PDA

View Full Version : Fluks i madh investimesh n Shqipri gjat vitit 2007


Murgesha
18-09-07, 00:24
2 miliard dollar investime n Shqipri!

Muajt e veres se ketij viti do te mbahen mend ne kujtesen e qytetareve shqiptare per fluksin e madh te investimeve te huaja. Ne mbledhjen e qeverise kryeministri Berisha deklaroi se ne total vlera e ketyre investimeve ne sektore te rendesishem te ekonomise arrin shifren e 2 miliard dollareve. Sot kabineti qeveritar miratoi lejen per vendosjen e kabllit nen ujor SEMAN BARI me vlere investimi 300 milion euro per shekmbimin e energjise elektrike. Pas shfrytezimit 20 vjecar kjo linje do ti kaloje ne pronesi te plote shtetit shqiptar. Nder investimet e tjera permenden linjat e intekonjuksionit te energjise si dhe te rigazifikimit te gazit te lenget investim qe perfshire ndertimin e nje TECi te ri me kapacitet 1200 k llogaritet nje investim 2.3 miliard euro. Ne qytetin e Fushe krujes do te ndertohet nje fabrike e
re cimentoje nga nje kompani spanjolle me vlere investimi 250 milion euro. Prodhimi llogaritet ne 2 milion ton cimento ne vit. Kryeministri Berisha premtoi rishikimin e procedurave per te lehtesuar investimet nga kompani vendase e te huaja.

avdyli-
22-10-07, 09:59
E gjith ky investim ne Shqipri esht bre nga i madhi Sali Berish .
Edhe per ket duhet falemenderu shum sali berishen qe ka ber gjith qka
per te miren e Shqipris