PDA

View Full Version : SINQERITETI


RRUSHI
09-03-04, 16:25
Sinqeriteti eshte nje nga vetit me te qmuara qe posedon qenja njerzore , por ne jeten e perditshme ka raste qe keqperdoret kjo veti ...
Pyetja ime eshte me sa vijon-----
A mendoni se jeni te sinqert ?
Ne rast se po, kur mendoni se jeni te sinqert ?
Si reflektohet ne jeten tuaj ?
Pozitivisht ne qfar raste ?
Negativisht kur dhe si ?


Pres mendimet tuaja----me rrespekt kalaveshi me rrush :wink:

lazdrani
11-03-04, 20:51
I neruari RRUSHI

Mendoje qe gjithmone mundohem te jem i sinqert me personat qe i dua dhe me dojne.
Jam i hapure ne qdo problem qe njeriu i shfaqet ne jete si ato pozitive dhe ato negative mundohem te beje mire aty ku mundem.
Rastet negative nuk mundem te permendi per arsye se nuk lejoje veten te kem kontakt me ata persona te tille.Nuk jam perfekt si qdo njeri por mundohem se paku te jem i sinqert.
Teme e bukure kjo por edhe shume kohe te jap njeriu nje pergjigjje qe ti ndoshta e prete nga antaret e forumit.Ndoshta sa per fillim jeni i kenaqure me mendimin tim.
Perzemersisht te pershendes Zotri RRUSHI :wink:

Barbaroza
12-03-04, 09:52
Pershendetje RRUSHI!
Per te thene per veten se jam e sinqerte,nuk mundem,kjo u takon ta thone personat me te cilet komunikoj,e per t'u munduar te jem e sinqerte,mundohem deri ne maximum e sa ia arrij nuk mund te prognozoj.Por,kam verejtur se komunikimet ndryshojne shume nga ato qe behen live dhe ato nepermes chatit ose msn sepse eshte shume me lehte kur ke te besh me nje person live dhe mund te kuptoheni lehte ne bisede se sa ato bisedat permes chateve ku sado te mundohesh te jesh i sinqerte,mjafton qe nje fjale jo e gjetur me vend,ta prishe krejt imazhin e personalitetit tend.
Une zakonisht mundohem te sillem sinqerisht me personat qe e meritojne sinqeritetin tim,perndryshe nese fillon te me keqkuptoje,nuk e zgjas shume.
Natyrisht se keto biseda ndikojne edhe negativisht edhe pozitivisht.Nese personi fillon te te keqkuptoje ne bisede,ai mund te ndikoje qe tere biseda te marre rrjedha negative dhe asasjelltas.

Gentiana
12-03-04, 11:59
Pershendetje Rrushi, per te gjitha pytje se ke ber rreth sinqeritetit,do te mundohem te pergjigjem,dhe sigurisht sinqerisht :wink:
Un mendoj se jam e sinqert,po njeriu vehten asgje nuk sheh,keshtu qe a jam e sinqert kte e din tjeret, familja shoqeria dhe rrethi me cilin komunikoj per dit,dhe meqe e qmoj shum kte veti(sinqeritetin)dhe te kunderten e ksaj nuk mundem ta duroj, ateher ma merr mendja se jam e sinqert. Kjo ndikon si positivisht ashtu nganjeher edhe negativisht,sepse njerzit kte e keqkuptojn.
Nuk dua qe te levdoj vehten sepse nuk kam qef :oops: po un ma merr mendja se jam e sinqert.

Genta

mirsad
14-03-04, 10:27
desha te theme se sinqeriteti eshte nje gje qe nuk dua humbur..personalishte une ēdo here mundohem te jeme i isnqerte por edhe ekte e kame se sapoe kuptoje s ekomunikuesi ime nuk eshte i isnqerte mundohem ta largoje me sinqeritet nga biseda apo diskutim..nqs s enuk largohet pa tjeter se edhe une behem sikur ai te pakten ato pak minuta...
perseri ta theksoje nuk ve gje mbi sinqeritetin.kalofshi mire te gjithe

mirsad
14-03-04, 10:32
desha te theme edhe nje gje siq e tha edhe BARBAROZA. sinqeriteti ndryshon edhe ng aata live dhe nga ata ne msn chate...une desha te theme nje gje asnjehere nuk genjeje ne chate.keshtuqe me thone perse genjene keshtuqe desha sdesha humbet sinqeriteti ne ate bisede nga te dy palet..perkrahi mendimet e barbarozes...
qofshi mire bye

qika_pr
29-05-04, 15:56
Pershendetje RRUSHI
Pasi eshte ne pytje sinqeriteti do te ju pergjimgjem shum sinqert
jam e sinqert por jo gjithkund ne chat psh jo

sinqeriteti nuk nje gje qe ne e fitojme ose munde te themi qe nga kjo dite dua te jem e sinqert,njeriu qe eshte i sinqert eshte gjithmon i sinqert edhe nese ai sinqeritet i shkon ne dem tij.

