrated.png

11. Tani struktura e "folderave" eshte modifikuar (sepse ka te integruar SP2) dhe duket keshtu:

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_IntegratedDirs.png

12. E gjithe kjo deri me tani ishte per integrimin e SP2 ne Windows XP, mirepo kjo CD ende nuk eshte "bootable" (startim automatik). Per ta bere kete na nevojitet nje program me emrin IsoBuster (http://www.isobuster.com/) . Ky program duhet te paguhet por e ka edhe funkcionin Shareware qe dmth nje perdorim i limituar kohor.
Pra shkarko IsoBuster, dhe instaloje, hape IsoBuster dhe nese te pyet per cilin funkcion do te percaktohesh atehere kliko per "Free funct only" dhe shkarko, updates nese ka.
http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_IsoBuster_NoMedia.png

Zero Cool
08-04-07, 12:41
13. Fute ne CD\DVD-Stacionin e PC-se sate CD-ne e Windows XP, dhe kur te filloj instalimi i Windows XP anuloje. Tani te IsoBuster kliko ne pullen "refresh" dhe shko ne anen e majte te "folderi" "CD/Session 1/Track 01/Bootable CD" .
Ne anen e djathte do te shohesh kete "folder" "Microsoft Corporation.img"

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_IsoBuster_BootableCD.png

14. Kliko me anen e djathte te mausit mbi kete "folder" "Microsoft Corporation.img" dhe zgjidh opcionin "Extract Microsoft Corporation.img". Ruje te C:\SS\ISO-Buster "folderi" (te cilin e kemi bere qysh ne fillim).

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_IsoBuster_Extract.png

15. Shiqo ne fotografine e siperme te +...iso se si shkruan WXPFPP_EN , te ju ndoshta do te shkruan ndryshe sido qe te shkruan mbaje mend ose shkruja me nje leter origjinal ashtu sepse na nevojitet me vone.

16. Tani do te bejme CD-ne e Windows XP me SP2 te integruar. Me se lehti eshte me NERO

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Nero_MakeBootDisk.png

17. Kliko te Make Bootable Disc, pastaj te Boot konfiguroje si ne fotografine e meposhtme:

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Nero_BootTab.png

Zero Cool
08-04-07, 12:52
18. Edhe te ISO konfiguroje si ne foton e meposhtme:

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Nero_ISO_Tab.png

19. Te LABEL duhet te shkruash emrin e CD-se i cili duhet te jete identik me ate origjinal, (shiqo spjegimin te 15).

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Nero_LabelTab.png

20. Tani i kemi konfiguruar te gjitha dhe klikojme te pulla "New" lart ne te majte, hapet dritare e re dhe vendos "filet e nevojshme per kopjim.
Shko te "C:\SS\XP" , selekto te gjitha "folderat" ne anen e djathte, dhe me anen e majt te mausit te mbajtur te shtypur, terhjeki ne vendin e zbrazet si ne fotografi:

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Nero_Main.png

21. Fute nje CD te zbrazet ne CD/DVD stacion dhe kliko te ikona Burn (shiqo foton me poshte).

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Nero_MainBurn.png

Zero Cool
08-04-07, 12:55
22. Kjo ishte e tėra......... Huh mke lodh dexter ahahahaha, tani e ke CD-ne me Windows XP dhe SP2 te integruar ne te, dhe e cila eshte "bootable".

http://img.photobucket.com/albums/v155/zerocoolnl/download/SlipStreamSP2_Nero_Burning.png
Sukses .................... ZC

dexter
11-04-07, 16:14
Pershendetje ZERO COOL te falenderoj shum per punen qe me kushtove vertet te kam munduar dhe per ket te falenderoj shummm nga ana ime me rrespekt DEXTER .
Gjith te mirat my friends dhe njeher flmmmmmmmm shummmmmmmm .