PDA

View Full Version : Piroshka


Barbaroza
17-05-04, 11:06
Ketu kam nje recete shume te mire te Piroshkave.Po e shkruaj ashtu siq e pergatis une:

Marrim nje ene dhe ne te i perziejme:
3 ve
1 gote(te ujit)sheqer
1 gote(te ujit)vaj
qumesht sipas deshires(duhet te jete i vaket),varet sa doni te nxini brum
pak kripe
tharm buke pak,miell dhe e len brumin 30 minuta.
Pastaj i ndan kulašet si te pites dhe i tehollon ne forme katrore ose te rrumbullaket dhe pasi ua qet Fillin,i fergon ne felteren me vaj!

FILLI:
1 ve
pak kripe
qumesht
pershute
sallame
djathe
kerpudha
Te gjitha keto i grin ne rende,ua qet ngapak ne mes kulaševe dhe i mbeshtjell ne formen siq deshironi por me e preferuar eshte ne forme katrori!

orhanvardar
17-10-06, 11:10
Ketu kam nje recete shume te mire te Piroshkave.Po e shkruaj ashtu siq e pergatis une:

Marrim nje ene dhe ne te i perziejme:
3 ve
1 gote(te ujit)sheqer
1 gote(te ujit)vaj
qumesht sipas deshires(duhet te jete i vaket),varet sa doni te nxini brum
pak kripe
tharm buke pak,miell dhe e len brumin 30 minuta.
Pastaj i ndan kulašet si te pites dhe i tehollon ne forme katrore ose te rrumbullaket dhe pasi ua qet Fillin,i fergon ne felteren me vaj!

FILLI:
1 ve
pak kripe
qumesht
pershute
sallame
djathe
kerpudha
Te gjitha keto i grin ne rende,ua qet ngapak ne mes kulaševe dhe i mbeshtjell ne formen siq deshironi por me e preferuar eshte ne forme katrori!

http://img157.imageshack.us/img157/3886/kindexke8.jpg

http://www.arnavutuz.biz/forum/index.php?topic=436.0