Jam e sinqert pozitiv ateher kur e di qe nese nuk jam joreale peson dikush
ate nuk e dua

Jam e sinqert negavishte ateher kur e di qe e lendoj diken qe e dua por me duhet te behem e sinqert se pesoj une


Gete ka then:Sinqeritet apsolut eshte naivitet.

Maca
31-05-04, 23:16
E sinqert jam aty ku duhet ne momentin e duhur per personin e duhur dhe aj/o qe ja vlen sinqeritetin tim por ne shumicen e rrasteve jam e sinqert dhe pres tma kthej sinqeritetin personi kundert me te cilin bisedoj por kjo ndodh rrall...kshtu qe behem dit e me shum e pasinqert sepse sinqeriteti njeriut ne diten e sotme keqeprdoret shume...

P.sh jam e sinqert me miqte mij,shok,shoqe,familje,me dashnorin hehe etj... :wink:

E pa sinqert jam ne chat jo perher por ne shumicen e rrasteve po...ose dikend qe thjesht zdu ta njoh mir dhe tme njoh thjesht sjam e sinqert por pasi juve jau tregova kete dobesi tash e dini se sa jam e sinqert hahaha

Tungi Nga Maca :twisted:

alipasha
03-06-04, 20:35
SINQERITETI

Motivet te cilat e terheqin njeriun ne pune, e te cilat e shtyejne qe ta kryeje ate ne menyre te perkryer, dhe e stimu-lojne t'i perballoje mundimit ne te, apo te investoje shume per te, jane te shumta dhe te ndryshme. Disa prej atyre moti-veve jane te aferta, gati mund te shihen edhe me punen, nderkaq disa te tjera jane te mbyllura, te cilat fshihen ne thellesite e shpirtit. Ndoshta njeriu mund te mos e vereje faktorin nga i cili eshte ndikuar, edhe pse ai, ne fakt, e'shte sekreti i shtytjes per veprimin e asaj qe e ka bere, apo qe nuk e ka bere.
Instinktet e njohura njerezore jane kriteret e sjelljes se pergjithshme. Lehte eshte ta identifikosh, ne levizjet e nje-riut para teje, dashurine e tij ndaj vetes, kerkimin e shpeti-mit, lakmine e tij ndaj pasurise, animin e tij kah mburrja, apo apetitet e tij per dominim.
Ne te shumten e rasteve, ndjenjat e pelqimit, urrejtjes, imitimit apo menjemadhesise, jane burim i bisedave qe zhvillohen ne mes njerezve dhe veprimeve qe ndodhin ne mes tyre.
Islami me vemendje te madhe i ndjek qellimet te cilat i percjellin veprat e njerezve, si dhe ndjenjat e reagimet te cilat i shoqerojne ato.
Vlera e punes ne Islam, para se gjithash, kthehet ne natyren e motiveve te cilat e nxiten ate.
Njeriu mund te jape dhurate te mrekullueshme, sepse ai deshiron me artin e bamiresise t'i perfitoje zemrat, ndersa disa here mund te jape sepse deshiron t'ua ktheje me miresi atyre qe i paraprine dhe i bene te mira.

Te dy metodat jane nder, per te cilin stimulon ndjenja e njeriut, pozitive apo negative, ne veten e vet, sig e shpre-hin kete psikologet. Mirepo, Islami e merr parasysh sadaka-ne (lemoshenj vetem, nese ajo eshte e paster nga njollat e pasioneve, dhe nese eshte e sinqerte, vetem per hir te All-Uahut, sig e pershkruan kete Kur'ani fisnik:
"Ne po ju ushqejme vetem per hir te All-llahut dhe prej jush nuk kerkojme ndonje shperblim e as falende-rim." (El-Insan: 9)

