PDA

View Full Version : Sistemi Bankar Ne Serbi Kunder Kamates


FUKAJAMA
14-11-06, 18:42
ME SHUME DESHIRE PER APLIKIMIN E SISTEMIT "STOP KAMATES"

Drejtori i keshillit drejtues "
Sosijete zheneral banke" ne Serbi , Goran Pitic vleresoi nje politike te re monetare NBS qe do te sjellte deri te aplikimi i sistemit "Stop Kamates" neper banka... "Me shume ky sistem varet edhe nga ajo se sa NBS punon ne rezervat e saj me aplikimin e ketij sistemi "Stop Kamates" , tha Pitic."
"Une edhe me tej jam i bindur se shkaktar kryesor te inflacionit ne te hyrat publike , ne deficitin kuazifiskal dhe ne strukturen monopolistike eshte sistemi kamator", deklaroi ai....
NBS ka eksperimentuar mjaft deri tani per venien ne kontroll te inflacionit , tha Pitic...

Perkthehu dhe pershtati nga Serbishtja:H N
matriali eshte huazuar nga:http://www. blic.co.yu/ blic/arhiva/ 2006-09-11/ strane/ekonomija .htm

Drinni
14-11-06, 21:21
Ani::::???
Ani shko ti atje merr kredira pra ,mbase ata i paskan pa kamata.

seriozja_19
14-11-06, 22:33
Kjo eshte strategji e miremenduar nga ana serbe.
Budgjeti i Serbise eshte shume i ulte dhe sa i perket inflacionit me mire mos te flas asgje, e dim te gjithe. Me kete taktik mundohen te perfitojne klient te ri. Normal qe asnje person nuk e merr guximtarine te nenshkruaje per nje kredi, kurse kur e din qe ai kredi as kamat nuk ka, ateher nuk mendohet 2-3 X por e nenshkruan me shpejtesi. Serbise i nevojiten investore, pa marre para sysh cilit rang i perkasin. Synimi i vetem eshte zhvillimi i ekonomise se shkaterruar qe kan. Une per vete kurre nuk kisha marre kredi nga ai popull, ndash me kamata, ndash pa kamata.