PDA

View Full Version : Infarktet e qeta


lirik
19-05-09, 16:58
infarktet e qeta paraqiten gjithnji e
ma te shpeshta se sa ato me dhimbje

numer i madh i njerzve ne botė vdes nga infarktet e qeta shtrengim i pa pritur i muskullit t ezemres -
dukuri e demtime te muskulit t ezemres qe tani me zbulimin e rezonances magnetike dhe te aparatit special per hulumtimin e smundjeve te zemres
deshmohet se shum smundje te zemres ne muskul nuk diktohen per shkak te demtimeve te pa dukshme ndersa shum smundje te cilat jan te dukshme dhe esht menduar s emun d te shkaktojn infarktin nuk e kan shkaktuar -
smundjet e inferktit te qetė po shtohen si pasojė e dinamikes s e civilizimit dhe
zhvillimit industrial stresit dhe dukurive e shkaqeve tjera q ejan ne studim-

~AnnA~
25-05-09, 19:20
Eshte shpeshtuar fatkeqesisht ky lloj infarkti.
Pra,infarktet e qeta jan infarkte pa asnje simptom...sic e ka permend dhe liriku,eshte nje shtrengim muskuli i papritur,qe mund te leje pasoja apo dhe vdekjeprues...