"Ai qe jep pasurine e vet e pastrohet. E jo per ta shperblyer ndoke qe i ka here mire me pare. Por vetem per te fituar kenaqesine e Zotit te vet, me te lartit. Per Zotin, ai do te ge'zoje ate kenaqesi!" (El-Lejl: 18-21)
Me qellim te konsolidimit te orientimeve te zemres, dhe sigurimit te zhveshjes se saj nga pasionet e ulta, Pej-gamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] thote: "Veprat shperblehen sipas qellimeve, dhe gdokujt i takon ajo qe e ka per qellim. Prandaj, kush shperngulet per hir te All-llahut dhe te Derguarit te Tij, shperngulja e tij mbetet te All-llahu dhe i Derguari i Tij. Ndersa shperngulja e kujt eshte qe te gjeje disa te mira te kesaj bote, ose te martohet me ndonje femer, shperngulja e tij mbetet per ate gka ka pasur per geffim."/Transmetojne Buhariu dhe Muslimi/

Mijera udhetare e kalojne rrugen prej Mekkes ne Medi-ne per aspirata te ndryshme, mirepo qellimi i ngadhnjimit te fese dhe jetesimi i saj eshte ajo qe e dallon muhaxhirin (ate qe shperngulet me motive fetare sh.p.) nga udhetari i thje-shte, edhe pse forma e veprimit eshte e njejte per te dyte.

Per ate, kush e le Mekken dhe shkon ne Medine, duke ikur e ruajtur besimin e vet nga sprovimet, dhe me qellim te ngritjes se kalase se shtetit te ri ne truallin e vet te ri, personi i ketille eshte muhaxhir; nderkaq ai i cili udheton per geshtje tjera, ai nuk ka asgje te perbashket me hixhretin (shpernguljen).

Qellimi i shendoshe dhe zemra e sinqerte per Zotin e bote've, e ngrene poziten e nje pune te thjeshte te" kesaj bote, dhe e shnderrojne ne adhurim te pranuar.
Ne te kunderten! i shkaterron edhe qellimet e errta dhe adhurimet ekskluzive, dhe i shnderron ne mekate te she'm-tuara, ashtuqe njeriu nuk fiton prej tyre asgje, pos lodhjes ne kryerjen e tyre, perpos deshtimit dhe humbjes.

Njeriu ndodh qe te ndertoje nje pallat me mure te larta e foaje te gjera; po ashtu, mund te mbjell nje kopsht me dege" t^kthyera dhe fryte te leshuara. Ai, ndermjet pallatit te tij te larte dhe kopshtit te rregulluar bukur, konsiderohet prej mbreterve te" botes; mirepo, nese ai, permes pallatit dhe mbjelljes, ka patur per qellim t'u ndihmoje edhe njerezve, ai prej tyre do te kete sevap te pandalshem.

Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] thote: "Kush e nderton nje ndertese, pa i here tjetrit padrejtesi dhe armiqesi, apo, kush mbjell digka, pa i here tjetrit padrejtesi dhe armiqesi, atij do t'i vazhdoje shperblimi derisa ate do ta shfrytezoje ndonje prej krijesave te All-llahut te Lartesuar!!" /Transmeton Ahmedi/
"Qdo musliman, i cili mbjell ndonje peme apo bime, dhe prej saj ha ndonje shpeze apo njeri, ajo do te jete per ate sadaka." /Transmeton Muslimi/

Bile edhe kenaqesite te cilat i ka lakmi njeriu, nese jane me qellim te mire dhe cak fisnik, marrin karakter adhu-rimi fetar. Keshtu, kur njeriu ka marredhenie intime me bashkeshorten e vet, dhe me kete ka per qellim qe ta mbroje nderin dhe mos t'i shkel normat fetare, ai ne kete ka shper-blim; "edhe ne marredheniet tuaja legjitime ka lemoshe."
Po ashtu, ajo me te cilen e ushqen veten, si dhe femijet e bashkeshorten e tij, ka shperblim ne baze te qellimit te mire i cili e shoqeron.

Transmetohet nga Sa'd Iben Ebi Vekasi, se Pejgamberi i All-llahut i ka thene atij: "Qdo gje qe e jep lemoshe, duke e kerkuar me te kenaqesine e All-llahut, shperblehet per te, bile edhe per ate me te <cilen e ushqen gruan." /Transmeton Buhariu/
Pejgamberi i All-llahut thote: "Ajo me te cilen e ushqen veten, eshte lemoshe per ty, ajo me te cilen e ushqen femijen tend, eshte lemoshe per ty, ajo me te cilen e ushqen gruan tende, eshte lemoshe per ty, ajo me te cilen e ushqen robin tend, eshte lemoshe per ty." /Transmeton Buhariu/

