PDA

View Full Version : Aparati marres dixhital CI


Kercovari
05-12-04, 15:23
javascript:bbstyle(-1)
Digitalb ka be edhe publikimin e cmimeve te digialb paketes, dhe jen te mendimit se cmimi nuk do te jete me i larte se 14 Euro ne muaj per paketen e plote(Paketa I-II) ku do te transmetohen 12 Kanale Televizive.

Per te pare programet e platformes Digitalb ne satelit juve ju nevijiten:
Aparati marres sateltor digital me, minimumi nje nderfaqje Commom Iterface CI-Slot.

Nje modul per leximin e kartave te kriptimit Conax (CAM)Condition Access Modull,qe ju mundeson dekriptimin e sinjaleve Radio Televizive Satelitore.(PSH.Conax CAM,Dragon Cam,Magik Cam,Matrix Cam) te cilet mund te i gjeni ne cdo shitore te aparateve satelitore,dhe Karta e autorizimit Digit-Alb(Conax Smart Card),e cila leshohet vetem nga shitesit e autorizuar te Digit-Alb.

Individ te cilet me perpara jan pajisur me apartin marres digital te llojit,
SAT RecieverCI. me nje nderfaqje apo me dy,pa problem mund te ndjekin platformen programore Digit-Alb,kurse ato me dy nderfaqje edhe platformen televizive digitale te Albanisat,e kam fjalen per klientet e tanishem te Albaniasat,kurse ato te cilet deshirojne te shihin te dy platformat televizive duhet te pajisen me aparat marres digjital satelitor te llojit Sat Reciever II.qe do te thote aparat marres me dy nderfaqje(Slot).CI.CAM.
Nese ju kam ndihmuar shikim te kendshem.
Kercovari

Kercovari
18-12-04, 12:01
Aparati marres dixhital DVB-HD-Sattelitor
------------------------------------------------

Eshte nje pajisje dixhitale Satelitore e cila jo mundeson perkrah ndjekjeve te kanaleve SAT-dixhitale,edhe regjistrimin e programeve mvaresisht nga kapaciteti i plakes s`ngurte HD.Hard Disk.
Ne treg mund te gjeni lloje te ndryshem te aparateve duke filluar nga,HD:40 Gb,60,80,120,160,220,dhe 260 Gb,Giga Byte,qe do te thote regjistrim prej 40.oresh deri ne 240.ore me mundesi Editimi dhe shikim kurre te doni.
Per keto lloji aparati marres nuk keni nevoje te pajiseni me Antene marrese specijale,por vetem duhet be nderrimi i LNB-se,Low Nois Block Konvertori,nga ai me nje prize dalese,Singl LNB-e tek Dual LNB-e me dy priza dalese te tipit Univerzal,Frekuenca 10.7-11.7. 11.7-12.7 Ghz,qe do te thote se prej Konverterit deri tek aparati marres shtrihen dy kablo Koaksijal qe ben te mundur furnizim me sinjal te dy Tunerat.
Ky lloj aparati ju mundeson ndjekjen edhe te programeve komercijal-te kriptuar,dhe eshte nje pajisje me kater nderfaqje Comomm Interface,dy nga te cilit te gatshem te lexojne kartat pa CAM-Modul,dhe dy me CAM-module,gje qe ju mundeson te kurseni leket per blerje te CAM-Modulit.

Ketu duhet pasur kujdes gjate blerjes se ketij aparati,te kerkoni aparatin me nderfaqje qe ben leximin e kartes pa CAM-Modul,CI-Slot,CONAX per te ndjekur platformen dixhitale Digitalb,dhe Irdeto II te Albaniasat.
DiseqC celesi dhe sinjali komandues USALS, mundeson qe te instaloni edhe DiseqC Motor,i cili ju mundeson ndjekjen e me shume se 30.Sateliteve Orbital duke filluar nga 45 Grad ne lindje,deri ne 45 Grad ne perendim,90 Grad ne shkalle rrethi.
Cka ju intereson me shume pyetni,me deshir do te ju pergjigjem.
Me respekt Kercovari.

Kercovari
19-12-04, 12:01
http://www.technisat.de/de/produkte/produkteview.php?kid=16,38&pid=918

LNB-e Konverter i gjeni ne forma te ndryshme dhe madhesi,poashtu edhe te dhena teknike si frekuenca hyrje -dalje.
LNB-e Singel Univerzal
--------------------------
Singel LNB-e Univerzal vehet ne perdorim per te ndjekur kanale Radio televizive nga nje Sat pozicion,dhe antena te levizeshme te pajisura me DiseqC Motor,qe ju mundeson kapjen e me shume Satelit Orbital.

Dual LNB-e Univerzal
------------------------
Eshte nje konverter marres i cili ju mundeson te ndicni kanale Radiotelevizive te nje SAT-Pozicioni per dy shfrytezues,gjegjesihst dy aparate marres dixhital,ose nje aparati marres dhe nje PC-SAT Kart SKY 2,nga i cili mund te ndjekim Kanale Radiotelevizive permes Pc-se,dhe poashtu kycjen edhe ne Internet.

Mono Blok Univerzal LNB-e.
-------------------------------
Ketu kemi te bejme me dy Konverter Univerzal ne nje shtepiz te kunstruiruar per te ndjekur dy SAT-Pozicione mvaresisht mga distanca ne grad.P.Sh. Monoblok Konvertri me nje distance 6.Gard mund te ndjekim pa levizur antenen Astra 19 grad ne lindje,dhe Eutelsat Hotbird 13 grad ne lindje,ose te tjere tek te cilit nuk eshte distanca me e madhe se 6 grade.

