PDA

View Full Version : kuizkoteka dardane


laliloli
03-10-05, 19:42
pershendetje per te gjithe anetaret e fd-se.
vendosa qe te organioj kete kuiz i cili mendoj se do te begatoj edhe me shume forumin tone dardan,pasi qe edhe mora perkrahjen e uliksit dhe te psikologut i cili edhe ka qene ideator i pare per te organiuar nje kuiz ketu.

-kuizi do te gjase deri me 30 nentore

rregullat

-perfersisht ne qdo te dyten dite do te parashtroj nga 4 pyetje -mund te ndodh edhe me shpesh ose me rralle varesisht prej pergjigjes se pyetjeve por edhe prezences sime ketu.

-pyetjet permbajne nga 3 dhe 5 poena ku numri i poenave shenohet pas pyetjes,

-te pyetjet me 5 poena ,nese jepet deri 80 perqind e pergjigjes se sakt fitohet numri maksimal i pikeve -5pike,nese jepet deri 50perqind e pergjigjes fitohen 3 pike dhe nese jepet deri 30 perqind e pergjigjes fitohen 1 pike,

-te pyetjet me 3 poena ,do te kerkohet pergjigje e tille qe duhet patjeter te jepet 100 perqind e sakt sepse ajo do te jet pergjigje e shkurte v

-une gjithashtu pas pergjigjes se kandidateve do te paraqes pergjigjet e sakta per te bere edhe vleresimin

-nese nje kandidat jep pergjigje te sakt te tjeret nuk kane te drejt me te pergjigjen ne ate pyetje

-nese kandidati jep pergjigje gjysem te sakt ,ne pjesen qe nuk eshte pergjigjur ka te drejte te pergjigjet kandidati pas tij dhe piket ndahen varesisht prej perqindjes se pergjigjes,

-nese ju e shihni te domosdoshem mud edhe te propozoni dhe zgjedhim edhe jurine qe do te vleresoj dhe mbikqyre kuizin


pres edhe ndihmen dhe sugjerimet e juaja

suksese

lali

laliloli
03-10-05, 19:55
pa humbur kohe une edhe do te parashtroj pyetjet e para


1.ne kosove shkolla e pare hapet ne shek. e 17 qe njihet si shkolle e vogel katolike me mesuesin e pare shqipetar.ku dhe ne cilin vit eshte hapur si dhe si quhet ky mesues/----------5pike

2.tibetasit majen me te larte ne bote monteveres e quajne;chome lungamaqka d.m. th. kjo ne gjuhen shqipe/-----3pike

3.ne ferizaj mbahet festivali kosovarja kendon ,kur per here te pare eshte mbajt ky festival/-------------3pike

4.si quhet atdhetari i cili ra deshmore i pare ne demonstratat e vitit 1968
-------------3pike

sukses