PDA

View Full Version : Sa ndikon muzika tek njerŽzit, dhe pse ???


Paganini
28-01-05, 21:05
Meqe neve qdo dite shikojm tv-te skenat e festivaleve e spektakleve nga tonat dhe atyre nga jasht, blejm e shkembejm cd-e me njeri tjetrin, mandej secili nga ne ka nje kenge ose me shume te preferuara, disa nga to na disponojn e disa nga to na mallengjejn e na fusin ne sentimentalizem e nostalgji, dua te di sa ndikon kjo rryme, per te cilen ne shpesh pergjijemi se pa muzik nuk ka jete dhe nuk mund ta imagjinojm jeten se si do te dukej pa te, dua tŽ di "Sa ndikon muzika tek njerŽzit, dhe pse ?"

Dreni30
04-02-05, 11:20
Muzika eshte prezente tek secili njeri qe kur te lind. Ajo permbane nje pjese te madhe te organizmit. Psh. vaj, krisme, frymemarrje etj. perbejne nje ritem muzikor.
Po ti analizojme me per se afermi do te bindemi se me te vertete eshte ashtu. Mirepo gjate zhvillimit tek dikush shprehet me teper e tek dikush me pak, por kryesore muzika eshte prezente tek cdo kush.
Por edhe ne natyre kur te jemi ndegjojme zera te ndryeshem psh: cicerrima zogjesh, ushtim nga mali, bie shi, nje kal ne rruge, nje auto etj. keto te gjitha jane muzike apo si te them ritme ndryshme qe i degjojme shpesh. Me kete dua te muziken e hasim gjithekund ku jemi.

Gjumashja
05-02-05, 13:20
valla per vete une psh pa muzik smuna as me fjet edhe mos me knu naj kong kshtu qe e kam ne qef as dita mire sum shkon e kshtuqe me muzik krejt i tejkaloj edhe kur jam merzitshem edhe kur jam ne qef pa muzik valla ska atmosfer ne jeten teme :wink:

Diana007
05-02-05, 13:23
valla per vete une psh pa muzik smuna as me fjet edhe mos me knu naj kong kshtu qe e kam ne qef as dita mire sum shkon e kshtuqe me muzik krejt i tejkaloj edhe kur jam merzitshem edhe kur jam ne qef pa muzik valla ska atmosfer ne jeten teme :wink:


:wink:

Domira
05-02-05, 15:43
Muzika per mua eshte ajo qe ve ne levizje Ádo kuant :D te disponimit tim, natyrisht muzika e mire se jo komponimet perpunimet jo veÁ pa shije po shume neveritese serbishtoarabishte maxhupishte.
Muzika e mire me relakson me disponon me jep energji per pune te reja te cilat jane plot efekt dhe te suksesshme :D :D Muzika e mira ta pasuron shpirtin dhe thejsht te ben te ndjehesh mireeeee 8) 8) 8)