PDA

View Full Version : Doli nga shtypi libri me i ri ARBANIA-IV "Le tė ngadhnjejė Liria"


kastrati
21-04-07, 14:00
Doli ne qarkullim libri "ARBANI-A -IV-,"Le te ngadhēnje liria.

Shoqata alternative e poetēve
"Pena shqiptare."
Me seli ne Prishtine.


Nxjerri ne drite librin "ARBANI-A IV-"
LE TE NGADHENJEN LIRIA .
Ne libirin e ketēret, "ARBANI-A.-IV- te konkursit te keteret leterare.26.Nėntor.2004. te Shoqates alterentive te poetēve
"Pena shqiptare." LEXONI.
-Pos fjales se botuesit.Le te ngadhenjen liria.
Lexoni:
-Akti i madh kombetar nga Bahtir Hamza,
-Ē’eshte poezia frenge prej viti 1940. nga Prof,Dr.Gjyltekin Shehu.
-Percaktimi i artit poetik,dhe vlersimi I poezive nga Dr.Shefkije Islamaj,
-Dallimi i nivelit leterar dhe krijusit e rinje qe shkruajn vjersha.Prof.Rexhep Hoxha,
-URIMI, per krijusite rinje shqiptar, nga Ullmar Qvick, perkethyese nga Suedia.
-Miditimi dhe krahasimi per poezine bashkohore moderen,nga Bahtir Hamza,
-Pse u vonua libri.

Libri lidhet ne pese nyje dhe ndahet ne katēr cikle poetike.
ERRESIRA,- dhe Focusi i alternatives se energjise se re krijuse,
AKTVITETI- dhe -Filizofila e Krijuseve te rinje
DHUNA- dhe Fluksi i tradites shqiptare.
LIRIA,- dhe modeli i deshirese se artit.
GIXIMI INTELKTUAL.- Deshmi te se vertetese qe ndirqon"Pena shqiptare "

-Poezi te nxenesve
-Poezi te studentēve,
-Poezi te mergimtarēve.
-Poezi e te rriturve shqiptar kosovar.
-Tragjedia e Librave dhe e gazetes "Pena shqiptare."
-Fakte dhe deshmite te Dhunes dhe te plqkitjese fizike ne vendin e Punes.
Ne seline dhe ne redakesine "PENA SHQIPTARE".ne Prishtine.
(Me.19.Prill.2005.20.30.h.-dhe me 04.qershor.2005.21.30.h.)
-Fotogafi dhe argumente te bandes kriminale.

Libi shoqerohet me fotografi te autoreve te rinje
Libri ka 162.faqe.
Botoi Shtepia Botuese "Arbania" shkurt.2007.Prishtine Kosove.
Porosine e librin nepere mese
[email protected] ([email protected]),ose:[email protected] hotmail.com

Pershendetje shqiptare Bahtir Hamza,poet,editor.