PDA

View Full Version : Kritika letrare


LEDHATIMI
17-10-05, 09:29
Letersia bashkekohore- Paulo Kuelo

Romani "Veronika ka vendosur te vdes" eshte veper e dedikuar te gjithe atyre njerezve qe nuk e dine, por qe deshirojne ta dine vleren e jetes. Te tille besa ka shume ne kete bote.
E mbushur me pasion dhe emocione Veronika na jep guximin te ballafaqohemi me jeten dhe me te gjitha veshtiresite e saj. Anjehere nuk mundemi me percaktu vleren e vertete te jetes deri sa mos te ballafaqohemi me vdekjen. Njeashtu edhe Veronika deri ne ate cast nuk ka mundur ta dije vleren e jetes se vet, por ngjau ajo qe ngjau dhe ajo e gjeti kuptimin e jetes. Ajo zbuloi se jeta eshte dicka me teper se daljet dhe djelmoshat. Zbrastiren te cilen ajo e ndjente e mbushi me ardhjen e saj ne Vilet, ku takoi njerez pak a shume normal, te cilet kishin veshtiresi ne ballafaqimin me problemet e tyre. Natyrisht, ajo nuk e gjeti menjehere vendin e saj "nen diell", mirepo duhet patur parasysh se sherimi i shpirtit eshte proces i nderlikuar dhe se per te nevojitet nje kohe shume e gjate.

Pra, nese edhe ju jeni per udhetim te shpirtit (udhetime astrale) mos ngurroni per ta kerkuar kete liber. :wink: