PDA

View Full Version : STATISTIKAT BOTERORE!


doGzona
17-09-05, 18:35
10 Lufterat me te gjata ne historine boterore!


1.Lufta 100 vjeqare.......................... France & Angli 1337-1453 (116 vite)

2.Lufta Greko-Persiane..................... Greqi & Persi 499-448 p.e.r (51 vite)

3.Lufta e Trendafileve....................... Lankaster & Angli 1455-1485 (30 vite)

4.Lufta Katolike & Protestante........... Angli 1618-1648 (30 vite)

5.Lufta e Dyte e Peleponezit.............. L.Pel & L.e.Deliane 432-404 p.e.r (28 vite)

6.Lufta Punike.................................. Roma & Kartagjena 264-241 p.e.r (23 vite)

7.Lufta e Napolonit............................ Franca & Te tjeret 1792-1815 (23 vite)

8.Lufta e dyte e madhe veriore........... Rusia & Suedia 1700-1721 (21 vite)

9.Lufta e Vietnamit............................. V.Jugor & V.Verior 1957-1975 (18 vite)

10.Lufta e ll Punike ............................ Roma dhe Kontagjena 219-202 p.e.r (17 vite)

doGzona
18-09-05, 15:51
10 betejat me me se shumti viktima


1.Stalingrad.......................... Lufta e dyte boterore 1942-43 - 2000.000

2.Lumi Som I........................ Lufta e pare boterore 1916 - 1073.000

3.Lugina Po.......................... Lufta e dyte boterore 1945 - 740.000

4.Moske............................... Lufta e dytë boterore 1941-42 - 700.000

5.Verdun............................. Lufta e apre boterore 1916 - 595.000

6.Gallipol............................. Lufta e pare boterore 1915 - 500.000

7.Antois Los......................... Lufta e pare boterore 1915 - 428.000

8.Berezine........................... Lufta e 1812-es 1812 - 400.000

9.Paraleja e 38-te................ Lufta e Korese 1951 - 320.000

10.Lumir Som II................... Lufta e pare boterore 1918 - 300.000

doGzona
20-09-05, 12:17
10 shtetet me numrin më të madhë të Univerziteteve.1.India………...8407


2.SHBA.............5758


3.Argjentina.......1831


4.Indonezia........1667


5.Spanja..............1415


6.Meksikoja........1341


7.Bangladeshi.....1268


8.Japonia.............1243


9.Franca..............1062


10.Kina...............1020

doGzona
21-09-05, 21:28
10 Univerzitetet me te medha


1.Kamashuar S.D…………Indi…………515.000


2.Paris……………………France………309.000


3.Kalkute…………………Indi………….300.000


4.Meksiko………………..Meksiko……..271.547


5.Bombai…………………Indi…………..262.350


6.Kanpur…………………Indi…………..220.000


7.Guadalajara…………….Meksiko……..214.986


8.Utkal…………………....Indi…………..200.000


9.Romë…………………...Itali………….189.000


10.Boenos Ajres………….Argjentina…..183.397

Problematiku
21-09-05, 21:46
1.Kamashuar S.D…………Indi…………515.000

oj doGzona, deri qetu i mora vesh, po qetu ncuk, kam nis me u plak baco e nuk po mun i pedati bash si duhet do do sene, e qka don me than qaj numer baco, a paraqet numrin e studentëve, metra katror, apo diq tjeter mos te baj tani edhe une roman kete pune.

doGzona
21-09-05, 22:01
Pershendetje Problematiku ,

Keni te drejte ne kete se ketu me eshte dashur te ceki se cilat vende kan me shume Univerzitete dhe numrin e nxenesve ne keto Univerzitete.

Ju pershendes.

doGzona
22-09-05, 13:47
10 bibliotekat me te medha.Biblioteka.................Vendi................Th emelimi...................Libra


1.Biblioteka e kongresit.............Washington................18 00......24.616.867


2.Bibloteka ASHK RUSE............. San Petersburg........ 1714.......20.000.000


3.Bibloteka kombt. e Kines........ Pekin...................... 909.......... 20.000.000


4.Bibloteka Gjermane................. Frankfurt ............... 990...........16.593.000


5.Bibloteka komb.e Kandes........Otava......................1953..... .....16.000.000


6.Bibloteka Britanike..................Londer................. ....1753...........15.000.000


7.Bibloteka e Universitetit

te Harvardit............. Kembrixh................1638..................... 13.982.000


8..Instituti për informacione

ne shkencat sociale te

Akademise se shken.Ruse................ San Petersburg...........1969...........13.5000.000


9.Biblioteka shkencore

Qendrore e Vamanskit te

Akademise shkencore te

Shekncave kombtare.................... Kiev.................1919.....................13.0 00.000


