PDA

View Full Version : Mezoterapia


Linka_pz
31-08-07, 18:02
Per mezoterapine ka kohe qe flitet ne mjekesine estetike dhe perben terapine me te zgjedhur per celulitin dhe lipodistrofine. Per here te pare eshte praktikuar nga Dr. Michel Pistor ne 1952. Ne 1987 eshte pranuar nga Akademia Mjekesore Franceze si pjese e mjekesise tradicionale.
Ne France me teper se 15.000 mjeke kurojne me teper se 60 000 paciente ne dite me ane te kesaj terapie. 14 shtete nga Europa , Afrika dhe Amerika Lindore te cilat bejne pjese ne Shoqaten Internacionale te Mezohttp://www.mjeksia.net/wp-content/9.jpg (http://www.mjeksia.net/wp-content/9.jpg)terapise e praktikojne me sukses ate.
Kuptimi i fjales mezoterapi do te thote terapia e shtreses se mesme te lekures. Duke perdorur shiringa shume te holla me gjatesi 4-6 mm injektohen lokalisht sasi shume te vogla ilacesh. Sipas indikimit perdoren perzierje te ndryshme ilacesh te cilat injektohen 5-10 minuta poshte lekures. Mezoterapia bazohet ne praktikat e tjera mjekesore.
Ne cilat raste perdorim mezoterapine?
Perdorime Estetike

Celuliti
Renia e flokeve
Plasaritjet e lekures te cilat krijohen gjate adoleshences ose shtatzanise
Rinimi i fytyres
Shenjat e plageve (cikatricet) Perdorime te Tjera

Reumatologji
Probleme ne qarkullimin e gjakut (varicet dhe ulcerat e krijuara nga varicet )
Migrena
Mjekesia Sportive Minimumi ndermjet seancave te mezoterapise duhet te jete 1 jave. Ilaci qe injektohet ne nje seance nuk duhet te kaloje dozen prej 10cc. Efektet anesore zakonisht ndodhin kur ka seanca me te shpeshta dhe kur kalohet doza e lejuar.
Kur nuk duhet te perdorim mezoterapine?

Insuficiencia kardiake
Diabet
Probleme ne veshka
Paciente qe perdorin antikoagulatore.