PDA

View Full Version : Kerkoj ndihm professionale per ket Script...


Kavaleri
27-09-07, 19:21
Pershendetje.
Qikjo popup dritare po me pelqen shum.
Pytja esht se a ka mundesi dikush mem ndimu se si mundem ta bej qe pasi e hapi me mujt edhe me leviz: majtas,djathtas,posht dhe lart.
Ose nese ben me ma rindertu qe te kam te mundshme dhe me leviz.
Kjo dritare punon pa pengesa, vetem se po me duhet me bo qe kur ta hap dritaren edhe me leviz.
Nese me kete system nuk esht e mundsheme, a mundeni qesi systemi te ngjajshem me ma gjet kund?
Kesi popup generatora po gjej por jo dinamik.
Ky punim me duhet sa me par qe esht e mundshme.
Ju Falemnderit.

<script type="text/javascript">
function getposOffset(overlay, offsettype){
var totaloffset=(offsettype=="left")? overlay.offsetLeft : overlay.offsetTop;
var parentEl=overlay.offsetParent;
while (parentEl!=null){
totaloffset=(offsettype=="left")? totaloffset+parentEl.offsetLeft : totaloffset+parentEl.offsetTop;
parentEl=parentEl.offsetParent;
}
return totaloffset;
}

function overlay(curobj, subobj){
if (document.getElementById){
var subobj=document.getElementById(subobj)
subobj.style.left=getposOffset(curobj, "left")+"px"
subobj.style.top=getposOffset(curobj, "top")+"px"
subobj.style.display="block"
return false
}
else
return true
}

function overlayclose(subobj){
document.getElementById(subobj).style.display="none"
}

</script>
<p>&nbsp;</p>
<p><font face="Verdana" size="1"><a onClick="return overlay(this, 'subcontent2')" href="">Bisedoni Live</a></font></p>
<p>&nbsp;</p>
<!--Sub content to overlay link when clicked on. Do not remove outermost <div id="subcontent2"> tag below. -->
<div id="subcontent2" style="display: none; position: absolute"><br />
<div style="border-right: #a5bece 1px solid; padding-right: 8px; border-top: #a5bece 1px solid; padding-left: 8px; padding-bottom: 8px; border-left: #a5bece 1px solid; width: 5px; padding-top: 8px; border-bottom: #a5bece 1px solid; height: 171px">
<div align="left">
<p><!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws --></p>
<div id="cboxdiv" align="center"><iframe id="cboxmain" style="border-right: #dbe2ed 1px solid; border-top: #dbe2ed 1px solid; border-left: #dbe2ed 1px solid; border-bottom: #dbe2ed 1px solid" name="cboxmain" marginwidth="2" marginheight="2" src="http://www4.cbox.ws/box/?boxid=3242391&amp;boxtag=8558&amp;sec=main" frameborder="0" width="160" height="217" allowtransparency="allowtransparency"></iframe><br />
<iframe id="cboxform" style="border-right: #dbe2ed 1px solid; border-top: 0px; border-left: #dbe2ed 1px solid; border-bottom: #dbe2ed 1px solid" name="cboxform" marginwidth="2" marginheight="2" src="http://www4.cbox.ws/box/?boxid=3242391&amp;boxtag=8558&amp;sec=form" frameborder="0" width="160" scrolling="no" height="133" allowtransparency="allowtransparency"></iframe></div>
<!-- END CBOX --><font style="font-size: 8pt" face="Trebuchet MS" color="#a5bece"><a style="font-weight: 700; text-decoration: none" onClick="overlayclose('subcontent2'); return false" href="#">Mbydhe</a></font></div>
</div>
</div>
<p>&nbsp;</p>

Zero Cool
29-09-07, 12:51
Paj ban edhe kete me ta rregullu por ma mire bane keshtu:


http://popup-toolkit.com/ (http://popup-toolkit.com/)

http://javascript.internet.com/generators/popup-window.html (http://javascript.internet.com/generators/popup-window.html)

http://www.meine-erste-homepage.com/popup/popup.html (http://www.meine-erste-homepage.com/popup/popup.html)

http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex8/popwin.htm (http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex8/popwin.htm)

http://www.dauerstress.de/homepagehilfe/generatoren.php (http://www.dauerstress.de/homepagehilfe/generatoren.php)

http://www.anouksweb.nl/generators/popupgen.shtml (http://www.anouksweb.nl/generators/popupgen.shtml)ZC

Kavaleri
30-09-07, 16:28
Faleminderit ZC, kjo e para qenka vertet e mire, por veq free version, edhe qenka anglisht send spo e mar vesh, gjermonisht kisha mujt me marr vesh ma leht, por sae kuptova ishte version me sa duket me rrekllama, apo me nje koh te shkurt.

Kto tjerat i kam por sme pelqejn.
Nese mundesh me ma ndreq qat te paren qe e kam prezentu me kishe shpetu.
Te pershendes, flm edhe nje her per ndihmen.

Zero Cool
31-10-07, 18:07
<script language="javascript" type="text/javascript">
/**************************
ky fragment duhet te vendose
nė mes body - tags
nė webdocumentin tėnd. Me kėtė
veprim automatiksht do tėvendoset
ne popup dritaren tėnde.
*************************/

self.focus(); // pop-up-window is on screen's top!
self.moveTo(0,0); // 0px from the top and 0px from the left !
// self means in Javascript-> window.document
</script>


Edhe pse me ke ba nervoz ma heret prap po te ndihmoj, beje kete dhe do ta kesh rezultatin e nevojshem.ZC

Ma-Origano
05-12-07, 15:05
te lumt ZerooCool pune e mire!