PDA

View Full Version : HDTV-Televizioni


Kercovari
09-10-05, 08:48
HDTV-Televizioni

http://www.hifi-regler.de/pictures/special/jvchv32p37.jpg

Era e re e Televizionit eshte ne prage te arriturave te medha te transmetimit te Sinjalit Televiziv.
Shtetet e Bashkuara te Amerikes gjer me tani kan perdore NTSC Normen te transmetimit te fotografis me ngjyra,kurse Evropa eshte perqendruar ne Normen PAL.
HDTV-Televizioni 1080-50 Hz,IMPEG-2(Sinjal i Kompromituar)qe e tejkalon Normen Pal-Evopiane,dhe per te cilen eshte marre vendim i prere nga Federata Evropiane e Telekomunikacinit,mbetet Televizioni i se ardhmes.
Kemi te bejme me dy Variante te percuesit te sinjalit Televiziv HDTV-1080 i 50(Interlaket),dhe 1080p 50 Hz.
Programi HD i(Interlaket)mundeson cdo perdoruesi ndjekje te HDTV-Televizionit per nevoja private shtepijake si:Film;Sport,Muzik e tje.I Identifikuar si(Main Channel),i cili mundeson transmeteim te fotografis ne 25p, foto ne sekond(Frames),kurse Programi HD e (Event Channel) sherben per nevoja Komerciale te Kino formatit 24p,foto ne sekond(Frames),I identifikuar si HD-Event Channel.

http://www.hifi-regler.de/pictures/special/Nemo_1920_1080_vs_72.jpg
Shih dallimin te PAL normes ne kuadratin e vogel,dhe normen HDTV.
Norma HDTV ne krahasim me Normen PAL,mundeson shiqim te fotografise deri ne pesfishim te kualitet.
HDTV-TV 1080i(Interlaket)perbehet prej 1920 pixel 1080 linja Horizontale,dhe po te shumzojme kete rezulton me shifren afro 2 Mio pixel.
Norma HDTV 720pixel1080 mbetet vetem per Kinema nevoja komerciale.
Ketu mbetet e ngjashme vetem Frekuenca Osciluese 50 Hz,qe nenkupton transmetim te 50 fotografive ne sekond,ne dy gjysem fotografi 25 frame.
Per te ndjekur Sinjalin Televiziv HDTV duhet te paiseni me aparatin Televiziv HDTV-HD1,qe nenkupton se aparatet Televiziv peraprak nuk do te jen ne gjendje te funkcionojne ne kete hapsire,dhe nga ketu ndryshon gjithcka prej shtepis Televizive deri te shikuesi.

Kercovari
09-10-05, 09:51
Edhe shtepit Televizive ne te ardhmen duhet te paisen me aparatur krejtesisht te re sipas standardit Evropian HDTV-1080.prej Studio Kamerave deri te aparatet e grimit(Mix).Gjithcka qe u mbetet nga paisjet paraprake eshte vetem UP-LInk Stacioni Satelitor sepse ketu nuk vjen ne ndryshim te Frekuencave marrje dhenese,dhe keto pajisje jan te gatshme te bejne percimin e te dy Sinjaleve te Kompromituar IMPEG-2 dhe IMPEG-4.
Edhe aparatet marres Satelitore (Riciver)paraprake nuk do te jen ne gjendje te perpunojne HDTV-Sinjalet.Mbeten ne perdorim vetem Parabol pasqyra dhe Konvertri marres Dixhital LNB-e(Low Nois Block Konverter),i Frekuencave marrese 10.75 Ghz-12.75 Ghz(Gigaherc).

http://hifishoppen.dk/images/parabol1.gif

Kamerat HDTV-Dixhitale jo vetem qe jan te kualitet te larte,por jan te pajisura me Intelegjent Karte e cila i mundeson cdo Kameramani te operoje edhe si rexhisore duke i mundesuar ati te beje zgjedhje te fotografis qe duhet te barte ne Pultin e Grimit apo direkt ne Eter.
Plaka e ngurte HD(Hard Disk)mundeson qe materiali i ncizuar te shihet direkt ne aparatin Televiziv me kapacitet memorizimi deri ne 100 e ca ore dhe me shume.Keto kamera jan te paisura edhe me ID-Identitet Karte te Kameramanit me kod Identifikues sekret qe te mos mundet te vie deri tek vjedhja,apo keqperdorimi i materialit te incizuar.
http://www.areadvd.de/images/images_01/ifapics/DSC00003.jpg

Keto Kamera Profesionale jan te paisura edhe me mini LInk qe te mundet nje Kameraman ne fushen e sportit te operoje me me shume Kamera pa shtrirje te kablove per te marre material te incizuar ne Edit Program ne Kameren baze,keshtuqe kuadrot filmike te munden te memorizohen ne nje Intelegjente Karte.