10.Biblioteka kombtare

e Frances ........................Paris..................... ...400.....................11.000.000

doGzona
23-09-05, 14:02
10 Bibliotekat me te vjetra kombtare.1.Bibloteka kombtare e Republikes Ceke , Prage………………1366


2.Bibloteka kombtera e Ausrtise, Vjene………………………..1368


3.Bibloteka kombtare e Markianes ,Venedik…………………...1468


4.Bibloteka kombtare e Frances,Paris…………………………..1480


5.Bibloteka kombtare e Maltes,Valete…………………………..1555


6.Bibloteka shtetrore e Bajernit,Munih………………………….1558


7.Bibloteka mbreterore e Albertit I,Brukesel…………………....1559


8.Bibloteka kombtare dhe Univezitare e Kroacise,Zagreb……….1606


9.Bibloteka kombtare e Finlandes,Helsinki………………………1640


10.Bibloteka kombtare e Danimarkes ,Kopenhage……………….1653

doGzona
24-09-05, 21:58
10 ditoret me me se shumti tirazhGazeta..................Shteti.................... ..Tirazhi ne dite


1.The sun.............Britani......................3.472 .841


2.Daily Mail.........Britani......................2.476.62 5


3.The Mirro........Britani......................2.187.96 0


4.USA Today.....SHBA................. 2.140.933


5.Wall Street Journal........SHBA.........1.780.605


6.Times of India............Indi.............1.687.000


7.New York Times..........SHBA...........1.109.371


8.The Daily Telegraph...........Britani..........1.020.889


9.Daily Expres.............Britani...............957.574


10.Los Angeles Times.......SHBA..........944.303

doGzona
25-09-05, 15:57
10 pikturat me te shtrenjeta


Piktura........................................... ...Piktori............... Cmimi ne dollare1.Portrai de Dr.Gachet......................Van Gog................75.000.000


2.Au Moulinde la Galette................... Renoar................ 71.000.000


3.Portrait de l´Artiste Sans Barbe......Von Gog...............65.000.000


4.Femme aux Bras Croises............... Pikaso................. 50.000.000


5.Rideau, Cruchon et Compotier....... Cezan..................49.500.000


6.Lec Noses de Pierrette................. Pikaso..................315.000.000 (Franga)


7.Irises.......................................... .Van Gog.................49.000.000


8.Femme Assise Dans un Jardin......Pikaso....................45.000.000


9.Self Portrait: Yo Pikassso.............Pikaso................... 43.500.000


10.Le Reve.....................................Pikaso... ................. 43.000.000

doGzona
26-09-05, 13:52
10 vullkanet me te larta ne boteVullkani.................................Lokacioni ........................... Aktivizimi i fundit ..........Lartesia (m)


1.San-Pedro...........................Kil............... .....................1960......................... ....6.145


2.Arakari............................... Argjentine........................1993............ ..................6.082


3.Guallatiri.............................Kil...... ...............................1985............... ................6.071


4.Tupungatito........................Kil.......... ...........................1986................... ............6.000


5.Sabankaja.........................Peru.......... ........................1986...................... .........5.967


6.Kotopaksi..........................Ekuador...... ......................1942........................ .......5.911


7.Putana..............................Kil......... .............................1972................. ............. 5.890


8.San Hoze..........................Kil................. .....................1960......................... ......5.856


9.El Mist..............................Peru............ ........................1948...................... .........5.822


10.Tutupaka.......................Peru............ ........................1902...................... .........5815

doGzona
29-09-05, 00:11
10 Kompozitoret klasik me me se shumti krijimtari

Kompozitori................. Ore muzike ( Kohzgjatja e vepres)

1.Josef Hajdni............... 340

2.Xhorxh Hendel........... 303

3.Volfgang A.Mocardi..... 202

4.Johan.S.Bahu............. 175

5.Franc Shuberti............ 134

6-Ludbig Van Betoveni... 120

7.Henri Purkelli..............116

8.Xhuzepe Verdi............. 87

9.Anton Dvorzhaku......... 79

10.Franc Listi
dhe Peter Qajkovski....... 76

doGzona
29-09-05, 13:46
10 Gjuhet me te folura ne bote.Gjuha......................... Nr.i folesve


1.Mandarine................ 874.000.000


2.Hindusiane............... 426.000.000


3.Spanjolle................. 358.000.000


4.Angleze................... 341.000.000


5.Bengaleze............... 207.000.000


6.Arabe..................... 206.000.000


7.Portugeze............... 176.000.000


8.Ruse....................... 167.000.000


9.Japoneze................. 125.000.000


10.Gjermane.............. 100.000.000

doGzona
03-10-05, 00:52
10 Crregullimet me te pranishme te femrat


Crregullimi................................ Perqindja

1.Depresioni................................ 14.0

2.Mungesa e hekurit (anemia)....... 4.9

3.Degjushmeria e dobet.................4.2

4.Osteoartriti.................................3.5

5.Crregullimet pulmologjike...........2.9

6.Skizofrenia.................................2.7

7.Depresionet e manive................2.4

8.Rrezimet....................................2.3

9.Crregullimet e Alzheimerit..........2.2

10.Puna obstruktive......................2.1

doGzona
11-10-05, 21:48
10 shtetet me rrjetin me te madhe rrugor automobilistik.Shtet.........................i Km


