PDA

View Full Version : Pushtimi i Konstandinopojes, 29 Maj 1453


King_Gentius
30-05-05, 18:15
Pas nje rrethimi te gjate, forcat osmane arriten te pushtojne kryeqytetin e Bizantit, Konstandinopojen. Ne forcat osmane benin pjese dhe shume ushtare nga vendet e pushtuara, si greke, serbe, bullgare, dhe shqiptare. Qyteti u quajt Instambul nga britma e grekeve ne ushtrine osmane: Is tin poli=Brenda ne qytet.

Ulubatli Hasan, nje ushtar me origjine shqiptare ishte i pari i cili vendosi flamurin turk ne Konstandinopoje. Mori mbi dhjete shigjeta ne trup para se te vdiste.

http://www.bozkurt.net/My_eGallery/gallery/Bayraklar/ulubatli_hasan.jpg

King_Gentius
30-05-05, 18:19
Fatih Sultan Mehmeti ne rrugen per ne Konstandinopoje(Fatih=Pushtues)

http://www.osmanli700.gen.tr/english/eng_images/album/Paint08.jpg

ARVANITI
30-05-05, 19:05
***

Is tin poli=Brenda ne qytet

***

Shume interesante kjo, se dija...

King_Gentius
30-05-05, 19:28
Ironike heh, nje emer i dhene nga greket u nderrua per nje emer tjeter, i dhene prap prej grekerve.