Quatro Switch LNB-e Univerzal
-----------------------------------
Nje pajisje marrese e jashtme qe na mundeson te ndjekim nje SAT-pozicion per kater shfrytezues.
P.Sh.Kemi pozicionu Antenen Satelitore ne drejtim te Satelitit Eutelsat 16 Grad ne lindje,aty edhe ku ndjekim Kanale Radiotelivizive Shqiptare,dhe kemi nje shtepi apo banes ku banojne me shume familje,per te mos renditur te kater familjet kater Antene Sateitore,mjafton vetem nje Parabol dhe nje Konverter i llojit Quatro Switch Univerzal,nga i cili shtrihen vetem kater kablo koaksijal deri tek aparatet marrese,duke patur kujdes qe largesija prej Antenes deri tek aparati marres te mos jet me i gjate se 20-30 metra,sepse mund te shkaktoj edhe humbje ne Video Kualitet.

Quatro LNB-e.
---------------
Eshte nje pajisje e jashtme dixhitale nga e cila i kemi kater bloqe Satelitor ndaras njeri prej tjetrit,keshtu qe,ky lloj Konvertri perdoret dhe vehet ne perdorim vetem per te be instalime te Antenave per 8-300 shfrytezues,dhe asesi nuk kycet dirikt ne aparatin marres,por vetem permes te ashtequajtur Multi Switch-DiseqC,celesit apo ndares te sinjaleve,te njohuri si GIGA Antena Individuale apo Kolektive.

Vazhdon!

Kercovari
20-12-04, 12:29
Singel LNB-e eshte edhe varijanti me i thjshte per te mare sinjale Radiotelevizeve. Kercimi nga frekuenca te ulta tek ato te larta behet permes gjeneratorit 22 kHz-celesit,dhe furnizimi i polaritetit me energji elektrike nga aparati marres,ato 14V.Polariteti Vertikal,dhe 18V.ai Horizontal.
Ne rastin konkret edhe ketu hasim tek definimi i kater SAT-Bloqeve te clit perfshin nje hapsire te gjerre veprimi prej 4000 MHz(Megaherc).
Per realizimin dhe venje ne perdorim te kater SAT-Bloqeve,rolin kryesor e luajne dy Oscilator LOF(Frekuenc Osciluese Lokale) 9.75 GHz(Gigaherc) te bandit te ulet,dhe 10.6 GHz,te bandit te larte.

Kater SAT-Bloqe
--------------------------

I- Low Band Frekuenca 10.7 GHz-11.7 GHz Poarizimi Vertikal /V/.
II- Low Band Frekuenca 10.7 GHz-11.7 GHz Polarizimi Horizontal/H/
III- High Band Frekuenca 11.7 GHz-12.7 GHz Polarizimi Vertikal/V/.
!V- High Band Frekuenca 11.7 GHz-12.7 GHz Polarizimi Horizontal/H/.

Keto jan Frekuencat hyrje ne LNB-e Konvertrit,kurse Frekuencat dajle te Konvertrit paraprakisht jen te definuara dhe shtrihen ne nje hapesire prej
950 MHz deri 2150 MHz qe eshte barazi me Band gjanesi prej 1200 MHz.
Eshte karakteristike ketu te permend se dy Bande te ulta si ai Vertikal poashtu edhe ai Horizontal,me perpara kan sherbyer dhe kan qene te rezervuar per transmetim te sinjaleve Analoge,dhe qe sherbejne edhe sote, edhe pse tanime ne keto rrjet transmetues dita me dite transmetohen edhe sinjale Dixhitale dhe permbajtje te ndryshme Multimediale.
Ketu shihet se Mikrovalet Elektromagnetike transmetohen ne kater Bande Frekuencash,dhe mu per kete eshte e mundur kycja e mijerave Kanale Raditelevizive.

Vazhdon.....................

Kercovari
21-12-04, 10:31
vazhdon........

Parabol Antena
------------------

Parabol Antene eshte mjeti pa te cilin nuk do te ishte e mundur kapja e sinjaleve Satelitor.I gjejme ne forma te ndryshme dhe madhesi,duke filuar nga ato me te vogla deri tek ato te medha.
Sinjali i reflektuar nga Sateliti-Downlink Stacioni leshohen ne siperfaqe te tokes ne hapesir gjeografike te kufizuar,e njohur si Zona e ndritshme(Footprintzone).Antena i merr keto sinjale dhe i mbledhe ne nje reth te ngushte i njohur si rreth i nxehte(Brenpunkt) dhe me pastaj i reflekton ne Konverter,i cili ben edhe perforcimin e tyre,limimin e frekuencave dhe permes kabllos koaksijal barten ne aparatin marres.
Prandaj,per te ndjekur sinjalet Satelitor,madhesija e antenave ndryshon nga vendi ne vend ne perputhshmeri me parametrat e zones s` ndritshme.
P.sh. Per te ndjekur Satelitin Eutelsat 16 grad ne lindje,Antena me nje dijameter 80 cm.ketu ne perendim eshte e mjaftueshme,sepse zona e ndritshme eshte ne nivel maksimal,por edhe ketu vlen parimi sa me e madhe Parabol Antena,aq me i forte edhe sinjali.