1.SHBA....................6.370.031


2.India....................3.319.844


3.Brazil...................1.980.000


4.Kina.....................1.400.000


5.Japonia................1.152.207


6.Rusia.....................952.000


7.Australia................913.000


8.Kanada..................901.902


9.Franca...................892.900


10.Gjermania...........656.140

doGzona
22-10-05, 22:50
10 trupat qiellor qe vizitohen nga anijet kozmike

Trupi_________________Vizita

1.Hena__________________ 66

2.Marsi__________________ 32

3.Aferdita________________ 26

4.Dielli___________________ 14

5.Jupiteri__________________ 7

6.Kometa e Hllejt____________5

7.Saturni__________________ 1

8.Merkuri__________________ 1

9.Neptuni__________________ 1

10.Urani___________________ 1

doGzona
24-10-05, 22:30
10 gjuhet zyrtare qe fliten ne me se shumti shtete.

Gjuha............................. Nr i shteteve

1.Angleze.............................. 57

2.Frenge............................... 33

3.Arabe................................ 23

4.Spanjolle........................... 21

5.Portugeze........................... 7

6.Holandeze.......................... 5

7.Gjermane........................... 5

8.Mandarine.......................... 3

9.Daneze.............................. 3

10.Italiane............................ 3

doGzona
10-11-05, 00:03
10 shpellat me te gjata ne bote.

Shpella............. Lokacioni............... Gjatesia (km)

1.Sistemi i shpelles Vigane Kentaki (SHBA)....... 557

2.Optimisticeskaja Ukraine............................... 208

3.Shpella Ere Dakota J (SHBA)......................... 203

4.Shpella Xhevajir Dakota J (SHBA).................. 201

5.Hollosh Zvicerr........................................... ... 175

6.Shpella Lahuguilla Meksioko e re (SHBA)...... 171

7.Shpella e Peshkut Rixh Kentaki (SHBA).........161

8.Zibenhengstehohle Zvicerr.......................... 140

9.Ozemaja Ukraine......................................... 111

10.Gua Ejr Xhemi Malajzi................................ 109

Murgesha
10-11-05, 00:25
10 trupat qiellor qe vizitohen nga anijet kozmike

Trupi_________________Vizita4.Dielli___________________ 14A paskan filluar edhe në Diell të shkojnë anijet kozmike a?? :roll:

doGzona
10-11-05, 00:57
10 trupat qiellor qe vizitohen nga anijet kozmike

Trupi_________________Vizita4.Dielli___________________ 14A paskan filluar edhe në Diell të shkojnë anijet kozmike a?? :roll:

Ishte fjala per planetet rreth dellit se jo ne brendesi te diellit , se ate e din cdo kush se delli eshte me i afert i tokes dhe dihet se ne mbrendesin e diellit temperatura eshte afer 5800 grade celzius , ndersa ne brendesi te diellit ne qender eshte deri ne 15 milon grade.
Planeti i diellit rrethohet edhe nga Uranus, Venus , Saturnus ,Pluto , Neptunus ,Merkurius, Mars, Jupiteri etj etj , pra te gjitha keto , edhe disa te tjera qe nuk po i numeroj llogariten si sistemi i afer diellor ,dhe planetet e diellit.

Murgesha
10-11-05, 11:57
A paskan filluar edhe në Diell të shkojnë anijet kozmike a?? :roll:

Ishte fjala per planetet rreth dellit se jo ne brendesi te diellit , se ate e din cdo kush se delli eshte me i afert i tokes dhe dihet se ne mbrendesin e diellit temperatura eshte afer 5800 grade celzius , ndersa ne brendesi te diellit ne qender eshte deri ne 15 milon grade.
Planeti i diellit rrethohet edhe nga Uranus, Venus , Saturnus ,Pluto , Neptunus ,Merkurius, Mars, Jupiteri etj etj , pra te gjitha keto , edhe disa te tjera qe nuk po i numeroj llogariten si sistemi i afer diellor ,dhe planetet e diellit.[/quote]

Më fal pra se paskam keqkuptuar e besa edhe u qudita se si s`paskam ndëgjuar gjer më tani për ato vizitat me anije kozmike që ju paskan bërë diellit.
Po mirë që më spjegove se vërtet s`ka kuptim. :wink: