PDA

View Full Version : Meritat...


Jeta*
28-03-07, 18:54
Shpesh meritat jane vlera qe ndahen me te tjere, ne ato raste kur realizimi i dickaje kerkon mbeshtetjen e nje ose me shume te tjeresh. Ne kete rast kemi ndarje, nderthurje dhe kundershti midis meritash.
Ndarje: Ka merita individuale dhe Kolektive.
Nderthurje: Domosdoshmeri per te realizuar qellimin.
Kundershti: Kontributi jepet ose dhurohet ne baze te aftesive te secilit.
Dominojne individet e afte, por jo gjithmone meritat jane te tyret. “Punon kali, ha gomari”, thote nje fjale e urte. Merita individuale duke qene ne folene e asaj kolektive, jo gjithmone ushqen deshire (dikush merr pjese sepse ndjehet i detyruar, por ne fund te realizimit “gezon” te njejtat merita).

Aristoteli dallonte kater nga format me te rendesishme, por vetem dy prej tyre i quante te verteta:
- Ai qe eshte i denje per gjera te medha e qe beson ne dicka te tille.
- Ai qe meriton pak dhe e di pikerisht kete gje.
- Ai qe duke merituar pak, beson se meriton shume.
- Ai qe duke merituar shume beson se meriton pak.

Makaveli
28-03-07, 19:59
"ideatori I Vehtes,shpalosje Askujt"
Njejt Si Ti Thuash T Njejtin Pronar Te Dyqanit Te Rrobave Kam Marr Mallin Ne Vendin Ku Ti Konsumon Mallra Me Qmime Favorite,,,ai Pastaj Te Behet Konkurent ,ti Rremben Mysafiret Dhe Ne Fund Te Thot Un Te Mesuar Vendin .....
Te Dish Te Udhheqesh S Do Te Thote Qe Gjithnje Ta Besh Vetem ..
Por Te Dish Ta Besh Vetem Nuk Do Te Thote Qe Te Mos I Perdoresh Te Tjeret
Udhehiq Qellimin Tend Individual Gjithmone Duke I Ngulitur Vehtes Ne Koke Nje Perfundim ,nje Trufe ,nje Fund Ku Secilit I Paraprine Jo Deshira Per Te Qen Mirenjohes Por Veteknaqesia E Pikearritjes"bazez Se Qellimit"

Rrespektivisht Makaveli