Parobol Antena Ovale
-------------------------
Eshte nje nder Antenat me te preferuara gati gjithkun ku zona e ndritshme eshte e mjaftuar per te ndjekur sinjalet Satelitor ne shume vende te perendimit,por edhe ne trojet Shqiptare me perjashtim te madhesis.Nese duam qe te kemi shikim te pastar,dhe kapjen edhe te sateleiteve te tjere,asesi madhesija e antenes nuk duhet te jete me e vogel se 120 cm,edhepse per te ndjekur Eutelsat 16 grad ne lindje,antena me dijameter 80 cm. eshte e mjaftueshme edhe ne trojet Shqiptare deri diku.
Perparesia tek ky lloji Anetash eshte se munden te vehen ne perdorim edhe DiseqC Motora,dhe te behen te levizeshme si zgjidhje me e mire per te ndjekur me shume pozicione Satelitor,por edhe kushte atmosferike ndikojne me pak negativihst ne to si per shembull,fortuna me shi dhe bora.

Super Beam Antena
-----------------------
Jan te nje diametri shume me te madhe se sa Antenat Ovale duke filuar nga ato te diametrit 12o cm,deri tek ato 8-10 metra,por edhe ne forme jen me te thella.Ky lloji Antenash vehet ne perdorim ne vende ku zona e ndritshme eshte shume e dobet,perdoren per qeshtje Ushtarake,se dhe si trnasmetues te sinjaleve te UPlink Stacioneve.

Camping SAT Antena
-------------------------

Jen te nje dijametri prej 40 cm deri ne 55 cm,dhe i gjejme ne forme rrethi ovale,dhe ne forme kuadrati qe me se shumti montohen tek Camping Auotomobila,
Per te ndjekur programe Satelitor,ne treg mund te gjeni edhe aparate marres perkates te cilit per te ve ne perdorim mjafton edhe Bateria 12 Volt.

Vazhdon.......!

Kercovari
22-12-04, 11:22
Multi Feed Antena Satelitore
---------------------------------
Per te ndjekur sinjale Satelitor te me shume Sateliteve pa levizur Antenen,ne treg mund te gjeni pajisje te jashtme Parabol Antena te llojit Multifeed.Eshte nje pajisje me nje binar(Shine)ku mund te perforcoheni dy e me shume Konvertor Univerzal,deri ne 16-te,keshtu qe ju mundeson te ndicni 16-te Satelit Orbital si ato te pozicionu ne Lindje,poashtu edhe ato te pozicionu ne Perendim.
Nderlidhja behet permes DiseqC celsave jo konvencional 2/1 dhe 4/1 te cilit ndahen ne dy grupe,ato pozicion dhe opcion DiseqC-Schallter,Celes,me dy priza hyrje dhe nj dalje,ose kater priza hyrje nje dalje.
Pra,per te vene ne fukcion nje pajisje te jashtme me dy Konverter,apo dy pajisje te pozicionu ne dy drejtime me nga nje Konverte,perdoret DiseqC celesi pozicion 2/1,per tre Konverter,nje celes 2/1 pozicion,dhe nje celes 2/1 opcion,kater Konverter nje celes pozicion 4/1, per pese konverter apo pese pozicione sateleitore nje DiseqC celes 4/1 pozicion,dhe nje celes 2/1 opcion,kurse per 16-te Konverter ju nevoiten 4x4/1 celes pozicion dhe 1x4/1 celes opcion, keshtu qe me ne funde te gjithe keto vehen ne funkcion vetem permes nje kabllo kaoaksijal i shtrrire deri tek aparati marres Receiver(Demodulatore).
Ketu duhet patur kujdes qe gjate sintonizimit te aparatit marres dixhital te behet edhe rradhitja e Sateliteve ne porte A B C D ato te nderlidhjes pozicion duke filur nga Sateliti i pare ne lindje,e pastaj ato ne perendim,poashtu ky kriter vlene edhe per Satelitet qe keni ve ne verzioni opcion te rradhiten ne porte A/A A/B A/C A/D,dhe keshtu me rradhe mvaresisht te aparatit marres te cili ndryshojne njeri prej tjetrit edhe pse funkcioni eshte i ngjashem,bile kemi edhe te tille ku Satelitet jen te rradhitur numerikisht prej 1 deri ne 16 apo 32.Ketu duhet rradhitur Satelitet i pari ne lindje ne Antena 1, dhe pasi te keni rradhitur ato ne lindje,filoni te rradhitni Satelitet te pozicionu ne perendim .
Posa te keni hapur faqen ne aparatin marres LNB.Konfiguracion duhet hapur edhe gjeneratori DiseqC-Schalter,celes 1..2..Ke tu do te vereni se do te shtrohet kerkesa se cfare Konverteri duani te veni ne perdorim,te tipit Univerzal apo diq tjeter.Pasi kemi te bejme me LNB-e Konverter te tipit Univerzal,verifiko duke shtypur bitonin OK per cdo hape qe keni marre.Disa lloje te aparateve marres posa te keni verifikuar se keni ve ne perdorim LNB.kenverter Univerzal ,kerkojne te verifikoni Frekuencen Oscilluese per bandin LOW-9750 MHz dhe Higt 10600 MHz,ose 9.75,10.6.

Vazhdon...................

