PDA

View Full Version : Kur Historia dhe Fantazia behen e njejta gje....


King_Gentius
02-05-05, 00:55
""Οι αγώνες του Γεωργίου Καστριώτου ήταν αγώνες Ορθοδόξου Χριστιανού ηγέτου εναντίον των Τούρκων για να κρατήσει την Επαρχία του ελεύθερη. Ήταν Ηπειρώτης Έλληνας""

Perkthim:
Luftrat e Gjergj Kastriotit ishin luftra te nje kryetari te Krishter Orthodoks kunder turqve qe te mbaje territorin e tij le lire. Ishte grek epirot. http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gifhttp://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gif

http://www.sfeva.gr/History/Kastriotis.htm

"Georgios Kastriotis: He was also known as Skenterbeis. Greek Epirotian prince son of Ioannis Kastriotis, medieval feudal lord of Krugia, in North Epirus."

Perkthim:
Gjergj Kastrioti: Ai ishte gjithashtu i njohur si Skenderbej. Princ Grek Epirot, djale i Gjon Kastriotit, sundues feudal mesjetar i Krujes, ne Epirin Verior. http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gifhttp://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gif

http://www.geocities.com/northepirus

Gjithashtu desha tju lejoj te dini se ka nje teori qe stergjyshi i Skenderbeut te kete qene nje serb i quajtur Branilo, sic tregon ky website gjenealogjik italian:

http://www.sardimpex.com/FILES/CASTRIOTA%20E%20BRANAI.htm

Me sa me tha nje gjysem-shqiptari nga Mali i Zi, kjo teori esht vene ne dyshim ne librin "Illyrische-albanischen Forschungen" nga autoret Sufflay dhe Thallozcy (me duket ne nje kapitull i quajtur "Zwei Urkunden aus Nordalbanien", sjam i sigurte). Arsyeja e ngaterreses ishte nga nje dokument sllav ku permendej Branilo Kastrioti, por ate qe nuk kishin vene re ishte ekzistenca e germes "i" qe domethen "dhe". Ne fjale te tjera, dokumenti nuk lexonte Branilo Kastrioti, por Branilo DHE Kastrioti, qe tregon se ishin dy njerez te ndryshem.
Skan cben tjeter njerezia ne ballkan, mundohet te vjedhe historine e njeri-tjetrit. http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gif

King_Gentius
03-05-05, 06:29
Kastrioti qenka grek sepse:

""Georgios kastriotis was cristian orthodox, in contrast with the big majority of the Albanians which are muslim (90%).""

Perkthim:
Kastrioti ishte kristian orthodox, ne kontrast me shumicen e shqiptareve qe jane musulmane.

""His name was Georgios (ancient Greek name), and his surname Kastriotis (Kastro in Greek means castle, Kastriotis is called the person from the castle or the person with the castle. The majority of the Albanian names are Ahmet or Suleiman or something like that.""

Perkthim:
Emri i tij eshte Georgios (emer grek i lashte qe domethene bujk, per shembull George Bush), dhe mbiemri i tij Kastriot (Kastro ne greqisht domethene keshtjelle, si pershembull Fidel Kastro, dhe Kastriot eshte personi nga keshtjella ose nje person me keshtjelle, megjithese ky mbiemer haset gjithashtu nga Italia deri ne Amerike Veriore dhe Jugore. Shumica e emrave shqiptare jan Ahmet o Sulejman ose dicka e tille.

http://www.geocities.com/northepirus

Argumenta shume te forta keto, barcoleta vazhdon


http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gifhttp://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gifhttp://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gifhttp://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gifhttp://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gifhttp://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gif

King_Gentius
03-05-05, 06:54
""in July 1913, with the "PROTOCOL OF FLORENCE" the "Big Powers" (G.Britain, France, Germany, Italy, Russia, Austro-Hungarian Emp.) created the Kingdom of Albania, and illegitimately incorporated North Epirus on it. Although the 90% of the population of North Epirus was of Greek origin and Cristian Orthodox dogma.""

