PDA

View Full Version : Pse qielli eshte i kaltert..?


Dina
07-03-08, 10:42
ju lutem nese mundeni te pergjigjeni me shpejt se me duhet per detyr per ne shkoll ju faleminderoj

Agolli
07-03-08, 14:24
ju lutem nese mundeni te pergjigjeni me shpejt se me duhet per detyr per ne shkoll ju faleminderoj
Sepse ngjyra e kaltert, shperndahet me leht ne atmosfere!
ps. per me shume informata, egziston Bibloteka!

valmirii
08-03-08, 04:38
kur drita kalon neper atmosfer shumica e valeve te drites me gjatsi valore me te madhe depertojn neper atmosfere. Ne anen tjeter shumica e valeve te drites me gjatsi valore te vogel, siq eshte ngjyra e kalter, absorbohen nga molekulat e gasit ne ajer. Kjo drite e kalter e absorbuar nga molekulat e ajrit me vone shperndahet ne drejtime te ndryshme, pra shperndahet ne te sa andej e sa kendej ne te gjitha anet. Keshtu qe per kete arsye ne cilen ane do qe ne shikojme na duket se qielli ka ngjyre te kalter.

#emoangel#
05-04-08, 07:37
sepse ozoni ka ngjyr te kalter

tin-a
06-04-08, 11:36
*drita e diellit =nje spekter,i cili perbehet nga shum ngjyra,prej se kuqes gjer te e kalterta
*eshe pse kjo drite perbehet nga shum ngjyra,syri i njeriut e sheh si te bardh
*kur drita e diellit deperton atmosferen e tokes,ateher nje pjes e spektrit te drites (e kalterta) takohet me molekulat e ajrit,pikat e ujit..qe gjenden ne atmosfer dhe krijohet reflektimi dhe shperndarja e kesaj ngjyre brenda atmosferes--> qielli mer ngjyre te kaltert