Kercovari
27-01-05, 11:58
Si zgjidhje me e mire per te ndjekur sa me shum pozicione satelitor,natyrisht,edhe me e lira te pajiseni me nje anten satelitore Rotor Sat Antena.Rotori mund te montohet edhe tek disa aparrate marres dixhital te cilit keni pasur ne perdorim deri me tani te cilit kan te shenuar ne permbajtjet edhe DiseqC-schalter 1...2 si gjenerator qe mban nen kontroll dhe jep urdhra per te levizur motorin ne pozicionin e kerkuar,ose thjesht Usals-sinjali(Steuerungs Signal,gjer.).
Motoret i gjejme ne treg nga me te ndryshmit si P.sh.kemi motora te cilit kan mundesi te levizin Paraboll Antena te dijametrit deri ne 100.cm.120.cm.e me shume,poashtu edhe rugetimi gjegjesisht rrotullimi eshte i kufizuar ne shkelle rrethi prej 90.grad,e deri ne 180.grade.
Prandaj,gjate blerjes te keni parasysh keto te dhena Teknike per te blere motorin per te cilin jeni edhe te interesuar.
Pajisja marrese e jashtme Paraboll Antena perbehet perj nje Parabol Pasqyre,dhe nje Konverter Univerzal LNB-e, Frekuenca.10.75 GHz.12.75.GHz.
Vijon..................

Kercovari
27-01-05, 21:10
Firma Italijane Stab-Usals eshte edhe prodhuesi me i njuhur ne tregun Europian per prodhim te DiseqC Motor Sat Dixhital si ai MD.100. dhe MD 120.te cilit mund te gjeni ne treg me cmim 70-80.Euro.
Teknologjia e persosur mundeson qe ky lloj motori jo vetem te identifikoj Satelitet natyrisht paraprakisht te memorizuar,por edhe ju u mundeson deri ne 50.000.mi rrotullime deri ne shkalle rrethi 180.grad,qe do te thot nga pika <O> 90.grad ne lindje dhe 90.grade ne perendim dhe pa problem mund te ndiqni deri ne 32.pozicione satelitor.
Poashtu edhe Firma Slovene Gorenje Elrad prodhon po te njejtit Motor Sat Dixhital,po disi te ndryshem nga ky i permendur me lart ne forme por jo edhe ne funkcion,po edhe cmimi eshte me i lire ne krahasim me Stab Usals Motor perafersisht diku 50.Euro.

Sqarim:
DiseqC(Digital Satelite Equipment Contro)dhe eshte nje sinjal komandues.Ne munges te ketij sinjali qe del nga Riciveri(Demodulatori)Dixhital,dhe permes koblo koaksial bartet deri te motori nuk do te ishte e mundur as motori te vehet ne funkion,e as te kemi mundesi te ndjekim kanale Rtv Sateklitor.Pra,si qe shihni se aparati marres dixhital eshte dhe shtabi komandues nga ku dalin te gjitha urdhrat.
Prandaj,duhet te kemi kujdes edhe gjat blerjes se aparatit marres dixhital te ket te shenuar shenjen DiseqC dhe te mos jete me pak se DiseqC-1...2,kurse te modelet me te ri i gjejme edhe ne verzion DiseqC 1..2..3...4,edhe me te persosur se paraardhesit.

Vijon.........

Kercovari
30-01-05, 19:09
javascript:bbstyle(-1)

Kercovari
01-02-05, 16:14
Ky lloj Motori Sat dixhital ka mundesi te komandohet edhe permes kompjutrit ne se paraprakisht ken pajisur PC.tuaj me SKY.Sat kart 2,i cili u mundeson per te ndjekur Kanale RTV-SAT Dixhitale.
Motor H/H.MD-Motori Dixhital 100.Mund te ve ne levizje Antena Satelitori te diametrit 100.cm te nje peshe jo me shum se 15.Kg.Kurse po i njejti motor H/H.MD-120.te diametrit 120.cm.te peshes deri ne 18.Kg.
Jo te gjithe aparatet marres Sat Dixhital/Riciver kan te integruar gjeneratorin Usals.
Ne treg mund te gjeni Aparate marres te cilit kan te shenuar shenjen Diseq.C Usals,por edhe njolloj tjeter i tek i cili verehet shenja DiseqC 1..2 te cilit si gjenerator per te levizur Antenat Sat dixhitale Motorike kan zgjedh Verzionin "Go TO X" i cili nenkupton se memorizimi i levizjes behet ne menyr manuale sipas renditjes te sateliteve,por vetem gjat montimit ne filim,dhe pasi te ken vene keto te dhena ne Memorje zghidhja e Sat-Pozicioneve ecen ne menyr Automatike.
Ketu vlen te permen se posa te keni hapur menin Motor do te shihni se me pare duhet te zgjidhni Satelitin,pastaj me butonin F1.hapni meni te motorit ku do te ju paraqiten shenjat memorizo poziten-leviz kah lindje-leviz ka perendimi-kethehu ne pozicionin e meparshem dhe keshtu me rradhe,dhe nese nuk u permbaheni rregullave do te shihni se motori leviz ne menyr te pa kontrolluar.
Testi qe mund te ju ndihmoj qe me lehte te gjeni Saatelitin e deshiruar ne fund te cdo faqje gjenden dy hapesira te shenuara si Level Control,njera paraqet Sinjal Forcen e tjetra sinjal Kualitet.
Ketu duhet patur kujdes qe sinjal forca te arrij shkallen jo me pak se 60-65 % kurse sinjal kualiteti mund te ecen deri ne 80-100 % mvaresisht nga zona e ndritshme te Satelitit (Fotprintzone).
Tek aparatet marres dixhital DiseqC Usals do te vereni se posa te keni hapur Meni Usals qe ne filim kerkohet te jepni te dhenat e pozites gjeografike,Longituda dhe Brajtituda,pastaj levizja e motorit lindje -perndim,memorizo poziten,memorizo rugetimin gjegjesihst levizjen.
Tek ky lloj motori do te hasni ne veshtirsi vetem deri sa te keni gjetur Satelitin e pare dhe e keni ve memorje perdorim,pastaj s`do te keni veshtirsi sepse Motori vetem i ka ne memorje Koordinatat,juve u mbetet vetem te shkoni duke memorizuar satelitet siq kam cek edhe me nalt me pare ato te pozicionu ne Lindje e me pastaj ato ne perendim.