Ne Korrik 1913, me protokollin e Firences Fuqite e Medhaja krijuan mbreterine e Shqiperise, dhe padrejtesisht bashkangjiten Epirin Verior ne te, megjithese 90% e popullsise ne Epirin Verior ishte i origjines Greke dhe te dogmes Orthodokse Kristiane. http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gif

Ja ca thote enciklopedia britanike online (duhet te jesh i regjistruar ta lexosh):

""a small community of about 35,000 ethnic Greeks was included within Albania's borders. (However, Greece, which counted all Albanians of the Orthodox faith—20 percent of the population—as Greeks, claimed that the number of ethnic Greeks was considerably larger.)""

Fjala e kerkimit ne enciklopedi: albania

Perkthim:
Nje komunitet i vogel prej 35,000 grekesh etnike ishte perfshire ne kufijte e Shqiperise. (Megjithate, Greqia, qe numeronte gjithe shqiptaret e fese Orthodokse-20% te popullates - si greke, pretendonte se numri i grekerve ishte me i larte.

Duhet te dini se ne kohen qe gjith Epiri (veri dhe jug) kishte 550,000 banore, prej te cileve kishte vetem 100,000 greke dhe 70,000 vllahe. Shumica ishin shqiptare, por kishte dhe nje pakice turke. Ky informacion vjen nga Enciklopedia Britanike, edicioni 1911:http://www.geocities.com/poland966/AlbaniaInformationpp483.JPG

Shtrirja e Shqiptareve ne Ballkan ne fund te shekullit 19 (Vini re qe pervec Epirit, ka edhe shume shqiptare ne Athine):

http://www.geocities.com/poland966/balkans1.gif

King_Gentius
08-05-05, 00:59
Shikoni pak kete reviste te botuar nga disa prifterinj greke. Atje thote: Vorio Epiri: Ne Drejtim Autonomie (nga i shpikin keto more aman http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gif


http://i4.photobucket.com/albums/y105/King_Gentius/BHpa-04.jpghttp://www.sfeva.gr/BHpa-G.htm

ARVANITI
17-05-05, 17:58
E verteta nuk vonon.

Greqia do te na e riktheje gjithe historine tone antike, te vjedhur me pa te drejte.


"Njeri i bie gozhdes, tjetri patkoit"

Reana
18-05-05, 04:15
Skan cben tjeter njerezia ne ballkan, mundohet te vjedhe historine e njeri-tjetrit. http://www.ezboard.com/intl/aenglish/images/emoticons/roll.gif


LAKMIA ESHTE NE NATYREN NJEREZORE. CDO GJE ME VLERE DHE CDO GJE TE RENDESISHME MUNDOHEN TE GJITHE TA PERVETESOJNE.

POSAQERISHT KUR NUK KA ZOT NE SHTEPI, HAJNAT LUAJNE VALLE!!!!

NUK ESHTE HERA E PARE, QE HAJNAT E BALLKANIT U MUNDUAN TE VJEDHIN CDO GJE SHQIPETARE...
KUR IKEN FORCAT SERBE ME 1999 PAS NESHKRIMIT TE KAPITULIMIT TE TYRE :wink: GJEJA QE IU KUJTUA TE MARRIN ME VETE, ISHTE PASURIA E MUZEUT TE PRISHTINES!!!!
TE GJITHA OBJEKTET QE DESHMOJNE PREZENCEN DHE KULTUREN ILIRE NE DARDANI U SOLLEN NE BEOGRAD....
NUMER I PAFUND OBJEKTESH U SHKATERRUA DHE U VODH NGA KOSOVA EDHE ME PARE...

ESHTE AKTUALE EDHE TENTATIVA PER FALSIFIKIM E HISTORISE DISA-SHEKULLORE NE TROJET SHQIPETARE, NGA DISA PESUDO-TEOLOGE TE ISLAMIT....

NE TE GJITHE DUHET BASHKUAR DHE TE NGRISIM ZERIN KUNDER HAJNAVE TE PASURISE SONE ETNIKE HISTORIKE E KULTURORE!!!