PDA

View Full Version : Quiz - Rebuse - Enigma


ARVANITI
04-06-05, 13:38
Pershendetje,

Ne kete teme do te postojme kuize, rebuse, enigma e lojra interesante per mendjen.

Po hap te nenforumi "Humori", pavarsisht se nuk ka te bej me humorin", meqe s'po di ku ta hapi.

Nejse, vazhdojme.

Une po bej ca pyetje, ju po e gjetet pergjigjuni.


(ne fillim te lehta...)

***


1. Me ke ngjason gjysma e henes?


2. Cfare ka qielli ne fund?


3. Pse zezaku mban rryp te bardhe?


4. Mami i Benit ka tre femije. Gonin, Gimin dhe..? Cili eshte i treti?


5. Nga e nxjerr tymin treni elektrik?


6. Nga e ben vezen gjeli majtas apo djathtas?


7. Kush bertet me shume se dy derra?


8. Cila eshte ajo fjale ne shqip qe shkruhet ndrshe dhe lexohet ndrshe?


9. Pse bie shiu?


10. Cfare ben femija kur mbush 5 vje?

***


Keto jane sa per fillim. Jane shume te lehta. Nese tema ka sukses me vone do ju jap kuize qe t'ju heqin ndryshkun e mendjes.

ARVANITI

P.S. Postoni edhe ju kuize

MACHINE
04-07-05, 11:58
. Me ke ngjason gjysma e henes? me gjysmen tjeter


2. Cfare ka qielli ne fund? fillimi i qiellit


3. Pse zezaku mban rryp te bardhe? per ti mbajt pantollat


4. Mami i Benit ka tre femije. Gonin, Gimin dhe..? Cili eshte i treti? ti


5. Nga e nxjerr tymin treni elektrik? treni me rrym nuk tymon


6. Nga e ben vezen gjeli majtas apo djathtas?eshte gjel e jo pul


7. Kush bertet me shume se dy derra? ti?gaghagha


8. Cila eshte ajo fjale ne shqip qe shkruhet ndrshe dhe lexohet ndrshe? do e zbuloj


9. Pse bie shiu? sepse


10. Cfare ben femija kur mbush 5 vje? se shpejti do i mbush 6

***


Keto jane sa per fillim. Jane shume te lehta. Nese tema ka sukses me vone do ju jap kuize qe t'ju heqin ndryshkun e mendjes.

ARVANITI

P.S. Postoni edhe ju kuize

ARVANITI
05-07-05, 11:47
. Me ke ngjason gjysma e henes? me gjysmen tjeter PO


2. Cfare ka qielli ne fund? fillimi i qiellit JO


3. Pse zezaku mban rryp te bardhe? per ti mbajt pantollat PO


4. Mami i Benit ka tre femije. Gonin, Gimin dhe..? Cili eshte i treti? ti ME QARTE (JO)


5. Nga e nxjerr tymin treni elektrik? treni me rrym nuk tymon PO


6. Nga e ben vezen gjeli majtas apo djathtas?eshte gjel e jo pul PO


7. Kush bertet me shume se dy derra? ti?gaghagha JO


8. Cila eshte ajo fjale ne shqip qe shkruhet ndrshe dhe lexohet ndrshe? do e zbuloj ZBULOJE (JO)


9. Pse bie shiu? sepse JO


10. Cfare ben femija kur mbush 5 vje? se shpejti do i mbush 6 PO

***


Keto jane sa per fillim. Jane shume te lehta. Nese tema ka sukses me vone do ju jap kuize qe t'ju heqin ndryshkun e mendjes.

ARVANITI

P.S. Postoni edhe ju kuize


Jepi!

Murgesha
10-11-05, 11:29
***

2. Cfare ka qielli ne fund?
Fundin


4. Mami i Benit ka tre femije. Gonin, Gimin dhe..? Cili eshte i treti?
Beni.


7. Kush bertet me shume se dy derra?
Tre Derra.


8. Cila eshte ajo fjale ne shqip qe shkruhet ndrshe dhe lexohet ndrshe? sht fjala Ndryshe.


9. Pse bie shiu?
Se nuk ka shkall t zbres.***


Keto jane sa per fillim. Jane shume te lehta. Nese tema ka sukses me vone do ju jap kuize qe t'ju heqin ndryshkun e mendjes.

ARVANITI

P.S. Postoni edhe ju kuize

U mundova t prgjigjem n pyetjet pa prgjigje. :lol:

loni19
10-11-05, 16:10
Pershendetje,

Ne kete teme do te postojme kuize, rebuse, enigma e lojra interesante per mendjen.

Po hap te nenforumi "Humori", pavarsisht se nuk ka te bej me humorin", meqe s'po di ku ta hapi.

Nejse, vazhdojme.

Une po bej ca pyetje, ju po e gjetet pergjigjuni.


(ne fillim te lehta...)

***


1. Me ke ngjason gjysma e henes?


2. Cfare ka qielli ne fund?


3. Pse zezaku mban rryp te bardhe?


4. Mami i Benit ka tre femije. Gonin, Gimin dhe..? Cili eshte i treti?


5. Nga e nxjerr tymin treni elektrik?


6. Nga e ben vezen gjeli majtas apo djathtas?


7. Kush bertet me shume se dy derra?


8. Cila eshte ajo fjale ne shqip qe shkruhet ndrshe dhe lexohet ndrshe?


9. Pse bie shiu?


10. Cfare ben femija kur mbush 5 vje?

***


Keto jane sa per fillim. Jane shume te lehta. Nese tema ka sukses me vone do ju jap kuize qe t'ju heqin ndryshkun e mendjes.

ARVANITI

P.S. Postoni edhe ju kuize


3.mos me i ra pantollet.

4.i treti eshte Beni

5.ska tym eshte elektrik

6.gjeli nuk ben veze.

8.Fjala qe lexohet ndryshe dhe shkruhet ndryshe eshte fjala "ndryshe", sic lexohet edhe shkruhet ha ha

9.bje shiu se ska shkalle.

10.hyn per gjashte (6)loni.

Afrimi_17
28-04-09, 17:12
Shiu bjen Se Priton me nejt nalt