Longituda:
Hapsira gjeografike e vendit ku jetoni-Grade ne Lindje Shkalle te gjate.
Breitituda/Laitituda Hapsira gjeografike ne shkalle te gjere,grad Veri.
P.sh. Te marim Prishtine dhe Tetoven gjenden gati ne te njejtin meridijan,hapesire gjeogrike si ne shkalle te gjate poashte ne shkelle te gjere.
Ketu Longituta eshte perafersihst 21.8E kurse Laitituda afro 43N.
Tek keto te dhena toleranca te mos jete me shume 1.per cdo hapesir sepse te dhena te gabuara ke mundesi qe Motori dhe aparati mares te anashkalojne Satetelitin te cilin e keni ve ne momorje.
Gjate montimite te motorit po edhe antenes duhet patur kujdes qe pika <O> e Motorit te jete ne drejtim te Jugut "S"poashtu role te veqante luan edhe Elevacioni i Motorit po edhe i vete Antenes.
Laitituda ne pricip eshte edhe shkalla e Elevatorit te Motorit kurse ai i Antenes bie per disa grade,prandaj lereni Elevatorin e Antenes ne nje pike ku vet mund te konstatoni se perafersisht duhet te jete e perforcuar aq sa te mundeni te ulni apo ngreni deri sa te keni gjete Satelitin e pere dhe ku sinjali eshte i mjaftueshem,e me pastaj mund te beni justifikimin.

Vijon..............!

Kercovari
01-02-05, 21:58
Gjeni vendin perkates per te instaluar Antene Motorike duke patur kujdes qe te keni pamje te mire ne horizont te hapur,ndertesa te nalta dhe drunj mund te ju bejne pengesa te medha per te marre sinjalet satelitor,poashtu duhet te llogarintni qe Antena motorike te ket nje levizje pa pengesa Lindje-Perendim apo djathtas majtas.
Shtiza ku duhet te montoni Antenen te jete i metalit te forte,hekur.
Poashto ketu duhet pastur kujdes qe bartesi i antenes te nivelohet,te veni nen Libel,sepse nese eshte i shtremberuar ne nje ane apo anen tjeter,do te paraqiten probleme ose ne Elevacion ose ne Pozicion te Sateliteve dhe keshtu gjithnje do te keni pengesa ne Video-Adio sinjal.
Sinjali i pa mjaftueshem ne marresin dixhital do te ju paraqes nje fotografi ne Ekranin tuaj ne forme Mozaiku,kjo eshte edhe shenja e pare se akoma nuk e keni kry punen ne nivel te duhur,por kjo nuk do te thote se "Ah kjo pune nuk eshte per mua"por vazhdoni te beni justifikimin e Antenes dersa ne Ekran te keni Fotografi korekte,apo sinjal te mjaftueshem ne Sinjal Level Kontrol.
Teknikisht hapsira e mbuluar me sinjal Satelitor matet me decibel wat(dbw) duke filuar aty ku sinjali eshte me i forte 45.dbw,deri te me i dobeti prej 35-40.dbw,dhe kure te ndajme keto te dhena ne perqindje do te shohim per te ndjekur sinjale Satelitor nevoiten prej 24-27 dbw i mjaftueshem per aparratin marres te mbaj nen kontrol permbajtjet dixhitale.

Vijon............!

Kercovari
03-02-05, 14:03
Satelitin e pare qe duhet te Instaloni sapas pozites gjeografike,duke mare ne konsiderim Longituda,eshte Sateliti me i afert qe perputhet me Longituden ne grade i cili nuk duhet te jete me i larget se 5.Grade.
P.sh.Pozita Gjeografike ne Prishtine apo Tetove eshte 21.8E.grade ne lindje satelitin me te afert keni Astra 19.2E.ne lindje,ose Astra 3A 23.5E ne lindje,por une do te ju keshilloja qe ne kete rast te merni Satelitin Astra 19.2E.ne lindje sepse ketu kemi te bejme me nje Sinjal Satelitor shume me te forte,qe do te keni me lehte te gjeni Sinjalin dhe Pozicionin dhe keshtu edhe justifikimin e Rotor Antenes Satelitore.

Me poshte keni edhe Tabelen e sateliteve me te ndjekur nga ku mund te beni edhe renditjen sipas pozites Gjeografike te vendit ku jetoni.
"E" Satelit te pozicionu ne Lindje:
Siriu 2 4.8E
Eutelsat w 3 7E
Eutelsat W 10E
Hotbird 13E
Eutelsat W 2 16E
Astra 19.2E
Astra 3A 23.5E
Arabsat 26E
Astra 2 28.2E ose Eurobird
Eutelsat W4 36E ose Eutelsatseasat
Euroasiasat dhe Turksat 42E

"W" Satelit te pozicionu ne Perendim:
Thor 2/3 O.8W
Intelsat 707 1W
Amos 1 4 W
Telecom 2C 5 W
Telecom 2A/2D 8 W
Telstar 12 15 W
Intelsat 901 18 W
Hispasat 1A/B/C 30 W

Vlen te cek se ndermjet ketyre sateliteve ka edhe te tjere te cilet mund te Instalohen sipas deshires nese kjo nuk eshte bere nga vete prodhuesi,po ne kohe te fundit te gjithe Aparatet marres Dixhital gati vine paraprakisht te reguluar dhe te renditur,juve u mbetet qe permes kusorit te teledirigjuesit te verifikoni se cilin Satelit keni ndermend dhe doni te ndiqni.