Eshte realitet se, pasi njeriu i eshte nenshtruar All-llahut dhe e ka pastruar qellimin e tij, levizjet dhe qendri-met e tij, gjumi dhe zgjuarja e tij konsiderohen hapa per te arritur te kenaqesia e All-llahut. Dikush ndoshta mund te mos kete mundesi ta kryeje nje veper te mire te cilen e deshiron, per shkak te mungeses se pasurise apo dobesise se shendetit, mirepo All-llahu i di fshehtesite e shpirtrave, dhe, ate qe e deshiron reformen, e ngren ne pozitat e refor-matoreve, ate qe lakmon xhihadin, e ngren ne gradat e muxhahideve (luftetareve), sepse karakteri i deshires se tyre tek All-llahu i Madherishem rendon me teper sesa pamun-desia e mjeteve!!

lulja
09-06-04, 08:48
sinqeriteti eshte njegje te cilen duhet mbajtur te gjitha sigurit qe te mos te zhgenjehesh dhe te mos tradhtosh dikend pamar parasysh gjinin se sinqeriteti nuk dallon gjini femrore apo mashkullore dhe sodomos duhesh te jesh i sinqert edhe me shoqeri dhe me familje kurse kjo gje me pelqen kur eshte ndokush i sinqert

turisti
24-08-04, 22:37
Pershendetje te gjithve.

Mendimi im eshte se SINQERITETI i permban te gjithe vetit pozitive.Sa me shume ,sinqeriteti eshte me i madhe,sa me pake-sinqeriteti shkrihet gradualisht. :wink:

suzi
30-08-04, 14:10
[size=18][color=orange] roll: sinqeriteti eshte qelesi per me ra ne bunar..... :roll:

Loloku
30-08-04, 14:45
Marrė nė pėrgjithėsi, sinqeriteti po pėrjeton tejkalimin si vyrtyt dhe gjithėnjė e mė shumė po pėrmbytet nga pragmatizmi. Megjiithatė, askush nuk ka forcėn e logjikės sė mjaftueshme ta tejkalojė si njė vlerė tė pakrahasueshme njerėzore!

Mė duket se vlera shėrbyese po i skadon me tė padrejtė dhe gjithėnjė e mė shumė po behemi rob te interesave, tė cilat tejkalojnė kornizėn e domosdoshmerisė sė sinqeritetit pėr rrethanat qė po jetojmė!

Kur rethanat dominohen nga pragmatizmi dhe pėrfitimi, sinqeriteti zėvendėsohet me korrektesinė!

nitushe
09-09-04, 08:55
Ne shumicen e rasteve jam e sinqert, mirepo kaniher edhe njerzit po lendohen pse une po jom ashtu :(

Albonita
11-06-11, 07:27
Te jesh i Sincert..nuk esht Gabim..une jam shum e sincerte dhe jam shum telorance deri ne pik te fundit , ..por te jesh i Sincert dhe te telerosh me pa te sincertin..eshte gabim shum i madhe ...e atyre duhet me jav thy tyrit Boxa:biggrin: ska sot sinceritet te asnjo hic asht prish Bota pasha Daden :biggrin:

tipi engjellor
13-06-11, 15:50
Te jesh i Sincert..nuk esht Gabim..une jam shum e sincerte dhe jam shum telorance deri ne pik te fundit , ..por te jesh i Sincert dhe te telerosh me pa te sincertin..eshte gabim shum i madhe ...e atyre duhet me jav thy tyrit Boxa:biggrin: ska sot sinceritet te asnjo hic asht prish Bota pasha Daden :biggrin:

ev me te pas pas afer pa te perqafu se kisha lene....per kete qe ke citu.....

emine
17-06-11, 19:46
Disa thone se jan te sinqert edhe kure e dine se po genjen edhe kur jan te vedishem se bashkebisedusi e di qe ai genjen,dhe disa tjer jane te sinqert perball vetes dhe tjereve ,pa mendu pasojat dhe reagimet e tjreve,kta njerz besojne ne sinqeritet dhe nderotojne nje jete te mundimshme po qetsia qe kan kta njerz ne shpirt eshte me e rendesishme sa paragjykimet e tjereve
nuk eshte viktim i sinqerti,viktim eshte ai njeri qe naperkemb shpirtin fisnik te njerezve te sinqert,,,fatkesisht ne jeten time kam has shume rradh en njerz te sinqert,dhe kure kan qen te sinqert deri en ate pike kure njerzit mendojne en egon e tyre dhe interesat e tyre ateher shendrrohen ne njerz qe mendone kurr si ke njofte dhe taku.Disa njerz se meritojne te jesh e sinqert me ta,vetem aty ku mendon tju thuash,shporru sepse me je shpif si njeri neveritem kure me flet,aty jam 100% e sinqert sepse se tham pa mendu ashtu!

Hajra
28-08-11, 11:43
.....do te duhej te ishte parim per secilin,