Kercovari
10-10-05, 15:06
HDTV-High Definition Televizion

Video Kino Prozhektore Shtepiak.

http://www.panasonic.ch/doc/6401_6500/6452/pict/pt-ae900e_24.jpg

Ekrani televiziv i cili mundeson shikim te kendshem te HDTV-Televizionit padyshim jan ato te prodhimit me te ri te njohur si Plazma TV Gyp(Ekran)dhe LCD.Po ne kete lemi nuk mungon as Video Kino Prozhektori Shtepiak.
HDTV-Televizioni per momentin mbulon nje hapsire shume te ngushte,te thuash akoma ne faze eksperimentale,dhe qe pritet normalisht te startoj ne fillim te viti 2006.ne treg qe tani munden te blehen si TV-HDTV,poashtu edhe HDTV Prozhektore.

Koncerni i njohur Japanez Panasonic risi sjell ne treg Prozhektorin PT_AE900E i cili permbush te gjitha kerkesat standarde te HDTV-Normes Percuese.
Aparat perfekt qe sjelle ne shtepin tuaj Kinoatmosfere te vertet,dhe qe perkujdest per shikim te paster fale LCD-teknologjis.
Prozhektore i dale risi nga AE-Seria i foto formatit(Apo faqe)16:9LCD Chip sjelle caste te paharuara kenaqsie.Per kete eshte marre zgjidhja normative HDTV 1280x720 pixel e njohur si New´Smooth Screen Tehnollogji,kontrasti 5.000:1 me fuqi drite 1.100 ANSI-Lumen dhe trapez korektuare vertikale.
Funkcioni Lens Shift i mundeson keti aparati cdo akordim te mundshem pa asnje humbje ne Foto kualitet.Mundesit e kyqjes te aparateve shtese e ben kete aparat qe t`ju plotsoje cdo deshire.

Kercovari
10-10-05, 16:15
Plasma HDTV.TV


http://www.videoconferencias.com.mx/imagenes/equipos/plasma.JPG

Ekrani Televiziv Plasma i perket teknollogjis High End Kualitet,Ekranit te rafshet,dhe shkelqimit briliant.
Madhesia e Ekranit arrin deri ne 110.cm.Diagonal,ndritshmeri briliante dhe kontrasti te thelle qe sjelle kenaqsi te veqante dhe cllodhje te syve.
High Kontrast Screen Plasma Tv.posedon edhe Filtrin qe mundeson Kontrast Ekscelent,Ngjyra te qarta dhe te buta per syrin.
16.8 Mio.Pixel Ngjyra ben Plasma Ekranin te pastar si kristali,dhe fotografi te dataijuar.Ka te integruar nje Tuner dhe priza shtese per kycje te cdo aparati shtese si:Sat Reciver,DVD,Audio Sisteme,Video VHS-S,dhe cka eshte me rendesi mundet te kyqet edhe Pc-e,ku ne te njejten kohe mund te Surfohet ne Internet po edhe te ndiqni programe Televizive fale Split Screen Fukcionit.
Telekomanda Infra e Kuqe mundeson te veni ne perdorim edhe aparate tjere me kujt do cofshin prodhuesi,dhe mu per kete Plasma Tv.e kan quajtur Multitalent Medial.

Kercovari
11-10-05, 19:08
TV-Standardi i ardhshem eshte "16:9"Format i fotografis ne ekran ndryshe i njohur si Format i gjere.Cdo DVD-Aparat qe ne fillim eshte standardizuar keti formati ("16:0",1,85 ose 2,35:1)Prandaj gjate blerjes te TV-Aparatit duhet te jete i pershtatshem keti formati.

