PDA

View Full Version : Bamiresite e Allahut


modestja
23-06-05, 18:01
Eshte thene se njeriu eshte peng i bamerisise.Begatia,dashamiresia,
miresjellja,jane elemente qe i vjedhinndjenjat e njeriut dhe marrin pushtetin mbi te.Ato e shtyejne drejt dashurise se Atij qe jep begatine
dhe qe udhzon per te mire.Ne te vertete,nuk ka bamiresi pervec Allahut
dhe kjo eshte argument i trurit te shendoshe,nuk ka te dashur ne realitet,
per ata qe shikojne e mendojne pervec Allahut.Njeriu e do veten,pastaj
e do vazhdimesinee jetes,persosjen dhe i urren te kundertat,shkaterrimin mosegzistencen, mangesine.Kjo eshte veti e cdo gjeje te gjalle dhe largimi prej saj nuk mund te imagjinohet.Keshtu arrihet kulmi i dashurise
per Allahun.Ne te vertete nese njeriu e njeh Zotin e tij,do te kuptoje qe ekzistenca dhe vazhdimesia e tij eshte nga krijuesi(Allahu).
Si mund te imagjinohet qe njeriu te doj veten dhe te mos e doje Zotin e tij
i cili e krijoi dhe kujdeset per te?
Bamiresi duhet vetvetiu nga njerezit,e duan ate edhe nese bamiresia e tij nuk arrin.Nje njeri i mencur arrin te dashuria per Allahun per shkak te bamiresise dhe bamiresise dhe begatise se tij ndaj njeriut,por megjithate
ai eshte i paafte qe te i llogarise keto begati:
"AI U DHA GJITHCKA QE JU KERKUAT DHE PO TE I NUMERONI MIRESITE E
ALLAHUT,JU KURRE JU KUR NUK DO TE ISHIT NE GJENDJE TI NUMERONI ATO.ME TE VERTETE QE NJERIU ESHTE PLOTESIHT I DHENE PAS PADREJTESISE E MOSMIRENJOHJES.."(ibrahim:34)

Panopticon
24-06-05, 01:41
Modestja,

Ne kontekst te te mirave qe ua jep Zoti njerezve, thuhet se ato jane te panumerta, sepse per disa nga miresite qe na ka dhene Zoti edhe ne nuk jemi te vetedijshem.

A mund te na sqarosh pse Zoti disave u jep me shume e disave me pak? Ose, pse psh miresite qe i ka shumica e njerezve (sy, hunde, veshe, etj) dikujt i mungojne.

A ka shpjegim kjo pune sipas teje?

Panopticon.

modestja
24-06-05, 02:45
Ne emer te Allahut meshireberesit

Eshte me se e vertete se Zoti famelarte dalloi disa njerez nga disa te tjere qofte ne:pasuri,shendet(u mungojne disa gjymtyre te trupit)pastaj ne dituri e keshtu me radhe...

Sekreti apo cilesia e kesaj qendron ne faktin se Allahu njeriun e sprovon
me nje ceshtje ne kete bote,dhe poqese ai si besimtar ben durim ai do te shperblehet me gjera shume me te mira ne xhennet,gjera te perjetshme
pastaj ta marim nje njeri eshte i varfun,ketu sprovohen te pasurit se si do te sillen me pasurine qe kane ku do ta harxhojne,sa do respektojne te varfurin..sepse Allahu ne kuran thote:"....per tu sprovuar se cili prej jush eshte me veper mire"sepse po te ishim qe te gjithe te nje shkalle a niveli si ne pasuri,dituri e keshtu me radhe,jeta do te ishte me ndryshe,dhe me nje kuptim tjeter,andaj i dituri shperndane diturine,i pasuri pasurine...dhe keshtu ndihmohemi mes vete dhe shtohet nje dashuri dhe rrespekt,mes njerezve....

