PDA

View Full Version : Nenat shtatzena te cilat thithin cigare........


modestja
26-06-05, 14:10
Cigaret jane nje shprehi e forte,dhe mjeket kahere kane sugjeruar qe femrat shtatezena nuk duhet te i konsumojne.Tani,femrat shtatezena kane edhe nje arsye me teper qe ti largohen kesaj shprehije te keqe,gjegjesisht ti nenshtrohen kesaj keshille mjekesore.Duke iu referuar studimeve me te reja eshte vertetuar se femrat shtatezena te cilat thithin cigare percjellin kancerogjenet te femijet e tyre.
Gjate analizimit te urines se marruar nga foshnjet e posalindura te nenave te cilat kane pire duhan gjate periudhes se shtatezanise mjeket e minesotes "qendra per kancer"kane zbuluar nje perzierje kimike,e gjetur ne duhan,e rrit llojllojshmerine e kancereve te foshnjet e reja.
Kimisti,Stephen S.i paraqiti keto zbulime....
Sipas nje studimi tjeter te vitit 1990 nga revista amerikane per shendetsi publike,61%te femrave te cilat pine duhan,vazhdojne te njejten periudhe edhe gjate shtatezanise.
Hecht eshte i brengosur se ekspozimi ndaj NNK_se ne barkun e nenes mund te i bej foshnjet te predisponuara ndaj kancerit me vone gjate jetes se tyre.Substanca shkakton kancerin duke zhvilluar mutacione ne ADN.
Per arsye se qelizat e fetusit shume shpejt shumohen,ndryshimet e Adn_it
qe paraqiten shume heret mund te perhapen gjeresisht.
Andaj rreptesisht ndalohen thithja e cigares...

Shkruan:C.WU