Altoparlant Pajisje (DVD-Home Kinema Sistem)Sistem Kinema Shtepiak.

http://www.rgbdirect.co.uk/Sony/big/102936.jpg

Trashesia apo thellsija e cdo Plasma Aparati Televiziv nuk eshte me shume se 6-8 cm,dhe kjo ka be te pa mundur qe te intergrohen ne brendesi te aparatit Altoparlant te kualitet te larte qe do te mundesonte Audio Kuadrofoni.Nje aparat i persosur qe do te mundesonte ndigjim te zerit optimal eshte Dolby Digital Surround Aparati,ose DVD-Home Kinema Sistem,qe vlen edhe te investohet perkrah Televizionit Plasma.
Ne treg ka lloje dhe forma te ndryshme te ketyre aparateve dhe e gjithe ajo qe duhet patur kujdes gjate blerjes eshte te ket te shenuar "Garanti Kualitet"dhe mundesisht te nje prodhuesi.

Kercovari
15-10-05, 14:33
Aparrati marres Sat-HDTV


http://www.areadvd.de/images/images_01/Quali-tv_QS1080IR.jpg

Ne Janar te vitit 2004 startoi platforma HDTV-Sat Dixhitale me program promovues ne Satelitin Astra 29°E ne Lindje,kurse ne Shtatore te vitit 2004 rrjeti "HD1" PAL-IMPEG2 me programe te komercijalizuar te koduar(Scrambled),verzioni Irdeto.
Pritet qe ne fillim te vitit 2006 te filloj era Televizionit HDTV ne menyre masovike ku mund te ndiqen edhe kanale Televizive te lire (Free To Air).
Aparati marres Sat HDTV-Dixhital eshte i gatshem te perpunoje cdo Burim Sinjali te rrjetit Dixhital 50Hz,si PAL-Norma Europiane 576i,576p,720p,dhe 720p

Kercovari
15-10-05, 14:48
Pervec PAL-Normes Europiane HDTV 720p-1080,ky aparat marres Sat Dixhital mer persiper edhe perpunim te Normes Amerikane NTSC,dhe cdo burim tjeter te rrjetit Dixhital(SDTV)Sat Digital Television.

http://www.areadvd.de/images/images_01/Quali-tv_QS1080IR_02.jpg
Vlen te permendet se ky aparrat mundson edhe kyqje te aparateve te tjere me te kujte do cofshin burim Sinjali si Video,DVD,RGB Sinjal,Audio Optikal dhe PC-priza RS 232,kyqje ne PC-e.

Kercovari
15-10-05, 19:54
http://www.rdkleinpowerb.de/computertrend/assets/images/hdtvill1_rgb.jpg

Ne princip ka dy Forma te percimit te fotografis HDTV-Televizionit te shenuara si Pixel.
Formati 640x480 i perktet Normes NTSC Amerikane,768x576 PAL-Norma Europiane,zgjidhja e Formatit HDTV 1280X720 mund te ndiqet edhe permes Pc-se dhe me mundesi Prozhektimi (P)Progresiv,kurse Formati 1920X1080 njihet si Norma Europjane HDTV-Euro 1080.
Nuk kemi te bejme vetem me zgjerim te fotorgrafis por edhe me shpejtesi te bartjes te fotografis te Plote deri ne 25Pfs(pframe)ne sekonde.
Gjate emetimit te HDTV Sinjalit te nje fotografie me pare barten linjat e drejta e me pastaj ato jo te drejta 50 Hz.
Po te marim si shembul nje spot te formatit PAL 768X576 pixel dhe te behet transmetim ne rrjetin HDTV,do te shohim se fotografia nuk mbulon Ekranin ne terrsi po len anesh dy hapsira ne forme shiriti te zi te pa mbuluar.

http://www.rdkleinpowerb.de/computertrend/assets/images/railb4270half320.jpg
Nje nder Formatet HDTV 1280x720 pixel i incizuar me Kamere Profesionale HD 10,mund te ndiqet edhe ne Pc-e po edhe te behet Prozhektimi i cili shkon deri ne 30 pfs(frame) ne sekond 50Hz Evropian dhe 60 Hz Amerikan .