Thjesht ceshtja e besimtarit eshte qe ai te jete dakord me ate qe ia ka dhene dhe caktuar Allahu

....ishte nje njeri i devotshem i cili bente lutje me te madhe per tjeret, dhe lutjet e tija thuhet se Allahu i pranonte, ndersa vete ishte me te meta (pa sy)nje dite prej diteve djali i tij i drejtohet me fjalet:baba pse nuk i lutesh Zotit qe tu kthej juve shikimin ashtu sic luteni per njerezit tjere?
Njeriu i devotshem ja ktheu:O biri im une jam me i kenaqur me percaktimin e Zotit tim se sa me te pamurit e syve te mi.
ja ketu eshte ai imani perplot bindshmeri dhe respekt ne ate qe ka percaktu Allahu,vetem Ai e din se ceshte me hajr dhe me mire per robin e vet.....

Keto jane ne nje fare menyre si gajbe apo fshehtesi per te cilat nuk do te kisha dashte te zgjerohem aq shume ne teme,sepse Allahu i din me se miri,se kujt cka i jep dhe pse i jep...me rendesi eshte se Ai si krijues na furnizon me cdo gje:ajr,uje,jete...keto jane bamiresite e krijuesit....

Allahu a'lem(Zoti e di me se miri)

the godfather
25-06-05, 21:19
Ne emer te Allahut meshireberesit

Eshte me se e vertete se Zoti famelarte dalloi disa njerez nga disa te tjere qofte ne:pasuri,shendet(u mungojne disa gjymtyre te trupit)pastaj ne dituri e keshtu me radhe...

Sekreti apo cilesia e kesaj qendron ne faktin se Allahu njeriun e sprovon
me nje ceshtje ne kete bote,dhe poqese ai si besimtar ben durim ai do te shperblehet me gjera shume me te mira ne xhennet,gjera te perjetshme
pastaj ta marim nje njeri eshte i varfun,ketu sprovohen te pasurit se si do te sillen me pasurine qe kane ku do ta harxhojne,sa do respektojne te varfurin..sepse Allahu ne kuran thote:"....per tu sprovuar se cili prej jush eshte me veper mire"sepse po te ishim qe te gjithe te nje shkalle a niveli si ne pasuri,dituri e keshtu me radhe,jeta do te ishte me ndryshe,dhe me nje kuptim tjeter,andaj i dituri shperndane diturine,i pasuri pasurine...dhe keshtu ndihmohemi mes vete dhe shtohet nje dashuri dhe rrespekt,mes njerezve....

Thjesht ceshtja e besimtarit eshte qe ai te jete dakord me ate qe ia ka dhene dhe caktuar Allahu

....ishte nje njeri i devotshem i cili bente lutje me te madhe per tjeret, dhe lutjet e tija thuhet se Allahu i pranonte, ndersa vete ishte me te meta (pa sy)nje dite prej diteve djali i tij i drejtohet me fjalet:baba pse nuk i lutesh Zotit qe tu kthej juve shikimin ashtu sic luteni per njerezit tjere?
Njeriu i devotshem ja ktheu:O biri im une jam me i kenaqur me percaktimin e Zotit tim se sa me te pamurit e syve te mi.
ja ketu eshte ai imani perplot bindshmeri dhe respekt ne ate qe ka percaktu Allahu,vetem Ai e din se ceshte me hajr dhe me mire per robin e vet.....

Keto jane ne nje fare menyre si gajbe apo fshehtesi per te cilat nuk do te kisha dashte te zgjerohem aq shume ne teme,sepse Allahu i din me se miri,se kujt cka i jep dhe pse i jep...me rendesi eshte se Ai si krijues na furnizon me cdo gje:ajr,uje,jete...keto jane bamiresite e krijuesit....

Allahu a'lem(Zoti e di me se miri)Cdo respekt per ty Modeste cdo respekt.

modestja
26-06-05, 02:15
Ju flm.Allahu u shperblefte i nderuar

Vajza...
26-06-05, 08:19
selam alejkum moter,"modestja"....shume te verteta keto qe ke shkruar... :!:

modestja
29-06-05, 14:07
We alejkum selam moter Zoti ju shperblefte