PDA

View Full Version : Bankat Greke Po Dominojne Ne Ballkan


FUKAJAMA
13-11-06, 17:46
BANKAT GREKE KANE GJETUR NJE TOKE PJELLORE NE BALLKAN

Duke shfrytezuar ndikimin qe ka afersia e saj gjeografike dhe njohurite rreth regjionit , bankat greke tashme 10 vite gjeten toke pjellore per zgjerimin e punes se tyre ne Ballkan , e vecanerisht tashti , para futjes ne Unionin Europian te Bullgarise dhe Romanise…

Rritja konstituive e aktiviteteve te bankave greke ne regjion ne Europen Juglindore eshte vecanerisht faktor i rendesishem per ekonomite e ketyre vendeve , deklaroi Banka Nacionale Greke.

Shtepite Bankare greke ne vitin 2005 , ne regjion kan pasur 18 filijala dhe perfaqesi me afersisht 15000 te punsuar , cka eshte tri here me shume se ne fillimin e tyre , deklaroi Banka .

“Tregjet ne Bullgari , Romani , Serbi dhe Turqi , fuqishem rriten , por tregjet e tyre finciare edhe me tej jane te dobeta”, deklaron Vasilis Panajiotidic , economist i organizates se Bankave Greke.

Greket deri me tash kane investuar 14 milijard euro ne vendet ballkanike ne sektoret e telekomunikacioneve , industria ushqimore dhe industria e cementos e sherbimet financiare…

Ne duart e grekeve tashti gjenden me shume se 1200 filijala bankare ne Ballkan , ose me shume se 20 % nga ky treg…

Perkthehu nga Maqedonishtja :H N

Huazuar nga http://www.a1. com.mk/vesti/ default.asp? VestID=70252 (http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=70252)