PDA

View Full Version : Ndikimi I Ontologjise Mbi Filozofine E Politikes Ne Kinen Antike


ZARATUSTRA
13-08-06, 12:39
<B style="mso-bidi-font-weight: normal"><I style="mso-bidi-font-style: normal"><SPAN style="FONT-FAMILY: Sylfaen; mso-fareast-font-family: Batang; mso-bidi-font-family: Arial"><FONT size=3>NDIKIMI I ONTOLOGJISĖ MBI FILOZOFINĖ E POLITIKĖS NĖ KINĖN ANTIKERepublic of Macedonia www.culture.in.mk (http://www.culture.in.mk/)
Foundation Open Society Insitute – Macedonia www.soros.org.mk (http://www.soros.org.mk/)
USAID, Macedonia www.usaid.gov (http://www.usaid.gov/)
Educational Development Center www.edc.org (http://www.edc.org/)
EDC E-School www.e-school.com.mk (http://www.e-school.com.mk/)
US Embassy, Skopje, Macedonia www.usembassy.mpt.com.mk (http://www.usembassy.mpt.com.mk/)
Swiss Cultural Programme Macedonia www.pro-helvetia.org.mk (http://www.pro-helvetia.org.mk/)
British Council, Skopje, Macedonia www.britishcouncil.org/macedonia (http://www.britishcouncil.org/macedonia)
On.Net, Internet Service Provider www.on.net.mk (http://www.on.net.mk/)[1] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref1) Mė gjėrėsisht shiko nė librat: Колер, Џон, Ориентални филозофии, Зумпрес, Скопје, 1996 или Fung Ju-lan, Istorija kineske filozofije, Nolit, Beograd, 1983.

[2] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref2) . Nė Kinėn parakonfuciane ekzistojnė 6 vepra, ose Gjashtė klasike, qė pėrbėjnė bazėn e konfucianizmit dhe pėrgjithėsisht bazėn e filozofisė kineze. Gjashtė klasiket jane: Libri i Kėngėve, Libri i Historisė, Libri i Ndryshimeve, Libri i Ritualeve, Libri i Muzikės dhe Analet Verore dhe Vjeshtore. Prej kėtyre librave vetėm LIbri i Muzikės nuk ėshtė i ruajtur.

[3] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref3) Ėaley, Arthur, The Book of Songs, George Aleen & Unėin Ltd., London, 1954, p. 258.

[4] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref4) The Book of Mencius, Bk 6A, ch. 6, in A Source Book in Chinese Philosophy, tr. and comp. by Ėing-Tsit Chan, Princeton University Press, Neė Jersey, 1973, p. 54

[5] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref5) Mbreti i urtė legjendar qė ekzistimi tij ėshtė i dyshimt por thuhet se ka jetuar kah mesi i mileniumit tė dytė para erės sonė.

[6] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref6) The Analects, tr. by Ku Hung-ming, The Shin Sheng Daily Neės, Taipei, 1984, VIII, 19, p. 40

[7] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref7) Chin, Francis Y. P., Confucius and Aristotle: A Comparative Study on the Confucian and Aristotelian Political Ideas, The Committee for Compilation and Examination of the Series of Chinese Classics, Taipei, 1981, p. 62

[8] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref8) Lao Tzu, ch. 37, in A Source Book in Chinese Philosophy, p. 158

[9] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref9) The Ėorks of Motse, translated by Y. P. Mei, Arthur Probstain, London, 1929, p. 58-59

[10] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref10) Termi Shang Di d.t.th. Sundimtar Apsolut dhe ėshtė pėrdorur pėr caktimin e shenjtėrisė sė lartė.Sot me kėtė term quhet Zoti nga religjionet perėndimore.

[11] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref11) Yutang, Lin, The Ėisdom of China and India, The Modern Library, Neė York, 1942, p. 739

[12] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref12) Alexander, G. G., Confucius the Great Teacher, Kegan Paul, Trench, Truber & Co., London, 1980, p. 323

[13] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref13) . The Book of Mencius, 7A, 1, in A Source Book in Chinese Philosophy, p. 78

[14] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref14) . Lao Tzu, ch. 57, in A Source Book in Chinese Philosophy, p. 166

[15] (http://mail.yahoo.com/config/login?/ym/Compose?box=Inbox&Mid=8636_10288065_148464_2985_7855_0_18606_22658_8 65768671&inc=&Search=&YY=66436&y5beta=yes&y5beta=yes&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b#_ftnref15) The Ėorks of Motse, trans. Y. P. Mei, p. 152

ZARATUSTRA
26-08-06, 23:45
Ndikimi i ontologjise mbi filozofine e politikes ne Kinen antike

perktheu nga maqedonishtja Hamdi Nuhiju
autor i tekstit Aleksander Stamatov


<DIV class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: center" align=center><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><I style="mso-bidi-font-style: normal"><SPAN lang=SQ style="FONT-FAMILY: Sylfaen; mso-fareast-font-family: Batang; mso-bidi-font-family: Arial; mso-ansi-language: SQ"><FONT size=1>HYRJE

ZARATUSTRA
26-08-06, 23:48
<DIV class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: center" align=center><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><I style="mso-bidi-font-style: normal"><SPAN lang=SQ style="FONT-FAMILY: Sylfaen; mso-fareast-font-family: Batang; mso-bidi-font-family: Arial; mso-ansi-language: SQ"><FONT size=1><FONT face=Georgia>HYRJE

ZARATUSTRA
26-08-06, 23:49
Me falni edhe njeher, ju lutem moderatoreve qe kete shkrim ta fshini, desha ta postoj por probleme teknike, besoj ma falni...