PDA

View Full Version : Muzike klasike


Reana
14-04-07, 04:13
Sonata 14 per piano nga Ludwig van Beethoven e titulluar " Quasi un fantasia"

Beethoveni e kompozoi kete sonate me 1801 dhe ia perkushtoi dashurise se tij ndaj konteshes italiane Giulietta Guicciardi.

Me 1832, pas vdekjes se Beethovenit kjo sonate u riemerua si "Moonlight"(Shkelqimi i Henes) nga Poeti gjerman Ludwig Rellstab i cili e krahasoi kete sonate me shkelqimin e Henes mbi liqenin e Lucernit!

http://tools.wikimedia.de/~gmaxwell/jorbis/JOrbisPlayer.php?path=Moonlight.ogg&wiki=en

Reana
15-04-07, 20:58
Fur Elise
E kompozuar nga Beethoven-i me 1810, eshte nder kompozimet me te njohura per piano.

http://www.youtube.com/watch?v=oYKIVIY3Li8

luckyman
15-04-07, 21:28
Tchaikovski
http:www.youtube.com/watch?v=cuQB2vL7q-c

LOJETARI
15-04-07, 21:31
Sonata 14 per piano nga Ludwig van Beethoven e titulluar " Quasi un fantasia"

Beethoveni e kompozoi kete sonate me 1801 dhe ia perkushtoi dashurise se tij ndaj konteshes italiane Giulietta Guicciardi.

Me 1832, pas vdekjes se Beethovenit kjo sonate u riemerua si "Moonlight"(Shkelqimi i Henes) nga Poeti gjerman Ludwig Rellstab i cili e krahasoi kete sonate me shkelqimin e Henes mbi liqenin e Lucernit!

http://tools.wikimedia.de/~gmaxwell/jorbis/JOrbisPlayer.php?path=Moonlight.ogg&wiki=en


Postimi më i bukur që kam lexuar nga kjo nofkë ................:biggrin: :biggrin:

Reana
16-04-07, 00:55
Tchaikovski
http:www.youtube.com/watch?v=cuQB2vL7q-c (http://www.youtube.com/watch?v=cuQB2vL7q-c)

Ky eshte nje kompozim shume i bukur nga kompozitori i Romantizmit Tchaikovski.

Kompozitori im me i preferuar i Romantizmit eshte Claude Debussy dhe kompozimi per piano i titulluar "Claire de la Lune" (Shkelqimi i Henes)!
Edhepse i eshte kushtuar shkelqimit te henes, mua me asocon me ringjalljen e natyres ne pranvere.
Personalisht e preferoj versionin simfonik te "Claire de la Lune", prandaj po postoj nje link qe ta degjojne te gjithe qe kane deshire!

http://www.youtube.com/watch?v=KKPBtZ0Zzok

luckyman
16-04-07, 16:43
Ky eshte nje kompozim shume i bukur nga kompozitori i Romantizmit Tchaikovski.

Kompozitori im me i preferuar i Romantizmit eshte Claude Debussy dhe kompozimi per piano i titulluar "Claire de la Lune" (Shkelqimi i Henes)!
Edhepse i eshte kushtuar shkelqimit te henes, mua me asocon me ringjalljen e natyres ne pranvere.
Personalisht e preferoj versionin simfonik te "Claire de la Lune", prandaj po postoj nje link qe ta degjojne te gjithe qe kane deshire!

http://www.youtube.com/watch?v=KKPBtZ0Zzok
Danke Reana,qenka shumé e miré per RELAX.

Skyfter
20-10-09, 11:31
NkhM3Q9Pf-4

Skyfter
20-10-09, 11:37
KE7Zk-qaJAs

Skyfter
21-10-09, 05:33
hKLpJtvzlEI

Skyfter
29-10-09, 21:49
P_I2ch8_TXc

Grant
10-05-12, 20:58
Vivaldi - Pranvera

GMlcfz_G1xs

Grant
10-05-12, 21:00
Çaikovski - Liqeni i Mjellmave

csd3AMOJXVA

Grant
10-05-12, 21:12
Shostakoviç - Valsi i dyte

IoS1_CRS5fA&feature=related

Grant
10-05-12, 21:14
Shtraus - Marshi Radeckit

3Rge0yHPMTA&feature=related

Grant
10-05-12, 21:21
Verdi - Kori i te burgosurve

i7ljjbxF32w&feature=related

Grant
10-05-12, 21:26
Moxart - Marshi turk

rrk-zuuc77U&feature=related

Grant
10-05-12, 21:30
Pershendetje per anetaren from USA Reana.

JtA9Js-22ko

Grant
10-05-12, 21:34
Marshi i marteses - Mendelson

l7_m1om82o4&feature=results_main&playnext=1&list=PLC1B65196AFF3CE31

Grant
10-05-12, 21:41
Brams - Vallja hungareze

3X9LvC9WkkQ

Grant
10-05-12, 21:44
Mozart - Simfonia 40

TlMpZyj-25o&feature=fvst

Virti
11-05-12, 13:07
po po, per muzike klasike jemi na... :cool: