PDA

View Full Version : Mendja dhe Shpirti!


Pilati
10-07-06, 03:34
Dy fenomene te cilat nuk njihen me perceptim por me ndjenje.

Ateher cfare eshte mendja e cfare shpirti?

Pres mendimet e juaja.

LABI
10-07-06, 12:42
Dy fenomene te cilat nuk njihen me perceptim por me ndjenje.

Ateher cfare eshte mendja e cfare shpirti?

Pres mendimet e juaja.

Kur flasim per keto dy koncepte , varesisht ne cfare aspekti kontekstualizohen (nese behet fjale per ndjenjat /dashurine dhe mendjen ) atehere mund te themi qe keto dy koncepte jane ne perpjestim te zhdrejt me njera tjetren ...
Mendja - eshte ajo nga e cila gjenerohet rezoni racional , e cila bene qe vetedija jone te ngritet, t'i perceptoj dhe t'i analizoj gjerat jasht ndikimit dhe manifesitmit emotiv , impulsiv.... Megjithate prap se prap edhe pse UNI- yne ne raport me boten e jashtme dhe botekuptimet per te , ndertohet ne baze te vetedijes/mendjes... Prap se prap eshte IDI (bota e brendshme ) - qe jo rralle here tradheton UNI-in e individit , lidhur me botekuptimet dhe perceptimin e botes se jashtme