Sqarim: Vetem te dini se te gjithe satelitet Komunikues jan te Stacionu dhe te Pozicionu 36.000.Km.Permbi Ekuator,dhe levizin me te njejten shpejtesi te Tokes,dhe mund te ndodhe qe ndonjeher te mbetemi ne kolaps Informativ Satelitor por jo me shume se 45.min dhe kjo gje ndodhe me shume naten,mvaresisht nga hija e Satelitit Tokesor Hanes.

Vijon.................!

Kercovari
03-02-05, 17:29
Trevat te banuara me shqiptare gjenden ne keto pozite Gjeografike:
Longituda: 19-22E

Braitituda: 40-43N
Informata me te sakta per qdo vendbanim mund te merni ne dhomen e Katastrit Komunal ku edhe jeni banor,po keto te dhena i gjeni edhe ne harten gjeografike apo harta topografike me te sakta.

Nese keni bere Instalimin korekt dhe keni gjete Satilitin e deshiruar,merreni nje program nese eshte i instaluar dhe shihni se cka po ndodhe,nese nuk ka asnje program te Instaluar kethehun ne Menu:Kerkim Automatik-Kerkim Manual dhe zgjithni Kerkim FTP-Programe te lira,TP-Kerko Transponder,ose Alle-te gjitha,shtype butonin "Ok" Riciveri do te filloj te beje kerkimin,gjegjesisht Instalim te Kanaleve RTV-Satelitor. Shkoni ne satelit te rradhes,veproni po ne te njejten menyr per te gjith satelitet.
Pasi te keni be Instalim te gjithe Sateliteve dhe Programeve,tani mund te perforconi edhe Motorin edhe Elevacionin e Antenes.Nga ketu cdo gje ecen Autimatikisht.

Kujdes!Mos e ckyqni Riciverin perderisa Motori eshte ne Levizje,sepse mund te vije deri te fshirja e permbajtjeve qe kene ve ne Memorie me pare,dhe nese nje gje e tille u ndodhe dash e pa dash pa dyshim duhet te filona nga e para po me pare duhet te merni Menu Motor dhe kerko me kursorin Motor auf <O>Stellen,kethe Motorin ne piken <O>Reset.
Ose "Go To X" "O" mvaresisht sinjalit komandues te Riciverit.
Duhet te keni kujdes se deri ku eshte limiti i Rrotullimit te Motorit qe keni ven ne perdorim.
Ka lloje Motorash te cilet pika e fundit eshte 65E deri ne 65W ne perendim,e sikur ju te keni ve ne memorie ne Lindje Turksat 42E dhe Hispasat 30W,athere tek Turksat verifiko Rugetimin-Schritweise "OK",poashtu edhe tek Hispasat,qe do te thote se deri ketu eshte e dhe limiti-Kufiri.

Probleme qe mund te hasni! / Shkaku / / Ndihma /
--------------------------------
Motori nuk Leviz................... (Ka ren Softweri i Riciverit) (Ckyqe nga korenti per 30 sek.dhe kyqe prape)!
-----------------------------------------------------------------------------------
Motori leviz ngadal.................(Gjate levizje e keni ckyqur disa here)(Jepi komandon Ridrejtim/Neueausrichtung.gjer.)
------------------------------------------------------------------------------------
Motori ka humbur te gjithe Pozicionet Satelitore........(Keni dhene Komando falco)(Mereni nje satelit cilin doni dhe shkoni Ridrejtim).
------------------------------------------------------------------------------------
Motori ka bloku jashte limiti.............(Riciveri i ka dhene Komando falco)(Nuk keni ven ne memorje Limitin.Rendit Satelitet prej fillimi dhe tek i fundit ne lindje verifiko Limit "OK"poashte edhe tek i fundit neperendim.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ndalet Motori veten deri tek disa Pozicione satelitor,nuk ecen deri tek i fundit.............(Deri ketu keni be Kufizimin) Shlyej Kufizimin qe ke be dhe Risi ve ne memorie Pozicionet qe do.
-------------------------------------------------------------------------------------
Motori nuk Fokusohet ne pozitat satelitore te maparshem............(S`keni be justifikimin e Antenes Korekt)(Fillo nga e para te rendisish Satelitet ne pozicion te kerkuar,justifiko Antenen-Antene Konfiguracion, merre nje satelit qe ke me afer dhe shtyp butonin Leviz-Bewege gjer.U ndal Motori,leviz Manual Motorin me te gjithe trupe deri sa te keni sinjal te mjaftuar.
------------------------------------------------------------------------------------
Jan te kapshem vetem disa Satelit,ne mes,ne skaj te Lindjes apo Perendimit......................(Justifikim Falco)(Justifiko Elevacioni edhe te Motorit edhe te Antenes. Nga pervoja ime mereni satelitin Sirius,regullo Antenen te keni Sinjal te mjaftuar siq e kam cek edhe me larte,pastaj shko tek Sat-Turksat,dhe me ne fund tek Sat-Hispasat.
Keni fotografi Korekte dhe sinjal te mjaftuar tek te tre keto Satelit,ia keni arrit qellimit.Shikim te kendshem dhe suksese Koleg i Nderuar.

Vijon.....!

Kercovari
04-02-05, 11:07
GigaSat Antena
------------------

Keni kursyer para qe te ndertoni nje shtepi te re,apo te beni rireparim te se vjetres?.
Keni menduar ndonjeher ju si prind sot, se teknollogjija Multimediale ecen me hapa te pershpejtuar?.
A e dine se e ardhmja e se nesermes eshte Telvizioni Satelitor HDTV,dhe se neser do te keni mundesi te kyqeni ne Internet vetem permes Antenes satelitore?.
Qe neser te mos ju dhemb koka,bejeni ato sot!
Qe nga themeli i shtepis juaj duhet menduar per te ardhmen e femive te juaj,siq mendoni se shtepija ka nevoje per Instalime Elektrike,mendoni edhe per Intstalime Multimediale ku jo me shum se nje Investim prej afro 2000.Euro,per 50.vjetet e ardhshem bile edhe me shume femija i juaj s`duhet te vras koken si te ja bej dhe ku.
Po perpara se te sqaroj se cka eshte netevertet GigaAntena te merremi pakes me Instalim,gjegjesisht shtrirje te gypave te mases plastike dhe kablo koaksial,TT,dhe NET-Lan kablo nderlidhje.
Kerkoni nga Arkitekti i juaj qe te ju pregatis nje plan mu per keto nderlidhje Multimediale.Po nje plan te tille me pak mund mundeni te skiconi edhe vete.
Po si te bej une kete?.Thjeshte!
Qe nga themeli i shtepis bodrumi,e deri ne kulm,vendosni ne mure nje gyp te mases plastike te ngjashme me ato te ujrave te zeza te nje trashesije apo FI.10.cm.Ne bodrum zgjidhni vendin perkates dhe leni nje hapesir ne mure 50x50.cm ky eshte vendi ku edhe do te kyqen te gjithe gypat plastik duke logarit edhe kryesorin FI.10.cm.Nga ketu terhiqni gypat plastik ne te gjithe dhomat deri tek priza Multimediale veqas per cdo dhome.Gypi te mos jete ne brendesi me i ngusht se 3.cm qe me vone pa problem te terhiqni 2 kablo koaksial 0.7.mm. 1 kablo TT dhe 1 kablo Net-Lan.Keto kablo me vone mund te i perdorni sipas nevojes,por edhe qe ne filim jan me se te nevojshme sepse u mundeson nga nje e vetmja prize(Shteker)te kyqeni ne rrjetin Satelitor,sistemet Televizive Kablovike dhe Teresitike,Telefon dhe Internet nderlidhje LAN apo Stocker,dhe kombinime te ndryshme per me vone.
Prizat Mutimediale per momentin vertet jan nder me te shtrejtat dhe sillen diku prej 20-30 Euro,por po te llogarisim mundesit qe na ofrojne sdo mend se jan edhe me te nevojshme dhe zgjidhje me e mire per te nesermen.

Vijon..............!

Kercovari
05-02-05, 09:16
Paraprakisht planifikoni se ku do te jet dhoma e juaj e punes sepse ketu keni nevoje per me shume priza Multimediale qe me vone te krijoni Direktoriumin tuaj,nga ku do te keni ne mbikeqyrje te gjithe shtepin si dhomat e fjetjes te femive te juaj,dhe po nga ketu ju mund te dirigjoni dhe te mbani nene kontrol femit se cka u lejohet te ndjekin qoft programe Televizive apo kyqje ne Internet,poashtu ketu e keni edhe nje mini central telefonike Interne nga ku mundeni per cdo mengjez te zgjoni femit per te shkuar ne shkolle pa ngaren shkalleve nalt e poshte,etje.etj.
Deri tek Direktorium dhoma duhet te shtroni gypa te mases plastike po aq sa keni dhoma ne shtepi gjejgesisht,priza Multimediale.

Pse dy kablo Koaksial?
-------------------------

Sinjalet e Programeve satelitor barten permes Frekuacash me te larta ne krahasim me ato te rrjetit Kablovik Televiziv dhe ato Toksor.
Eshte gjetur per momentin zgjidhje vetem per bartje te sinjaleve Televizive Tokosere permes te ashtequajturit "Multiswitch"Celsit i cili perdoret per ndarje te sinjaleve Satelitor ku edhe mund te kyqen deri ne Kater satelit orbital,dhe me kaskadim te sinjaleve furnizohem me Sinjal Televiziv Satelitor dhe Tokesor prej 8 deri ne 300 shfrytezues,mund te kyqen deri ne 300 Riciver.
Pastaj,Video Regjistratori me shirit chromo celuloid"traka"tanime eshte zavendsuar me ato te Plakes Ngurte "HD"Hard disk dhe nese keni ndermend dhe do te ndodhe,qe te paiseni me nje Riciver Hd,eshte me se e nevojshme qe te keni dy hyrje kablo Koaksial sepse ketu kemi tebejme me nje aparat te llojit Dy Tjuner,njeri per te ndjekur dhe tejetri per te regjistruar program te cilin keni ndermend te regjistroni.

Vijon.............!

Kercovari
06-02-05, 13:29
Po ky lloj nderlidhje nuk mudeson bartje te CATV-Tv-Kablovik sinjalit sepse menyra e sitemit kablovik dhe Frekuenca jan te ndryshme ne krahasim me ato Tokesor te cilat sillen prej 95.KHz- 195.KHz te njohur si Bande.

VHF-I Kanali 1-4
VHF-III-Kanali 5-20
UHF-II dhe IV-Kanali 21-69

Kurse sinjali i CATV bartet permes Bandi Specijal prej Kanali 69. e tutje dhe per te ndjekur keto Programe RTV cdo aparat Televiziv eshte i pajisur me Tjuner Univerzal i gatshem te kape cdo sinjal.Bile ne koh te fundit mund te gjeni edhe aparate Tv qe kan te kombinuar edhe Riciver Satelitor dhe jan te njohur si aparate televisiv TV-DVB-S,Televizion Digitale Vedeo Broadcasting-Satelite,dhe te gatshem me qfare do aparati shtese te kycni qofshin ato qe funkcionojne me sinjale qe kam permend me larte apo sinjal RGBdhe VHS-S,qe nenkupton se po i njejti Aparat televiviz u mundeson te perdorni edhe si Kompjuter Monitor duke u sherbyer ne kycje VHS.S.