Kercovari
16-10-05, 11:19
HDTV-PC-e Karta

Me instalim te SkyStar 2 PCI-Karta keni mundesi te shendroni PC-e ne marres Satelitor Dixhital nga ku mund te ndiqni Kanale RTV-Satelitor te kujt do qoft Sateliti Orbital,si dhe kycje ne "High-Speed Internet via Satelit,si per shembull,T-DSL Via Sat,SKY DSL,Filiago ose Sat-Speed.
Pajisja e jashtme perbehet prej nje Parabol Pasqyre dhe nje Konverter Dixhital i Frekuencave 10.7-12,7 MHz.Nese keni ne perdorim Anten Satelitore Dixhitale me nje Konverter Single,athere duhet vetem te beni nderim te Konvertrit me ato Dual LNB-be Konverter nga ku dalin dy kyqje te kabllove(F-Priza)njera shtrihet deri te aparati marres qe keni pasur ne perdorim,kurse tjetra kyqet ne hyrje te PCI-Kartes.


PCI-Karta mundeson ndjekje edhe te HDTV Sinjaleve Satelitor sipas Normes Europjane 1080 linja 24 Frame ne sekond.
PCI-Karta eshte ne shitje edhe ne form te USB BOX,dhe te dy llojet jan te pajisur me IR-Teledirixhues Infra rreze te kuqe.IR-moduli marres kyqet ne nje nga portet e serverit,apo prize e ngjashme me ato ku kyqet edhe PC-e Monitori.
Instalimi i PCI-Kartes vendoset ne brendesi te Serverit ne vend perkates sipas udhezimit te prodhuesit ku detajisht eshte i pershkrujte dhe nuk ka asnje problem per te be instalimin.aq me pak njohuri ne kete lami,kurse USB-Box ne nje nga USB prizat.
Vijon.......Per te ndjekur HDTV programe Televizive Satelitor PC-e duhet te keni Softwer 4.3.0.Microsoft Internet Explorer 6,Media Player 9,Microsoft Direct X 9,Kompjuter me Pentium 4-Processor(2.4 GHz ose me shume),si dhe? 3D AGP Grafitkarten MPEG 2 me mbeshtetes OVERLAY,kurse programe te rendomte qe keni ndjeke deri me tani nuk ka nevoje? per nje PC-e si ky me larte sepse sinjali televiziv i deritanishem Dixhital bartet permes verzionit MPEG 4 qe e posedon cdo Pc-e.
Instalimi dhe Sintonizimi i Kartes behet me ndihme te Cd-e te prodhuesit te Kartes SKY 2 PCI,apo SKY2 PCI USB BOX, ne foto nalte.IR-Infra rreze i kuq marresi perforcohet ne nje nga RS-232 Priza te PC-se dhe pasi te keni be Instalim dhe Sintonizim te kartes,me vete aktivizim te WIN LIRC Softwerit,DVB Viwer Softweri u mundeson te gjitha funkcionet relevante Telekomandes si kerkim te programeve Satelitor,zmadhim zvoglim te zerit,kontrast,ngjyra dhe drite.

Kercovari
16-10-05, 11:28
Dixhital HDTV-Karta

http://www.technisat.de/images/produkte/produktbilder/234_160/1390.jpg.

Per momentin mundeson ndjekje te Free To Air Kanaleve Televiziv.
Pritet qe ne fillim te vitit 2006 prodhim edhe te Kartave Common Interface Nderfaqje per te ndjek edhe Kanale Teliviziv te Koduar(Scrambled).


SkyStar 1 Ci Pc-Karta

http://www.technisat.de/images/produkte/produktbilder/234_160/1612.jpg

Pc-Karta qe mundeson ndjekje te Kanaleve Satelitor te koduar(Komercial),nderfaqja Common Interface(CI).
Karakteristike per kete prodhim te ri eshte,mundesia per te ndjek te gjithe Kanalet Satelitore Free To AIr dhe te koduar me CI-Module Kompotabel si,Albaniasat,Digitalb,etj.IMPEG-II Softver Dekodimi i pajisur edhe me Diseq celsin 1.2 mundeson venje ne perdorim edhe te Antena Satelitore rrotulluese(Motorike).

Daja POLIC
23-10-05, 22:21
Kercovari keta jan LLUKSUS aaaaaa :lol: :lol: :lol:

Kercovari
24-10-05, 14:57
Kercovari keta jan LLUKSUS aaaaaa :lol: :lol: :lol:

E anise jan luksoz te dime nuk eshte keq apo jo. :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: