PDA

View Full Version : Bananet.....


emine
14-07-08, 13:13
BANANET

1.Shume te rendesishme kundra emoragjise cerebrele,
2.Ulin tensionin e larte
3.Zbusin uthin e stomakut
4.ndihmojne kundra diares...

Ne qofte se, vuani nga tensioni i larte..duhe te mendoni gjithmone, per frutin tropikal te Bananes..
Dielli, eshte ai qe e ngre tensionin,ndersa Bananja ben te kunderten e tij.
Studimet kane treguar qe Bananja..eshte frut shume i pasur me Kalium,dhe si e tille..ndihmon pra ne uljen e rrezikut te emoragjice carebrale.
Bananja eshte burim kaliumi..Nje Banane ka 396 miligram ose 11 perqind te mineralve te nevojshme te nje dite.
Dy deri tre banane ne dite jane optimale,thote Biofisikanti David Young.

Nje mrekulli tjeter, nepermjet ketij fruti eshte dhe ulja e ndjeshme,qe shkakton kundra thartesise ne stomak(urthit)..
Studiuesit, thone qe Bananja, mbron stomakun..pasi arrin te bllokoje bakteriet qe mund te jene, aktive ne te.

Gjithashtu, shume e njohur eshte ndikimi, pozitiv i Bananes, ne semundjen e Diarese..ku njeriu humb shume minerale dhe ujera nga trupi,aq te domosdoshme per shendetin e tij..
Dr. Ruderman, shpjegon qe Pektini, qe permbajne Bananet, eshte si ai sfungjeri qe thith ujin,dhe jep ndihmen e menjehershme ,ne kete rast.

Bananet me te shijshme, jane ato te Karaibit dhe Amerikes jugore..
Shume njerez,e quajne te merzitshme blerjen e bananeve..pasi lekura e jashtme e tyre shpesh nxihet..
Nje stil, per te mbajtur bananet te fresketa eshte ky..Mbajeni frutin ne frigorifer..edhe pse lekura eshte e nxire,fruti brenda eshte gjithmone i fresket..