Instalimi Kablo LAN-Net
---------------------------
Shumica nga ju tanime e ka te njohur se qe do te thote LAN nderlidhje dhe pse eshte me i preferuar se kycje USB.
Kemi te bejme me nje linje e cila garantom shpejtesi me te madhe ne bartje te permbajtjeve(Daten)ne krahasim me kyqje USB.
Po edhe nderlidhja prej kompjutri ne kompjuter preferohet qe te behet permes LAN-kablo i cili u mundeson qe sistemi kompjuterik te funkcionon pa probleme dhe ne kohe.
Ju mund te keni nje Internet linje qoft Kablo apo ADSL dhe vetem permes nje Aparati PC-Nderlidhje i cili nuk koshton me shume se 50.Euro keni mundesi te kyqni edhe dy apo tre te tjere,dhe mu per ato eshte me se nevojshme qe paraprkisht te keni kablo te instaluar,dhe e gjithe kjo ecen permes Drejtoris ku eshte i Instaluar Kompjutri baze qe ju si Drejtor te keni qasje edhe tek te tjeret.
P:sh.Tek kompjutri baze keni Instaluar nje Pc_Kart SKY 2 per te ndjek programe satelitore,dhe po te njetin program mund te dhirni edhe nga kompjutri tjeter,pastaj nga drejtoria apo Kompjutri baze mund te leshoni ato qe ju e shihni ne dhome te femive,apo te ndalni ato qe femiu i juaj nuk duhet te shoh.

Vijon................!

Kercovari
08-02-05, 13:14
LAN-Lacal Area Network-komunikim i disa qendrave kompjuterike ne nje shtepi,banes apo edhe lokacione te ndryshme.
Ka edhe sisteme te tjere punues po une do te mare vetem sistemin Yje-apo ndryshe i njohur Star Network ku lidhja kablovike ne mes te sistemit dhe qendres behet permes paisjes "HUB"-it.Ketu qendra luan fonkcionin e kyqesit dhe ckyqesit qe te mos vi deri te ndeshja apo penges te informatave.
Me shume per kete keni mundesi te lexoni librin e Autorit te njohur ne kete lami zoti Nexhat Tatari Sistemi punues Dos Windows `98.

Kercovari
08-02-05, 14:04
GIGA Antena Satelitore
---------------------------
Ky lloj Antenash edhe pse eshte me shum i preferuar per Hotele,Spitale dhe shtepi kolektive,kohet e fundit instalime te tilla gjejme edhe jeten private apo shtepi Individuale si zgjidhje me efikase per te ndjek programe RTV.satelitore sepse ky lloj instalimi u mundeson te keni qasje edhe te permbajtjesh tjera Dixhitale,si kyqje ne Internet dhe ndjekje te Programeve HDTV-Higt Definicion Televizion qe eshte edhe Televizioni i se arrdhmes.
Perveq paisjes se jashtme ketu rolin kryesor e luan aparati i njohur si "MultiSwitch"dhe ne treg mund te i gjeni si MultiSwitch 11/8. 11/20.17/20.

MultiSwitch 11/8 (Dy Sat pozicione 8 priza hyrje Satelitor,1 hyrje Tv.terestik VHF.1 hyrje Tv.tereristike UHF dhe 1 Radio hyrje).dhe 8 priza dalje qe do te thote mund te kyqni 8 perdorues(Riciver).

MultiSwitch 11/20 hyrja eshte e ngjashme me te maparshmin kurse mundesia e perduruesve eshte 20.(Riciver).

MultiSwitch 17/20 ( 4 Sat Pozicione apo 8 sat pozicione nese veni ne perdorim LNB-e Konverter te llojit Duall ndryshe i njohor edhe si Twin) 1 hyrje Tv tereristike dhe 20 shfrytezues (Riciver).

Hyrjet ne MultiSwitch jan te detajuara se ku duhet te kyqen prizat si Bandi i frekuencave poashtu edhe polariteti,gjithashtu edhe prizat tereristike jan bukur te shenuara,kurse kyqjet e prizave dalese te Switchit i perkasin sistem te lidhjeve Yje(Stern Verbindungen gjer.).
Prandaj,ketu duhet patur kujdes ne hyrje te MultiSwitch-Celesit e jo ne dalje.
Poashtu,edhe LNB-e Konverteret daljet i kan te shenuara sipas Bandeve dhe polaritetit dhe kam cek edhe me larte se ketu vehen ne perdorim vetem Quatro LNB-e Konverter Univerzal.
Ky lloj instalimi u mundeson te zgjidhni vete se cilen Pozicion apo Satelit doni te veni ne perdorim keshtu qe ne vend te nje Bandi te ulet te Satelitit Astra mund te veni ne funkcion nje Band poashtu te ulet Low-band te satelitit Turksat vertikal apo horizontal,dhe anasjelltas.

Vijon..........!

Kercovari
20-03-05, 12:12
http://www.technisat.de/images/produkte/splash.kat.sat.jpg

Kercovari
24-04-05, 17:52
Reciveri
----------

http://www.technisat.de/images/produkte/kat.digitalreceiver.jpg